Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi történik az első terhesgond...

Mi történik az első terhesgondozáson? Hány hetesen voltatok először?

Figyelt kérdés

Nekem 6 hetesen megállapították a terhességet, volt már szívhangja is a picinek, és tovább küldtek a terhesgondozóba. Ami a város másik felébe található. Még az nap elmentem, ahol kb kiröhögtek, hogy mit akarok én ott 6 hetesen? Majd menjek vissza 12 heti ultrahangos papírokkal.Addig keressem fel a védőnőmet.

ez meg is történt.

12. uh napján,mentem vígan a papírokkal, hogy jöttem terhesgondozásra, mire csak adtak egy időpontot hogy mikorra kell majd mennem... majdnem 6 héttel később, 17. héten (ma) kell mennem!

Kérdeztem a védőnőt, hogy ez mindenkinél így van, vagy csak engem nem akarnak ott látni? (haha..viccesen)

Mivel első baba, nem vagyok tapasztalt.

A védőnő megnyugtatott, hogy ne izguljak, nem én vagyok az egyetlen akit kétszer is elküldenek...

Kérdeztem hogy de mégis mit fognak ott csinálni? megvizsgálnak? mit néznek?

azt mondta, hogy ne izguljak, egy doki rám néz.. aztán megnézi a papírjaimat, ad beutalót, ha valahova épp mennem kell, 10 percnél tovább nem tart az egész, nem nagyon tökölnek az emberrel.

Ez tényleg így lesz? mert örülnék neki...

2015. máj. 18. 09:48
 1/7 anonim ***** válasza:

hát nézd...sztk..ha magándokihoz mész, ott nyilván jobban foglalkoznak veled, jobbak a gépek, válaszol minden kérdésedre, nem futószalagszerű a vizsgálat, és visszahív 4 hetente.

Ha maradsz az sztk-nál, akkor sajnos erre számíthatsz, én is neki futottam, csak aztán ezt látva inkább magánorvoshoz mentem. Egyébkén minden terhes gondozáson fognak csinálni egy UH-t, meg talán megnézik kézzel a méhszájadat, zárt e, és ennyi...

2015. máj. 18. 09:57
 2/7 A kérdező kommentje:

nyilván ha magánhoz járnék, gondolom hogy alaposabbak lennének. De ez kb minden dokinál így van.

köszönöm a választ, kiváncsi leszek!

Bár uh-t nem hiszem hogy fognak csinálni, mert mikor időpontot adtak, megkérdezték, hova járok ultrahangra? És mikor mondtam hogy a másik helyre ( ahol 6. héten megállapították a terhességet) akkor mondta, hogy akkor jólvan...

Mert oda is lehetne járni, de én a másik helyen voltam először, így oda is járok azóta is. Na, majd kiderül, azért még írhattok :)

2015. máj. 18. 10:01
 3/7 anonim ***** válasza:
Én a 10. héten mentem a nőgyógyászatra, ott megállapították uh-val, hogy terhes, onnan átküldtek a terhesgondozásra, még aznap átmentem, ahol féltucat helyre kaptam beutalót, így pl. a 12. heti uh-ra is. Visszamenni pedig azt mondák, hogy a 16. hét előtt nem kell. Most vagyok a 15. hétben, a védőnővel eddig kétszer találkoztam.
2015. máj. 18. 11:27
 4/7 anonim ***** válasza:

Hát ez érdekes...

Én csak sztk-ba járok (a szomszéd városba, nem a sajátomba), 6+5 hetesen voltam először, és mindig kb. négyhetente kell mennem (plusz 12. és 18. heti ultrahang, legközelebb holnap, amikor 36+5 leszek. Ez lesz az utolsó. Minden alkalommal manuális méhszájvizsgálat, kérdezz-felelek, beutalók megírása, esetek nagy részében ultrahang.

Plusz minden trimeszterben egy védőnői látogatás, de ez persze már a saját városomban a saját védőnőmnél.

Én úgy tudtam, ez a terhesgondozás. A doki és a védőnő együtt. Milyen hely ez?

A védőnő legelső alkalommal, amikor a 6+5 hetes papírkámmal megjelentem, kedvesen megkért, hogy betöltött 8. hét után menjek vissza hozzá, addig nem szokott és nem is szeretne kiskönyvet kiadni, szóval nekem ez volt az egyetlen "elhajtás", de nem tudtam, hogy mikor is kéne menni.

Szóval én csak az sztk-s dokihoz járok, de ilyet, hogy külön terhesgondozás, ahol ráadásul szarnak rád, meg összevissza adnak időpontot, nem is hallottam...

2015. máj. 18. 11:36
 5/7 A kérdező kommentje:

ezekszerint kicsit mindenhol máshogy megy. Nyugi, én is furcsának tartottam ezt a fejetlenséget, azért is kérdeztem rá a védőnőnél. (ja, és egy nagyvárosról beszélünk)

azt mondta hogy amilyen beutalós vizsgálatokra kell mennem, az majd csak ezután lesz aktuális, azért nem nagyon viszik túlzásba addig a behívást,mert "ráér" addig várni.

Egyébként a védőnőm az akihez lakhely szerint tartozom..nála már én is voltam kétszer, meg ő is kijött hozzánk így az elején egyszer. nagyon rendes, és kedves, szóval bízok abba hogy talán ő segít ha valamibe elakadok...

Na most kell indulnom , kiváncsi leszek, mi lesz :D

2015. máj. 18. 11:43
 6/7 anonim ***** válasza:
Na, mi volt? :)
2015. máj. 19. 17:07
 7/7 A kérdező kommentje:

Lecsesztek hogy miért csak most megyek.. :O

Megmondtam hogy már kétszer voltam, csak el lettem zavarva és így kaptam időpontot

Annyira igazából nem lepődött meg azt mondta, hogy "akkor a kollegina megint szuper munkát végzett mikor az időpontokat adta" (később hallottam hogy a dokival viccelődnek egymással, és emlegetik ezt a kolleginát hogy nem először csináltja ezt)

De azt mondta, nem vagyok elkésve semmivel, csak ma mennem kellett egyből vérvételre, majd jövőhéten lesz eredmény.

uh is volt, de kb csak épp hogy megnézték hogy él-e a baba...alig láttam a képernyőt. :(

meg hüvelykenetet vett le, mert elvileg 12. heti uh-n kellett volna, de az ultrahangosok "elfelejtették"

nos ennyi volt. egyébként 2 órán át ott ültem. :S

2015. máj. 19. 17:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!