Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Párom szerint nem kell a...

Párom szerint nem kell a kicsinek mellettünk aludnia az első hetekben sem! Igaza van?

Figyelt kérdés

Szerinte nem tudjuk majd külön szobába szoktatni később!

Én viszont legalább 2-3 hónapos koráig szeretném ha mellettünk aludna a kiságyában. Amikor éjjel szoptatni kell nekem is egyszerűbb, ha nem kell a másik szobába rohangálni és ébren aludni kap e levegőt. Szerintetek? Én dramatizálom túl?

A válaszokat előre is köszönöm!

26.hétben vagyok.

2008. aug. 30. 09:17
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Mi is úgy oldottuk meg hogy van egy szobánk külön, van a babának is egy külön szoba, és ott is van egy kétszemélyes ágy. Eleinte majd vele alszunk egy szobában pár hónapig és ha már úgy gondoljuk hogy tud egyedül is aludni mi átvonulunk a szobánkba.:)

Meg azért is lesz így amit az utolsó hozzászóló írt, én se várom el a férjemtől hogy éjjel legyen talpon mellettünk, meg a munkájában is helyt álljon mindenféle gond nélkül. Tehát ha ő fáradtabb lesz akkor majd átvonul a másik szobába én meg maradok a gyerekkel.

2008. aug. 30. 10:04
 12/15 A kérdező kommentje:
utolsó válaszolónak írnám, irigylésre méltó a babája!! szerintem mindenki ilyen nagyon nyugodt éjszakákról álmodna. Gratulálok neki!! ha nekünk is ilyen szerencsénk lenne a kicsivel az biztos külön aludna az elejétől fogva! nekünk a babaszobánk kicsi lesz és nem fog beférni még egy heverő sem csak egy fotel. van egy ismerősöm aki már annyira ki volt az éjszakai kelésektől, hogy elaludt szopiztatás közben a fotelben. és ha kiesett volna a kezéből a gyerek? Férje vette észre és rakta vissza a kiságyba a gyereket.ezek után bennem is van némi félsz!
2008. aug. 30. 10:08
 13/15 anonim ***** válasza:
83%

Nekünk 2 hetes a picuri és első naptól a szobájába alszik. A babaszoba közvetlenűl a háló mellett van így nem kell meszzire "szaladgálni" és a párom is ki tudja magát rendesen aludni, mert így nem keltjük fel, mintha ott lenne velünk és tud rendesen aludni. Hiszen ő a dolgozó ember most és neki korán kell kelnie. Ezt is vedd figyelembe. A mi légzésfigyelőnk pittyeg, ahogy lélegzik a kisfiúnk így hallom mikor veszi a levegőt és ez nyugtató.

Én is a külön szoba híve vagyok. Szóval gondold meg jól, hogy döntessz!!

2008. aug. 30. 13:07
 14/15 anonim ***** válasza:
A kisfiam 5 honapos,kezdettol fogva velunk alszik, és még par honapig szeretném is, hogy igy legyen. Eloszor féltem, a párom fog-e tudni aludni, korán kel, sokat vezet munkába, de szerencsére nagyon jo alvokája van:) Nekem meg nagyon jo, hogy kozel van a kicsi, bármikor látom, mit csinal, néha csak ugy gyonyorkodok benne:)Sajnos elég gyakran kel éjjel, szoval jo ez igy nekunk. Meglatod, minden baba más, ha jo alvo lesz, kulon lehet tenni. De szerintem az elso par honapban jo neki is, ha kozel az anyukaja, és akkor még át lehet szoktatni is.
2008. aug. 30. 23:10
 15/15 anonim ***** válasza:

Minden elismerésem minden anyukának, akik rettentő türelemmel és szeretettel alusznak együtt babuckájukkal. De: én el sem tudtam volna ezt képzelni. Olyan fáradt voltam a szülés után, hogy muszáj volt éjszakára a nővéreknél hagyni a babát, aztán amikor először aludt mellettem a "bevásárlókocsiban", akkor nem aludtam egész éjjel, annyira figyeltem mi van vele. Rájöttem, ha aludni is akarok egy picit, akkor külön kell lennem tőle. Annak semmi értelme hogy 24 órán keresztül egyfolytában fenn legyek, ezt kb. lehet bírni 1-2 hétig.

Mikor hazavittük, az első heteket átüvöltötte éjszaka, pedig amúgy nyugodt baba, de nem sokat aludt. Mi sem. Elejétől kezdve a szobájában altattuk, ringattuk, 3-an felváltva anyuval, akik épp nem voltak "szolgálatban", azok tudtak aludni a másik szobában pár órát. Meg sem próbálhattuk volna a szerelmetes együttalvást. Jó dolog nézni az újdonsült picit, gyönyörködni benne, de a harmadik átalvatlan hét után én összeomlottam szó szerint. A páromnak meg dolgoznia kell menni, tehát aludnia kell. Amúgy sincs értelme hogy ketten legyenek kialvatlanok. Felosztottuk a ringatást és fennmaradást.

Aztán a pici is megnyugodott, és kb. egy hónap múlva már átaludt 5 órát, nem kelt fel enni éjfél után. Furcsa volt ennyit aludni egyben! Utána is próbálkoztunk néha az együtt alvással, de nem jött be, nyugtalanul alszik, így én egyfolytában rá figyelek, és nem alszok. Szóval külön alszik, most már egész éjszaka, és nincs vele semmi gond. Mi is tudunk pihenni.

Ez babafüggő, döntsétek el ti, mitől nyugszik meg jobban. A mienk nem nyugodott meg a ringatástól sem, együtt aludni meg képtelenség vele. Viszont most 7 hónaposan már nagyon önálló, este letesszük, reggelig alszik.

2008. szept. 7. 01:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!