Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Párom szerint nem kell a...

Párom szerint nem kell a kicsinek mellettünk aludnia az első hetekben sem! Igaza van?

Figyelt kérdés

Szerinte nem tudjuk majd külön szobába szoktatni később!

Én viszont legalább 2-3 hónapos koráig szeretném ha mellettünk aludna a kiságyában. Amikor éjjel szoptatni kell nekem is egyszerűbb, ha nem kell a másik szobába rohangálni és ébren aludni kap e levegőt. Szerintetek? Én dramatizálom túl?

A válaszokat előre is köszönöm!

26.hétben vagyok.

2008. aug. 30. 09:17
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
75%

Hidd el , ha ott lesz a pici,a párod sem fogja majd kibírni,hogy ne veletek legyen.Mi is egy szobába leszünk vele,pedig az én párom sokszor hajnal 1kor ér haza,mert szakács,és még a saját pihenése érdekében sem akarja,hogy külön legyünk.Teljesen igazad van,hogy a szopizás miatt sokkal kényelmesebb lesz neked így,meg nem beszélve arról,hogy hallhatjátok a lélegzetét.Nem is tudnál nyogodtan aludni.Barátnőm kislány a is velük aludt 4hós korig,most 7 hós és a saját szobácskájában van és semmi gond.Ő úgy szoktatta rá,hogy napközben ott altatta el.Szerintem ne add fel próbáld meggyőzni a párod,hogy te is nyugodtabb leszel és a babának is jobb,ha érzi veletek van.

Szintén 26heteske

2008. aug. 30. 09:32
 2/15 anonim ***** válasza:
19%
Szia! szerintem a párodnak van igaza -most, kivételesen :))) -. Tényleg jobb lenne, ha kezdettől fogva a sjaát szobájában lenne a kicsi. Ha egymás melletti szobátok van, és nyitva hagyod az ajtót, tuti hallani fogod, ha felébredt. Ha be akarod biztosítani magad, szerezz be egy bébiőrt, itt a neten elég sok helyen lehet jó állapotban, jó áron kapni. A saját kényelmed érdekében tegyetek be egy kisebb heverőt, fotelt, vagy hintaszéket a babaszobába. Jó babásodást!!!
2008. aug. 30. 09:34
 3/15 anonim ***** válasza:
67%

Nekem is volt ismerősöm, aki már egyből a külön babaszobában altatta el a csecsemőt, de ők egy ágyat is vettek oda ugyanazzal a lendülettel és a mama jó néhány hétig tulajdonképpen az összes éjszakáját ott töltötte. SZVSZ sok értelme nem volt, csak annyi hátránya, hogy külön aludt a párjával és rövid időn belül arról panaszkodott, hogy úgy érzi, egyedül maradt a gyerekkel, mert így az apuka gond nélkül végigaludta az éjszakát, egy kicsit sem érezte át, vagy látta át azt, hogy a babával mennyit kell foglalkozni éjszaka. Nappal meg dolgozott, még akkor sem tudtak együtt lenni.

A hölgy azt mondta, hogy ha újra kezdhetné, akkor inkább az első néhány hétben közös szobában lennének és amikor a babának is jobban beállt a szervezete, tudni lehet, hogy kb hányszor ébred és mikor, akkor rakják külön babafigyelővel.

2008. aug. 30. 09:34
 4/15 anonim ***** válasza:
75%
Szia! Nekem már 4 hónapos a babóm és a kezdetektöl velünk alszik!!! Ez a legjobb megoldás mert a baba is sokkal nyugodtabb. És hozzáteszem hogy csak 1x ébred fel hajnalba. Sok emberrel beszélgettem és azt mondták hogy nem nehéz késöbb a kiságyba szoktatni. Ja! Te is nyugodtabb leszel mert hallod ahogy szuszog, igy nem kell légzés figyelö!!!
2008. aug. 30. 09:36
 5/15 anonim ***** válasza:
74%

Szia, akár én is írhattam volna ezt a kérdést, ugyanis pont tegnap vitatkoztunk ezen össze. Ugyanaz a véleményem, mint neked, én sem szeretném külön szobába tenni a kicsit az első hónapokban, csak akkor, ha már átalussza az éjszakát. Sokkal könnyebb lesz nekem is és a kicsinek is jobb szerintem.

Egy cikk erről: [link]

És egy másik: [link]

Nagyon kíváncsi vagyok a válaszokra én is, és a tanácsokra is, hogy hogyan győzzük meg Apát, hogy együtt is lehet aludni...

Sok sikert, egy 30 hetes kismami

2008. aug. 30. 09:38
 6/15 anonim ***** válasza:
44%
veletek legyen egy szobába,gondolom a férjed saját nyugalma miatt akarja másik szobába tenni a gyereket,igenis vegye ki a részét ö is a "munkábol" mert mikor éjszaka is 3 oránként eszik nekem ugy evett,büfisztetni fejni és már kellhetsz megint szinte nem egyszerü
2008. aug. 30. 09:42
 7/15 A kérdező kommentje:

köszönöm mindenkinek a válaszát. Én semmiképp sem költöznék át a babaszobába! nagyon ragaszkodom a páromhoz és egy új kis Manó miatt nem szeretnék elhidegülni tőle. Nyilván az első 6 hétben nem lehet sex sem,de akkor is legalább össze tudunk bújni és együtt gyönyörködhetünk a kicsiben! ha beállna egy rend és csak 2-3 alkalommal kellene felkelni hozzá,akkor már aludhatna egyedül a saját szobájában. Párom mellett meg bombát lehetne robbantani akkor sem kelne fel. Én meg a bébiőrt nem akarom lesegetni éjjel. az tuti még akkor is rohangálnék át ha hallom minden rendben van vele. És szerintem ez természetes is! nappal a szobájában alhatna csak éjjel lenne a mi ágyunk mellett!

Sok sikert kívánok mindenkinek !!!!

2008. aug. 30. 09:50
 8/15 anonim ***** válasza:
54%

Biztos megnyugtatóbb lenne a közelsége és egyben kényelmes is.Viszont ezért van a bébiőr, valamint nehéz lesz különszoktatni egy idő után a babát.Nálunk boztos hogy a saját szobájában fog aludninyitott ajtónál, bébiőrrel, de ez nem azt jelenti hogy soha nem lesz velünk a hálószobában:)Sztem te döntsd el hogy jobb neked és a bébinek, mert itt teljesen megoszlanak a vélemények.Minden jót

39 hetes kismama

2008. aug. 30. 09:51
 9/15 anonim ***** válasza:
56%

Szia!

Mi úgy bezséltük meg a férjemmel, hogy egy szobában leszünk a picivel, hogy is lehetne másképp?! Legalább az első hónapokat. Ha viszont a férjem nem tud majd aludni, mert nyűgösebb a baba vagy valami hasonló, akkor majd ő átmegy aludni a másik szobába. Én nem szeretném, ha a férjem kipihenetlenül menne dolgozni másnap, és esetleg leesne valahonnan, vagy elvágná a kezét stb., csak azért mert én nem aludhatok. Az anya reszortja a gyerek, az apáé a pénzkeresés, legalábbis én így gondolom.

Szóval a lényeg, hogy az első hónapokban biztosan nem hagyom egyedül a picit!

38 hetes kismama

2008. aug. 30. 09:58
 10/15 anonim ***** válasza:
36%
M?i az első naptól külön szobában altattuk.A kórház után (ahol mellettem aludt a "zsúrkocsiban") furcsa volt az első 2 éjszaka.Féltem nem hallom meg ha sír,illetve rossz volt,hogy nem látom ha kinyitom a szemem.Éjjel eleinte 2-szer kelt fel,majd 2 hetes kora óta csak 1-szer.Nyugodtan alszik ő is és mi is.A szopi egy fotelben zajlik nálunk.Van ágy a gyerek szobában,de csak párszor dőltem le,mikor nehezen aludtvissza.Apici akkor is az ágyában aludt.Arra szoktattuk a kezdetektől,hogy ott aludjon el,ne kézben.Nekünk így a jó,de mindenki másként látja ezt.Bébiőrünk nincs,csak légzésfigyelő.9 hetes nagyfiú anyukája
2008. aug. 30. 10:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!