Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 7 hetes kismama vagyok és...

7 hetes kismama vagyok és 3.790 TSH mértek a vérvételen. Az orvosom azt mondta, hogy gyógyszert kell rá szednem nehogy baj legyen a pajzsmirigy-alulműködés miatt. Én nem szeretnék gyógyszert szedni! MIT TEGYEK?

Figyelt kérdés

2015. máj. 14. 09:03
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
A baba idegrendszere akkor sérül, ha az FT4 is magas, és az jellemzően még 8 körüli TSH-nál is határértéken belül szokott lenni. Nem szükslges paráztatni egymást, a 4 alatti TSH semmilyen veszélyt nem jelent a babára, a fogamzóképességhez szokták a 1,5-et mondani, de a kérdezőnek nyilván magasabb értékkel is megfogant a babája, amit az enyéim is. És mindezt úgy írom, hogy én is mindkét gyereknél végig szedtem a gyógyszert, és azóta is kell, mert szülések után elszállt a TSH. Tehát nem értek egyet azzal, hogy ha valaki csak úgy nem szeretne gyógyszert szedni.
2015. máj. 14. 13:04
 12/15 anonim ***** válasza:

uccso válaszoló nekem a ciklus 22.ik napján a TSH 0.62.

Ezzel igy összehozhattunk akár babát?vagy jó ez az érték?

2015. máj. 15. 22:22
 13/15 mincayani ***** válasza:
24%

Kilógok a sorból,de:

ne szedjél!

Ha most szednél először terhesség alatt,pláne ne.mire beáll a hormonszinted,ami nem 1 hét és nem is egy nap,hanem lehet 1 hónap,addig többet károsodik a magzat mintha nem szednél semmit.Ha nem akarsz az orvosoddal vitát erről,menj el külön belgyógyászhoz és ellenőriztesd vele,ott elmondhatod az érveidet,valszeg folsavat fog javasolni vagy konkrétan a Febion nevű multivitamint,azt viszont azonnal kezd el szedni.Fogyatékos gyereked nem fog születni,se koraszülött se semmi,ne higyj senkinek,ha az orvos megtagadja a kezelésedet,menj maszekhoz,az ha kell,bármit aláir.Ja,összeesni se fox,se strummát nem kapsz,én 2 babát hordtam ki gyógyszer nélkül,semmi bajuk nincs,én meg azóta se szedek rá semmit,meddőn tart az alacsony tsh,rengeteg tejem van tőle,annyi h kicsit hullik a hajam,ennyi.

2015. máj. 16. 11:59
 14/15 mincayani ***** válasza:
24%
Ja,jódot kell bevinni ilyenkor a szervezetbe,a femibionban van,nekem azt javasolta,igaz,én szedtem a gyógyszert is,erre szövődményként összeszedtem 33 hetesen egy gesztációs diabéteszt,a másik kettőnél,akiknél már nem szedtem,semmi ilyen nem volt.Amúgy csak mi magyarok vagyunk ilyen gyógyszerzabáló nemzet,más országokban,skandináv népek,osztrákok,németek,ill.az ottani orvosok mindent megtesznek h ne kelljen azért se semmit szednie a kismamának,a legvégsőbb eset a gyógyszer,de inkább kizárnak mindent ami igenis Méreg!Lehet utálkozni,nyugodtan..
2015. máj. 16. 12:10
 15/15 A kérdező kommentje:

Hát igen..... sok hiszékeny ember meg szedi ész nèlkül a gyógyszert!!

Még jó hogy nem hallgattam az orvosra! [link]

2015. máj. 19. 21:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!