7 hetes kismama vagyok és 3.790 TSH mértek a vérvételen.
Az orvosom azt mondta, hogy gyógyszert kell rá szednem
nehogy baj legyen a pajzsmirigy-alulműködés miatt. Én
nem szeretnék gyógyszert szedni! MIT TEGYEK?
A picinek még nem működik a pajzsmirigye. Ha véletlenül határérték fölé csúszik az értéked az fejlődési rendellenességet okozhat a babának.
Nyugodtan higyj az orvosnak, tudja miről beszél.
2015. máj. 14. 09:51
Inkább szedj gyógyszert mint fogyatékos gyereket szülj! Legyen eszed! nem rólad van szó hanem a pici életről ami benned fejlődik. Nem magad miatt kell gyógyszert szedned, hanem a pici miatt!!!
2015. máj. 14. 10:08
3/15 A kérdező kommentje:
nem igazán hiszek az orvosoknak mert nekik az az érdekük ,hogy minél több gyógyszert beszedessenek az emberekkel.... TSH nál úgy vannak az értékek min.: 0,270
max.: 4,200
az én értékem 3.790 tehát a normális értékben van de mégis gyógyszert akar irni...
Hogy ne legyen baja a babának. De a te döntésed, ha engem kérdezel felelőtlenség. Lehet egy hét múlva már nem lesz jó a tsh.
2015. máj. 14. 10:22
Amúgy én ezeket úgy írtam neked, hogy emlékszem a nevedre. A baba aki úgy fogant, hogy naptár szerinti ovu után találtatok ki és mégis sikerült. Én szurkoltam nektek. Ne múljon ezen a kicsi egészsége.
2015. máj. 14. 10:41
Ja már levetted a neved de láttam az első kommentnel még.
2015. máj. 14. 10:42
Ez még normál tartomány, de jellemzően ahogy nő együtt a súlyotok, a TSH is nőni szokott, tehát egy alulműködő vagy arra hajlamos pajzsmirigy a terhesség előrehaladtával egyre inkább alulműködik. Nem fejlődési rendellenességet okoz, hanem a vetélésnek lesz nagy a kockázata. Ha nagyon nem akarod beszedni, akkor nagyon szigorú kontroll kell, akár hetente, és ha mászik fel a TSH, kell a gyogyi. De azt tudnod kell, hogy a gyógyszerrel pótolt pajzsmirigy hormon megegyezik az eredetivel, ami a szervezetedben van, tehát a világon semmi bajod nem lesz tőle, ha szeded, és a babádnak se.
2015. máj. 14. 11:24
Mindenképpen szedd be a gyógyszert! Valóban határértéken belül lennél, ha nem nem lennél terhes, de terhesen 2 alatt kell tartani a szintet. A magasabb TSH vetélést, és idegrendszeri betegségeket okozhat a babánál.
A mai pajzsmirigy gyógyszerek már ugyanazt a hormont tartalmazzák, amit a pajzsmirigy termel.
Én 10 éve szedek gyógyszert alulműködésre, két terhességem alatt is végig szedtem.
2015. máj. 14. 11:28
Szia! Én most kezdem a 3.ik terhességemet és végig pajzsmirigy gyógyszert szedtem! A lényeg az tényleg az hogy hallgass a dokira! Tudja mit beszél! Nem magadra kell gondolnod hanem arra a kis csöppségre aki a szíved alatt növekszik! A hormon pótlás egyébként kisebb kockázattal jár. Én a második babóval cukros is voltam,oltanom is kellett hát katasztrófa volt az egész úgy éreztem sosem szülök meg,nagyon nehéz volt a diéta de tudtam miért csinálom! Most még csak 6 heetes vagyok,de már elkezdtem a diétát és a pajzsmirigy gyógyit is szedem és ha én vigyázok magamra akkor minden oké! Mivel a picinek még nem termel hormont a szervezete ezért a tiédet használja! És gondolom nem szeretnél beteg babót! Fogadd meg az orvos tanácsát napi 1 gyógyi az egészségért nem sok!
2015. máj. 14. 11:37
Mért lenne az orvosoknak érdekük,hogy gyógyszert szedj?
Talán csak azt szeretnék,hogy egészséges gyereket szülj.Én is szedtem a p.mirigy gyógyszert.Sokkal nagyobb bajt csinálsz,ha nem szeded.
2015. máj. 14. 13:00
Kapcsolódó kérdések: