Van itt még kismama akinek a terhessége alatt alakult ki pajzsmirigy alulműködés?
Soha semmi pm problémám nem volt. Kb 1-2 hetes terhes lehettem (még nem tudtam) amikor más okból voltam laborvizsgálaton és tsh-t is néztek. Akkor volt elősszőr magas (6). Híztam is majdnem öt kilót egy hónap alatt és nagyon fázom mindig. Azóta persze 6 hetesen kiderült a terhességem. Ma voltam megint laborban és a tsh-m már 15,12! Holnap megyek dokihoz.
Akinek szintén a terhessége alatt alakult ez ki nem lett baja a babájának? Terhesség után visszaállt normál szintre az értéke?
nekem is a terhesség alatt derült ki, kaptam rá gyógyszert, végig szednem kellett.
havonta jártam ellenőrzésre, és volt, hogy emeltek az adagon.
pár hónapja már megszületett a baba, egészséges, semmi baja :) bár a gyógyszert egyelőre nem hagyhattam abba, de azért jóval kevesebbet kell szednem, mint a terhesség alatt.
T3, T4 hormont nem néztek?! Remélem ez határon belül van még, mivel a babának szüksége van a pajzsmirigy hormonra!!!
Már a 6-os TSH-nál SOS endokrinológus kellett volna, pláne, hogy babát terveztetek. Az a baj, hogy a gyógyszer kb 2 hét alatt használ. Addig reménykedj, hogy nem lesz gond.
Ez egy autoimmun gyulladás egyébként és nem áll vissza, pótolni kell a hormonokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!