Ti mennyi édességet, cukros és szénhidrát alapú ételt esztek kismamik?
A védőnő és az orvos folyamatosan mondják, hogy változtatni kell, nem jó a cukros kaja, a zsíros -olajos étel, jóformán semmit nem lehet(ne) enni.
De már minden hízlal.. Ti mit hogyan csináltok? Sokat nasiztok, vagy odafigyeltek?
én péksütiket faltam töménytelen mennyiségben, meg libatoportyut disznozsirral nem vicc. ezeket kivantam. mar a 2. trimeszterre 12 kgt hiztam, mondtak is az orvosaim h ez igy nem lesz jo, de nem lett gond a cukrommal. 22 kiloval mentem szulni, 12 kg volt rajtam a szules utan. kulonosebb erolkodes nelkul ment le ebbol 10 kg a szoptatas 9 honapja alatt, pusztab az ejszakai ebredesek es a keri szezon hatasara, jo picit tornazom is, ket naponta 30 percet viszont még mindig jo sokat eszem.
egy miatt banom a nagy hizast, a babam 3650 grammal szuletett, teraranytalansag miatt csaszarozni kellett, sokszor eszembe jut, ha nem zabalok annyit talan nem no ekkorara es akkor termeszetes uton is meszulhettem volna talan? ki tujda....azert fekezd magad ha tudod, foleg a cukorral mert a terhessegi cukor nagyon szigoru dietat kivan, jobb megelozni.
Nasit nem kivántam, de a tészta, lángos, krumpli azt bármikor bármilyen formában. Úgyhogy a ch az megvolt, meg sok gyümölcsöt és zöldséget is ettem (retket marok számra magába, ubi magába...)
Volt védőnőm mindig b@.zogatott, hogy jönnek rám a kilók (szerencsém volt, mert nem voltak rosszulléteim és amit ettem bent maradt) havonta 1-2 kiló jött rám, végül +25 kilóval zártam, de szerencsére hamar elértem a kezdeti súlyt (lányom sem volt óriás baba), viszont most ismét jött rám :S
Jah és nem figyeltem .
Zsíros ételeket nem eszek mert az elején csak attól hánytam így azóta is kerülöm.
Amúgy napi egy csokit megeszek szívfájdalom nélkül, annyi kell. :D az étkezés meg.. Napi 1-2 szendvics (fehér kenyérből) reggelire mert pár hete kitaláltam hogy uborkás szendvicset akarok, azóta mindennapos. Ebédre meg vacsira pedig éppen az ami jól esik. Igaz én még csak 19 hetes vagyok, lehet ha sokat hízok oda fogok figyelni de egyelőre annyi, hogy mikor érzem hogy kb jól laktam akkor elég és nem falok tovább csak mert jól esik.
Szerintem meg minden terhesség más. Az első terhességem alatt - a nagy hányinger elmúltával- folyton az édességet kívántam, volt, hogy éjjel is felkeltem curozott tejfölt (!) vagy csokit enni. Nem tudom, hogy sikerült csak tíz kilót hízni, és elkerülni a GDM-et. :-)
Most a másodikat várom, és rá sem bírok nézni az édességre. Pedig nem terhesen minden nap nassolok csokit, sütit. Most múltam 11 hetes, és nem volt hányingerem még. Viszont zöldséget eszem zöldséggel, és esténként minimum 30-40 dkg nyers répát. Nem fogyózom, hanem ezt kívánom, de annyira, hogy remegek érte! Még nem is hallottam ilyet...Szóval sajnos a terhességi hormonok döntenek helyettünk.
Mindenesetre kíváncsi vagyok, végig így marad-e a zöldség imádatom.
Én mindent eszek, ugyanúgy, mint a terhesség előtt (jó, nyers húst, nyers tojást meg penészes sajtot nem), de persze úgy, hogy jó lett a cukorterhelésem.
A 14. hétig alig bírtam enni valamit, mert folyton rosszul voltam és hánytam, utána jött egy pár hét, mikor durván zabáltam, állandóan éhes voltam, de aztán elmúlt, azóta tök olyan az étvágyam, mint nem terhesen, gondolom így reagált a szervezetem a hetekig tartó nem evésre. 30 hetes vagyok, 11 kiló van rajtam a kiinduló súlyomhoz képest, de nem is baj, mert kemény 46 kilóval indultam, szóval egyrészt rám fért, másrészt vizes is vagyok, úgyhogy amit én híztam, az a védőnő szerint 5-6 kiló, a többi víz meg a baba a tartozékaival :) Ennyi meg kellett is rám igazság szerint.
Most már azért mondjuk odafigyelek az édesség mennyiségére (sajna nagyon kívánom), meg a nassra, hogy azért ne hízzak el nagyon.
Sziasztok! Akkor valószínű ez genetika lesz, hogy rám így rakódik minden, másra meg alig.
Köszönöm a kommenteket, kicsit megnyugtattatok. Nekem olyan szigorú diétát vázolt fel a védőnő, hogy még Neskvik kakaóport sem ihatok, helyette igyak édesítőszeres tejes kakaót. Persze próbálom normális körülmények közt kiiktatni a cukrot, de az édesítőnek olyan borzalmas íze van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!