Terhességi cukor miatti diétánál lehet az étkezések között olyat enni amiben nincs szénhidrát? Vagy csak akkor ehetek amikor elő van írva?
Csak akkor lehet enni, amikor elo van irva, maskor nem.
En minden alkalommal csereltem a tut.
Igen ehetsz: Sajtot, húst, tojást, felvágottat:) Én ilyesmiket szoktam ha éhesnek érzem magam 2 étkezés között.
28hkm
Nekem ezt ugy magyarazta a diabetologus belgyogyasz professzor, akihez jartam, hogy a cukorbetegsegnel vagy a terhessegi diabetesznel nagyon fontos a dieta betartasa, meg pedig a dietatol fuggoen a napi 5-6-szori etkezes mindig ugyanabban az idoben. Etkezesek kozott nekem nem javasolta a nassolast, megha szenhidrat szegeny etelrol is van szo, mert ettol fuggetlenul, az etkezes folyaman, a hasnyalmirigy inzulint kezd termelni, es a diabetesznel ugye ezzel a folyamattal gond van, igy fontos adieta pontos betartasa. Nyilvan 1-2 esetnel nem lesz gond, de jobb a rendszeresseg es a dieta betartasa.
Egyebkent sok dietetikus sajnos nem ert elegge a temahoz, sok dietetikus nem is rendelkezik orvosi kepesitessel. Korhazban jott a dietetikus osszeallitani a menut es sok olyan dolgot javasolt, amit nem ehettem volna, ezt kesobb a diabetologus orvos mondta mar es javitotta ki az etrendet.
Én is terhességi cukros voltam és úgy szólt a diéta, hogy napi 6 étkezés. Így nem is gondotlam arra, hogy nassoljak közöttük pl répát :) szóval aminek nincs szénhidrát tartalma vagy minimális.
Tartsd be, mert ellenőrzik majd rendszeresen és ráadásul a terhesség előre haladtával a cukor is növekszik, mégha diétázol is!!!! Nekem a szigorú diéta ellenére is növekedett, de szerencsére nem lett gond és még az is jó érték volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!