Valaki tud 140-160g ch diétás mintaétrendet küldeni nekem? Illetve akinek ezt javasolta az orvos, az miket és hogyan evett?
Terhes vagyok és egy kis magas a cukrom. A doki a 140-160g szénhidrát diétát javasolta.
Segítenétek nekem?
Nem mindegy az elosztás sem:
reggeli 7óráig: 30g
tízórai 10kor: 20g
ebéd 1ig: 50g
uzsi 4kor: 20g
vacsi 7kor: 40g
Reggel és este nem eszünk gyorsan felszívódó szénhidrátot, pl. tejterméket, és alapvetően teljesen kizárjuk a fehér lisztes, cukrot tartalmazó dolgokat. Fehér rizs helyett barna vagy basmati rizs, kuszkusz, bulgur, gyümölcsök csak kis étkezésre és számolva! Banán, szőlő kizárva. Folyadék csak víz vagy cukormentes tea.
én tulságosan betartottam a diétát a terhességi cukor maitt, igy pont msot emelték fel 170-re. De a lényeg ugyan az mint a felettem irtak. Tejtermék csak duzsi és tízórai. Gyümölcs ugyszintén ( tele vannak sajnos..) zöldségekkel is ovatosna kell bánni, vannak meglepő adatok. Pl sok folsav van a héjasokban ( lencse, bab) de dugig vannak szénhidráttal is.. 22-es csapdája..
Ma mrá nagyo sok terméken rajat van a szénhidráttartalom, könnyebb ha megnézed öket. Csak gonszak mert pl egy joghurt esetében 100g-ra vetitve irják ki, így azt ugye még szorozni kell a joghurt tényleges mennyiségével..
Azt modnta nekem a dietetikus hogy tök midnegy hogy fehér vagy barna rizst, fehér vagy rozsos kenyeret eszel, a szénhidráttartalom ugyis ugyanaz. és tényleg. megnéztem öket. Ajánlom a Pur Pur kenyeret vagy a slim toast kenyeret ha hiányzik a kenyér. És a lipóti pékségben van szénhidrátcsökkentett termékek ( DIA a család neve) egy turós batyú csak 9,5g!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!