Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért kell a terhes nőknek az...

Miért kell a terhes nőknek az orvosok összes szemétségét és az összes - többnyire fölösleges - vizsgálatot és macerálást elviselniük? Hogyan lehet kibújni ezek alól? Ötleteket kérek!

Figyelt kérdés
2015. máj. 4. 14:45
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
100%

nem a hormonkészítménytől ment el, hidd el, általában azok segítenek, hogy megmaradjon a magzat, sajnos ennek ellenére vannak menthetetlen esetek. Mellesleg a te érdekedben van ennyi vizsgálat, amelyek amúgy nem kötelezőek. a kedvességet megveheted egy magánorvosnál, pénzért, vannak sztk-s dokik is, ahol adottság, sajnos nem mindenhol, ugyanúgy ahogy a bolti eladók sem mind kedvesek, a postások sem egyformák, stb.

Szerintem próbálj pozitívabban hozzáállni az emberekhez, ők is máshogy fognak hozzád viszonyulni.

2015. máj. 4. 15:19
 22/43 anonim ***** válasza:
jaj ne így fogd fel,hogy nyúlkáljanak. engem is bosszantott,hogy már átjáróháznak éreztem magam,de nem hobbiból nyúlkál :D terhesség alatt fogékonyabb vagy a fertőzésekre,ami a babára is hatással lehet. szüléskor meg fontos,hogy épp ne legyen semmi ilyesmid. a méhszáj állapotát is mindig KELL nézni.mert kínyilhat 10 hetesen is. aztán ha nem nézik meg,koraszülés lesz a vége.
2015. máj. 4. 15:19
 23/43 anonim ***** válasza:
A méhszájvizsgálatot felénk havonta végzik (újpest)! Van ahol nem nézik csak az utolsó trimeszterben. Azt én is utálom, de nagy gáz lehet ha nem veszik észre hogy nyílsz (mert te sem érzed feltétlen). Kellemetlen, de engem megnyugtat.
2015. máj. 4. 15:20
 24/43 anonim ***** válasza:
Keress olyan orvost, akiben megbízol! Az én orvosom nagyon jó, nő, természetesség párti, empatikus, kedves. Egyszer vizsgált hüvelyi úton, amikor megállapította a terhességet (uh-n még nemn látszott, ezért nézett méhszájat kézzel), azóta nem ért hozzám, lassan félidős leszek, és minden rendben van. Ha gondolod, privát adok elérhetőséget, de ő magánorvos, sajnos. Fizetni kell, de nekem megéri, hogy megbezélhetem vele az elvárásaimat, félelmeimet, nem rohan, figyel, emlékszik rám, és nem utolsó sorban, teljesen személyre szabott a terhesgondozásom, úgy, ahogy én szeretném, és közben nem kockáztatunk, hogy gond legyen.
2015. máj. 4. 15:34
 25/43 anonim ***** válasza:

3. babankat varjuk. Az elsö kettövel Magyarorszagon laktunk, most Svedorszagban. 21 hetes vagyok es meg nem volt huvelyi vizsgalat, szerintem nem is lesz. Egy UH ajanlott, de mivel 35 feletti vagyok, igy kombinalt tesztet is csinaltak. Vedönö helyett szulesznöhöz kell jarni, de oda sem tul gyakran. Vervetel, vizelet, vernyomas amit ellenöriz. Eleinte fura volt, hogy nem vizsgalnak gyakrabban, pedig tervezett csaszarom lesz. De most mar örulök neki. A baba mereteit sem mondjak meg, csak, hogy minden rendben. Igy nem idegeskedik az ember, nem hasonlitgatom az elözö terhessegeim adataival. Gyönyöru 3D-s UH kepeket vszont adnak, azokat nezegethetjuk otthon.

Ha barmi panaszom van, a szulesznöt kell hivni, aki azonnal megprobal segiteni. Nekem tetszik ez a rendszer.

2015. máj. 4. 15:34
 26/43 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok: annyit hozzáfűznék, hogy nem, nem KELL nézni a méhszáj állapotát, pláne nem havonta. Egy jó orvos tudja, uh-n mit figyeljen, sőt, magasabb színvonalú eü külföldön nem is tartalmaz feltétlenül hüvelyi vizsgálatot. Csak a jó öreg magyar orvosi gárda gondolja úgy, hogy még a múlt században élünk. Haladni illene a korral. Még szülés közben sem kell hüvelyi vizsgálatot végezni, külső jelekből is megmondható, hol tart a foylamat, csak hát ehhez magasan képzettnek kell lenni, és naprakésznek, tapasztaltnak. Egy jó orvos ilyen. A többi meg... él bele a nagyvilágba, és egy sort sem tanult, mióta megkapta a diplomáját és a dr.-jét.
2015. máj. 4. 15:36
 27/43 anonim ***** válasza:
szülésnél sem engeded majd, hogy nyúlkáljanak???? :)
2015. máj. 4. 15:50
 28/43 anonim ***** válasza:
Utolsó, mosolyoghatsz ezen, de nem, akkor sem kell nyúlkálni. Teljesen felesleges, mert a tágulás nem lineáris, ha meg kitolásra kerül a sor, úgyis észreveszik. Amíg nincs problémára utaló jel, felesleges a vizsgálat. Ehhez persze ott kell lenni végig és figyelni, nem pedig 3-6 órákra elmenni máshová, kávézni és beszélgetni. Ez a nem mindegy.
2015. máj. 4. 15:54
 29/43 anonim ***** válasza:
49%
Ha nem akarsz nyúlkálást, akkor szülj otthon a kosárkában, mint Cirmi, a macska. Az is megellik, talán neked is sikerül.
2015. máj. 4. 15:58
 30/43 anonim ***** válasza:

Igen, mosolygom rajta...valaki, aki terhes és fel van háborodva, hogy megvizsgálják...szemét orvos!

Ha meg nem tetszik, válassz olyan orvost, amelyik nem nyúlkál...

2015. máj. 4. 16:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!