Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért kell a terhes nőknek az...

Miért kell a terhes nőknek az orvosok összes szemétségét és az összes - többnyire fölösleges - vizsgálatot és macerálást elviselniük? Hogyan lehet kibújni ezek alól? Ötleteket kérek!

Figyelt kérdés
2015. máj. 4. 14:45
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
100%

Hú de bírom az ilyen okos embereket.

Ne járj orvoshoz ha nem tartod hasznosnak a vizsgálatokat. Te gyereked, te életed.

Az otthonszülés úgy legális ha bejelented a körzetben illetékes kórház felé, de ott meg orvosok vannak, szóval én is a mezőt vagy az árokpartot javaslom.

2015. máj. 4. 15:00
 12/43 anonim ***** válasza:

hát nem szórakozásból találják ki ezeket. azért mert kellenek. de mi a felesleges? mikor megállapítják a terhességet,elmész

vérvételre. ez azért,hogy nem vagy-e vérszegény,beteg

háziorvoshoz/belgyógyászhoz szintén,hogy egésséges vagy-e

fogászati szűrésre mert jó ha rendben vannak a fogaid,ilyenkor könnyen lyukadnak az emelkedett kalcium miatt.

később jársz védőnőhőz,aki néz:

magzatvízszivárgást egyéb vízeletből kimutatható dolgokat

a baba szívhangját

a te súlyod

jársz ultrahangra,genetikai vizsgálatokra,hogy lásd jól fejlődik a babád,nincs rendellenesség. laborvizsgálatok szintén ezért,meg pl. a cukorbetegség kiszűrésére

jársz nst-re,hogy megbizonyosodjanak arról,hogy a babád jól van. ebből ki lehet szűrni ha a köldökzsínór szorítaná.

melyiket tartod feleslegesnek?

2015. máj. 4. 15:01
 13/43 anonim ***** válasza:
24%
sajnos az egyesnek van igaza.komoly penzeket ki kell fizetned ,ha azt akarod ,hogy korultekintoen megvizsgaljanak ,tenyleg foglalkozzanak veled.azert azt nem mondanam ,hogy a vizsgalatok feleslegesek ,meg azt sem hiszem ,hogy a doktor szandekosan akarta a testvered magzatat elhajtani.de mint irtak nem kotelezo semmi.
2015. máj. 4. 15:02
 14/43 anonim ***** válasza:
ja kihagytam a nőgyógyászati vizsgálatot,amin nézik nem szedtél-e össze fertőzést,nincs-e nyitva a méhszáj
2015. máj. 4. 15:03
 15/43 A kérdező kommentje:
11/13-nak: Köszi. Szívesebben választom a mezőt és az árokpartot. Ott legalább nem vagyok másoknak kiszolgáltatva! A sok egészségügyi személyzetnek, aki csak a markát tartja!
2015. máj. 4. 15:04
 16/43 anonim ***** válasza:
Ha szemétkedik a doki keress másikat. Nem feltétlen kell magán. Első gyereknél magánhoz jártam, nagyon jó doki, mindig kedves volt és nagyon értett a szakmájához...viszont pont azért mert alapos volt, állandóan orvosnál "lógtam", egy perc nyugtom sem volt a 9 hónap alatt! Gyakoribb vérvételek, felesleges genetikai "megbeszélés", állandó vizelettenyésztések...úgy hogy soha semmi gond nem volt a terhesség alatt. Ja és mivel ő magánként nem adhatott sehova beutalót, csak a papírért el kellett menni a háziorvoshoz! Most várom a második babánkat, (illetve hamarosan szülök) és sztk-ba járok. Nyilván nem olyan alaposak, de jóval kényelmesebb. Nem kell folyton úton lenni száz féle vizsgálat miatt.
2015. máj. 4. 15:04
 17/43 anonim ***** válasza:
Akkor hajrá! Csak szegény gyereket sajnálom. Ennyi ésszel gyereket vállalni...
2015. máj. 4. 15:05
 18/43 A kérdező kommentje:
És hol lehet összeszedni fertőzést? Például a közelemben lévő "egészségügyi központban" a mosdóban soha nincs se szappan, se WC-papír.
2015. máj. 4. 15:07
 19/43 anonim ***** válasza:
16 vagyok! Ja, hogy minden kötelező vizsgálattól el akarsz zárkózni? Azt nem hiszem hogy lehet. Hogy lennél nyugodt, hogy semmit nem tudsz a babáról? Meg a szüléskor le kell adni a leletek nagy részét is (vérképek/vércsoport, uh-ok, ekg, hepatitis...stb)! A baba miatt fontos ezeket elvégezni!
2015. máj. 4. 15:12
 20/43 A kérdező kommentje:
Nem akarok minden vizsgálattól elzárkózni, de azt nem akarom engedni, hogy nyúlkáljanak!
2015. máj. 4. 15:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!