Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nem vállalom a terheléses...

Nem vállalom a terheléses cukorvizsgálatot. Jogom van nemet mondani?

Figyelt kérdés
Tudom gyáva vagyok, de elegem van a szúrkálásból. Három éve a tesómnak még nem kellett terhesség alatt ezen átesnie. A terhesség elején csináltak vércukor vizsgálatot, amikor is egy órával elötte zsemlét és tejet kellett reggelizni. Annak az eredménye 4,6 lett. A terhelésest nálunk glükozzal csinálják és négyszer szúrnak. Nem túlzás ez egy kicsit? Úgy döntöttem, hogy ezt a vizsgálatot kihagyom. Az első eredmény nem számít?
2010. febr. 22. 06:42
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
100%
A négy szúrás az rengeteg,az hülyeség.Amugy engem csak 1x vagy 2x szurtak a terheléseskor,mert a reggeli éhgyomros eredményed ugyis megvan nekik az előző vérvételekből.Amuyg én is be vagyok szarva a vérvételektől meg a társaiktol.de jobb ha edzed magad a szülésre,az sem lesz egy leányálom amikor esetleg be van kötve napokig a tű a karodba.Amugy meg ha gond van a cukroddal és nem jünnek z n
2010. febr. 22. 10:45
 22/42 anonim ***** válasza:
100%
...nah szóval előbb beleirt a babám,azt akartam irni hogy ha gond van és nem jönnek rá akár komolyabb bajod vagy bajotok is lehet,ez nem kivánságműsor.
2010. febr. 22. 10:46
 23/42 A kérdező kommentje:
Köszönöm az összes választ. Gyáva vagyok, de azért elmegyek, és kösz a bíztatást is!
2010. febr. 22. 11:34
 24/42 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nem kioktatni akarlak, csa elmondom az én véleményemet!

Én mindig bírtam a tűt, sőőőt, szerettem amikor vért vettek tőlem. Mióta terhes vagyk annyira leesett a fájdalom üszöböm, meg a tűrőképességem, hogy parázok minden vérvétel előtt, de elmegyek és megcsináltatom, mert a baba miatt muszáj.

Nem tudom mi van a beutalódra írva, nekem úgy adta a doki egyből megcsinálták a teljes vérképet is, így nem kellett mégegyszer szúratnom... Sokkal kibírhatóbb ha egyszerre levesznek 5-6 kémcső vért, minthogy egy hét múlva megint szúrjanak(legalábbis nekem ez a véleményem).

Ha esetleg mégis cukros lennél az meg tényleg árt a babának, ismerek lyat akinek pont emiatt halt el a baba! Nem ijesztegetni akarlak csak írtam, szóval szerintem vegyél erőt magadon és menj el!

Még azt hozzá teszem, hogy ha teljes vérképet kért a doki nem csak ez derülhet ki, hanem hogy mondjuk vérszegény is vagy, mert a baba sok mindent elszív tőled, többek között ez is kiderült derült, holott mindig is jó volt a vérképem, vasam, mindenem. Most a babócámnak annyira szüksége van a vasra, hogy pluszba kell szednem, és én is jobban érzem magam, amíg nem tudtam fáradékny voltam, minden bajom volt, ami egy vérszegényre jellemző!

Bocsi, ha túl hosszú voltam!

A 4 szúrás sztem is baromi sok! Nekem kettő volt!

Sok erőt és kívánom, hogy egészségesek legyetek és ne legyen semmi bajod!

29 hetes km

2010. febr. 22. 11:52
 25/42 anonim ***** válasza:
67%

Most kaptál hideget-meleget! :)

Ne félj, nem lesz semmi gond. Én úgy mentem el a terhelésesre, hogy jött velem a párom. Pedig nem nagyon akartak neki szabit adni, de mondta, hogy akkor csak nem megy be és kész, de akkor is eljön velem. Vittem magammal 2 citrom kifacsart levét, így tűrhető volt a lötty. Először levették éhgyomorra, aztán 2 óra múlva a cukroslötyi után. Addig meg sétáltunk a párommal. Pedig én is paráztam, mert nekem mindig szétnyomták a vénámat, már ha megtalálták egyáltalán, de kibírható.

Hidd el, ha túl leszel rajta, akkor gyorsan elfelejted.

Kitartás, és ha tudsz, vigyél magaddal valakit, aki tartja benned a lelket. :D

2010. febr. 22. 11:59
 26/42 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én is nagyon félek a vérvételtől.Engem 5x szúrtak a terhelésesen és 2x kellett megcsináltatnom,mert a háziorvosom egy nagy ..... 75gr cukor helyett 100gr itatott meg velem,mert hogy nagy a súlyom. Mikor a nőgyógyász meglátta az eredményeket kiakadt és újra küldött,akkor már 75 gr cukorral csinálták. Azok az eredmények is eléggé a határon voltak így minden 3.héten kellett volna mennenem de a dokim megengedte,hogy otthon csináljam meg,mivel van nekem is cukormérőm. Akkor mondta,hogy ha előbb mondom akkor már a másodikat is csinálhattam volna otthon. :-(

2010. febr. 22. 12:26
 27/42 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk két kórház van a közelben (más más megyében, pont megyehatáron lakunk), az egyikben a cukros lötyit itatják, és talán 3* böknek, a másikban reggel meg kell enni egy zsemlét, másfél óra múlva vérvétel és kész. Nézz körbe, hátha másik közelebbi kórházban máshogy csinálják.
2010. febr. 22. 12:32
 28/42 anonim ***** válasza:
100%

Ne hülyéskedj, menj el, egy napról, vagyis két óráról van szó! A szüléshez képest ez kispiskóta, bár még csak az első babámat várom. Ne idegeskedj, hanem menj és csináltasd meg azt a nyavaját :)

Tényleg nagy bajt okozhat a terhességi diabétesz, aminek tünete sincs.

2010. febr. 22. 12:54
 29/42 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg lehet benne valami hogy a terhesség alatt leesik a fájdalom küszöb,nekem az is kin szenvedés volt amikor műszempillát rakattam:-) Jól döntöttél,ne félj túl éled.
2010. febr. 22. 12:57
 30/42 anonim ***** válasza:
100%

Szia. A baba miatt szerintem menj el a vizsgálatra. Nekem 2 hét múlva lesz esedékes... és már most félek, sőt, rettegek tőle.

Akkor magamról, csak hogy lásd: mások is annyira félnek.

Tűfóbiám van, de olyan szinten hogy pl az oltást is azért nem adattam be. 31 éves vagyok, leszámítva a terhességet, életemben csak 2x vettek tőlem vért ( gyermekkorban, mandulaműtétnél), azóta ha tűt látok, összeesek.

Terhesség. 12. heti ELSŐ vérvétel a kombinált teszt miatt. Bementem (anyummal!), már ott elsötétült minden. A nővérke beszélt hozzám, próblt nyugtatni, s ez kb 10 percig így ment. Fejemet elfordítottam, láttam a falon valami hirdetést, azt kezdtem olvasni, picik voltak a betűk, hunyorítani kellett...levették a vért (nem fáj), utána megint minden elsötétült, 10 perc pihi az ottani ágyon, majd a mosdó mert rosszul lettem.

Második vérvétel, 16 hetes, 5 kémcsővel, 1 szúrásra. Oda a Párom jött velem. Nem álltam ki a sorom, szóltam hogy rosszul vagyok. Behívtak. Mondtam előre hogy nem bírom a vérvételt. Lefektettek, nyugtattak, semmi. Ki kellett mennem vérvétel nélkül! Kint ittam egy pohár hideg vizet, visszamentem. Újra leültettek. Remegtem. De tudtam hogy muszáj megcsinálni. Megkérdeztem a nővért, feltehetem-e az mp3 lejátszómat (ne nevess ki, tényleg így történt), azt mondta ha ez nekem segít, persze. Feltettem, elindult a kedvenc musicalem, fejemet elfordítottam és jeleztem hogy lehet a vérvételt kezdeni. Végül levették a vért.

Azért írtam le ennyire részletesen, hogy tudj ötletet meríteni. Pl. ha szénsavmentes ásványvizet megiszol fél litert reggel, véervétel előtt, gyorsabban le tudják venni a vért. Plusz mindig legyen melletted valaki, mert az biztonságérzetet ad. És próbáld ki az mp3 lejátszót, nem fognak szólni érte, elvonja a figyelmedet.

És ne érezd attól magadat sem gyávának sem rossznak, mert félsz a vérvételtől. Nekem is első baba, nagyon várjuk, mégis látod, nem bírom a vérvételt. De attól még Te is, én is ugyanúgy szeretjük a babát.

Egyébként én március közepére bejelentkeztem egy pszichológushoz, próbálom magamat kikezeltetni a tűfóbiából. Úgy néz ki, császárral szülök majd ( a szemem miatt ), és ott ha jól tudom, van egy csomó infúzió...

Te nem próbálsz meg pszichológushoz menni? ( Én sem magánúton megyek, hanem a helyi pszichiátriára. ) Az csak segíthet feldolgozni a félelmet.

Maximálisan megértem az érzéseidet, de ha kis trükkel, hát kis trükkel, de tényleg csináltasd meg a cukorterhelésest. És vigyél citromot, azt facsard bele, mindenhol engedik, akkor elviselhetőbb lesz az íze :)

Drukkolok Neked és a rosszindulatú megjegyzéseken ne rágódj! :) Mosolyogj és kész.

Írd majd meg, hogy mi volt,

boldog babavárást,

24 hetes kismama

2010. febr. 22. 15:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!