Nem vállalom a terheléses cukorvizsgálatot. Jogom van nemet mondani?
Szia. Szerintem, ha igazán fontos lenne neked a gyerek , az sem érdekelne, ha naponta szúrnak négyszer! Legalábbis magamból kiindulva. Fennakadsz egy ilyen kis dolgon, akkor tényleg mi lesz később?!
Szerintem mindenki kibírta még. Nem fáj, csak kellemetlen, viszont ha megtagadod és sok a cukrod, akkor tényleg nagyon sokat árthatsz a babának. De ha téged ez nem érdekel, és úgy érzed nem lesz lelkiismeret furdalásod, akkor csak rajta. De én szégyellném magam a helyedben!
Tessék lehet lepontozni, de a felelőtlenség itt kezdődik......
Szerintem csak rosszul emlékszel, nekem már 9 évvel ezelőtt is megcsinálták ezt a vizsgálatot.
Egyébként, igazuk van az előttem íróknak, sokat árthatsz a babádnak, ha nem derül ki időben egy esetleges terhességi szövődmény. Hidd el, nem a világ vége, egy fél délelőttöd megy rá a vizsgálatra. Egyébként pedig még számtalanszor fognak megszúrni a szülésig, jobb, ha a kicsi és a magad érdekében is hozzászoksz a gondolathoz.
4 éve is volt ez a vizsgálat, tesódnak megszépültek az emlékei szerintem...
Én nem értek egyet az előttem szólókkal, kihagyható és egy felesleges időrablás. Pláne, ha tudsz valahol egy szimpla vércukor tesztet csinálni. Elvileg már a patikákban is csinálnak. Annyira kevesen lesznek terhesen cukrosak, hogy nem is értem, miért kell ezt. Pláne csak azokra jellemző, ahol a családban örökletes hajlam van a cukorbetegségre. Különben elenyészően kicsi az esély. Ha valakinek van bökős műszere, azon néha bökd meg magad (1-2 havonta) és kész.
Én megértelek. Kicsit túlspirózzák az egész terhességet és szülést az orvosok. Ahhoz képest /vagy éppen ezért/ elég sok a fogyatékosan született gyerek és a problémás szülés, hogy ekkora fenék van neki kerítve. Sose felejtem el, amikor a második tök egészséges gyerekemhez pár naposan kijött a háziorvos a sarkából!!! vért venni, hogy valami kimondhatatlan nevű, 1:100000-hez előfordulású emésztőszervi rendellenességet kiszűrjön, ami kötelező egyébként, csak nálunk a kórházban elmaradt. Csak forgatta a tűt a pici sarkában, hogy kisajtoljon 3 csepp vért - azt hittem, megölöm. És vessetek meg, de én TUDTAM, hogy a gyerekemnek SEMMI BAJA.
De, túlzás, de jelenleg ők diktálnak. Az a mi /anyák, társadalom/ harca lesz, hogy beleszólást harcoljunk ezekbe a dolgokba és ne birka módra engedelmeskedjünk. Próbáld visszautasítani, azt majd valamit reagálnak.
Lehet lepontozni.
Az én barátnőmék családjában senki nem cukros, nála mégis kialakult a terhességi cukorbetegség,ami szülés után javul. Pont ennek kiszűrése miatt kihagyhatatlan a vizsgálat.
De igazából nekem az sem tiszta, hogy miért négyszer szúrnak nálatok.
Nálunk úgy van, hogy reggel leveszik a vért éhgyomorra, aztán meg kell innod egy csészényi szőlőcukros vizet és rá két óra múlva újra vért vesznek. És kész ennyi. Miért szúrnának négyszer?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!