Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nem vállalom a terheléses...

Nem vállalom a terheléses cukorvizsgálatot. Jogom van nemet mondani?

Figyelt kérdés
Tudom gyáva vagyok, de elegem van a szúrkálásból. Három éve a tesómnak még nem kellett terhesség alatt ezen átesnie. A terhesség elején csináltak vércukor vizsgálatot, amikor is egy órával elötte zsemlét és tejet kellett reggelizni. Annak az eredménye 4,6 lett. A terhelésest nálunk glükozzal csinálják és négyszer szúrnak. Nem túlzás ez egy kicsit? Úgy döntöttem, hogy ezt a vizsgálatot kihagyom. Az első eredmény nem számít?
2010. febr. 22. 06:42
1 2 3 4 5
 1/42 anonim ***** válasza:
Én 5 éve szültem az elsőt, és már akkor is volt. Azt nem tudom mi van ha nem vállalod, az biztos hogy kötelező, de hogy mit von maga után ha megtagadod.
2010. febr. 22. 06:45
 2/42 anonim ***** válasza:
100%
Rosszul teszed. Fontos vizsgálat! Ha netalán terhességi cukrod van, árthatsz a babaádnak, nem is kicsit! Rámehet a szemére. szerveire, gondolom, ezt nem szeretnéd! Egyébként meg szerintem a szüléshez képest elenyésző az a pár szúrás! Akkor fognak még csak szúrkálni össze-vissza, és ott nem mondthatsz nemet. Gondold meg. Senki nem jókedvéből szúrkáltatja magát, hanem mert muszály.
2010. febr. 22. 06:47
 3/42 anonim ***** válasza:
100%
eleged van a szúrkálásból??de hiszen még egy tucatszor kell majd vérvételre is menned,azt sem fogod vállalni??!!az először levett eredmények már semmire se jók,ez a cukorra és a vérre is igaz,mert a baba miatt rengeteget változik a szervezet.Ki fogod bírni,szerintem abba a 4 szúrásba még senki se halt bele, deha vizsgálat nélkül cukorbeteg leszel sokkal nagyobb kárt okozol a babádnak!
2010. febr. 22. 07:02
 4/42 anonim ***** válasza:
94%

Szia. Szerintem, ha igazán fontos lenne neked a gyerek , az sem érdekelne, ha naponta szúrnak négyszer! Legalábbis magamból kiindulva. Fennakadsz egy ilyen kis dolgon, akkor tényleg mi lesz később?!

Szerintem mindenki kibírta még. Nem fáj, csak kellemetlen, viszont ha megtagadod és sok a cukrod, akkor tényleg nagyon sokat árthatsz a babának. De ha téged ez nem érdekel, és úgy érzed nem lesz lelkiismeret furdalásod, akkor csak rajta. De én szégyellném magam a helyedben!

Tessék lehet lepontozni, de a felelőtlenség itt kezdődik......

2010. febr. 22. 07:04
 5/42 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem csak rosszul emlékszel, nekem már 9 évvel ezelőtt is megcsinálták ezt a vizsgálatot.

Egyébként, igazuk van az előttem íróknak, sokat árthatsz a babádnak, ha nem derül ki időben egy esetleges terhességi szövődmény. Hidd el, nem a világ vége, egy fél délelőttöd megy rá a vizsgálatra. Egyébként pedig még számtalanszor fognak megszúrni a szülésig, jobb, ha a kicsi és a magad érdekében is hozzászoksz a gondolathoz.

2010. febr. 22. 07:07
 6/42 anonim ***** válasza:
15%

4 éve is volt ez a vizsgálat, tesódnak megszépültek az emlékei szerintem...

Én nem értek egyet az előttem szólókkal, kihagyható és egy felesleges időrablás. Pláne, ha tudsz valahol egy szimpla vércukor tesztet csinálni. Elvileg már a patikákban is csinálnak. Annyira kevesen lesznek terhesen cukrosak, hogy nem is értem, miért kell ezt. Pláne csak azokra jellemző, ahol a családban örökletes hajlam van a cukorbetegségre. Különben elenyészően kicsi az esély. Ha valakinek van bökős műszere, azon néha bökd meg magad (1-2 havonta) és kész.

2010. febr. 22. 07:14
 7/42 anonim ***** válasza:
9%

Én megértelek. Kicsit túlspirózzák az egész terhességet és szülést az orvosok. Ahhoz képest /vagy éppen ezért/ elég sok a fogyatékosan született gyerek és a problémás szülés, hogy ekkora fenék van neki kerítve. Sose felejtem el, amikor a második tök egészséges gyerekemhez pár naposan kijött a háziorvos a sarkából!!! vért venni, hogy valami kimondhatatlan nevű, 1:100000-hez előfordulású emésztőszervi rendellenességet kiszűrjön, ami kötelező egyébként, csak nálunk a kórházban elmaradt. Csak forgatta a tűt a pici sarkában, hogy kisajtoljon 3 csepp vért - azt hittem, megölöm. És vessetek meg, de én TUDTAM, hogy a gyerekemnek SEMMI BAJA.

De, túlzás, de jelenleg ők diktálnak. Az a mi /anyák, társadalom/ harca lesz, hogy beleszólást harcoljunk ezekbe a dolgokba és ne birka módra engedelmeskedjünk. Próbáld visszautasítani, azt majd valamit reagálnak.

Lehet lepontozni.

8/42 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat és a fejmosást. Azért mert valaki az átlagosnál is gyávább még nem jelenti azt, hogy nem szeretné a gyerekét vagy felelőtlen. Lehet, hogy csak túl sok rossz élményem van. Gondolom sokaknak ez nem kifogás. Nem is mentséget kerestem, csak választ a kérdésemre. Remélem nálam mindenki jobb anya lesz vagy már az.
 9/42 anonim ***** válasza:
100%

Az én barátnőmék családjában senki nem cukros, nála mégis kialakult a terhességi cukorbetegség,ami szülés után javul. Pont ennek kiszűrése miatt kihagyhatatlan a vizsgálat.

De igazából nekem az sem tiszta, hogy miért négyszer szúrnak nálatok.

Nálunk úgy van, hogy reggel leveszik a vért éhgyomorra, aztán meg kell innod egy csészényi szőlőcukros vizet és rá két óra múlva újra vért vesznek. És kész ennyi. Miért szúrnának négyszer?

2010. febr. 22. 07:19
 10/42 A kérdező kommentje:
Látod ezt én is szeretném tudni. A laborban megkérdeztem, a válasz: ezt így kell, ne bíráljam felül.
2010. febr. 22. 07:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!