Nem vállalom a terheléses cukorvizsgálatot. Jogom van nemet mondani?
Szia!
Nekem az orvosom felírta a cukorterhelésnél hogy 75 g cukorral 0-120 perces vérvétel. Nálunk a laborban korábban többször szúrtak, mert volt 60 perces is, engem is meg akartak szúrni de közöltem, hogy az orvos ezt írta fel így csinálják, egyébként megkérdeztem az orvost aki mondta hogy a 60 percet már nem csinálják sehol, meghaladott, azóta voltam a laborban többször cukorterhelésre és áttértek mindenkinél a 0-120 perces vérvételre.
Hát sztem se 4szúrás lessz,sztem csak szemétkedni akart a nö akitöl megkérdezted.
azért nem akarod vállalni mert gyáva vagy?figyi,én is az vagyok hidd el.világ életemben úgy féltem a tütöl,hogy sirni tudtam volna.de kibirtam,és eszemben sem volt,hogy nem menjek el.elötte én is hisztiztem itthol,hogy bele fogok halni,meg elájulok meg hasonlók,de mikor túl estem rajta,már nem is fájt annyira.
söt!a szülésnél sok vért vesztettem,meg alacsony volt a vasam,és vénás injekciókra kellett járjak 6hétig szülés után.megkérdeztem mi van ha nem akarom.azt mondták semmi baj,kapok tablettát,de akkor nem szoptathatok.na egyböl bele mentem az injekcióba....
Szia!
Nekem terhességi cukrom volt az előző terhességemnél, a terheléses vérvételnél derült ki, semmi, de semmi előjele nem volt (sem a baba nem volt nagy és én sem híztam szinte semmit).
Nézz utána a neten, hogy milyen magzati károsodásokat okoz, ha a mama kezeletlen cukorbeteg.
Az, hogy a saját tested ennyire nem érdekel, az természetesen a magánügyed, de hogy a gyerekkel szemben ezt meg tudod tenni csak azért mert nem akarsz szurit, az egyszerűen elképesztő.
Súlyosabb károsodásokat okozhat a babánál egy állandóan az egekben lévő vércukorszint, mintha bagóznál vagy iszogatnál terhesen.
Az éhgyomri vércukor nem mérvadó, az nekem is tökéletes volt, nem mutatja az inzulinrezisztenciát.
Engem 2x szúrtak összesen: 1 éhgyomri, aztán cukors víz és 2 óra múlva újra. Mivel ennél a vizsgálatnál csak a vércukrot nézik, ezért nem vesznek le 5 kémcsővel. Én egyébként tűfóbiás vagyok, én sem repestem az örömtől, hogy szúrkálnak, de azt hiszem, hogy ennyit megér...
nem akarlak kioktatni, de ha ennyit nem vagy képes megtenni már most, minek vállaltál gyereket?????
nézz csak utána, milyen szív és egyéb károsodásokat okozhatsz a gyerekednek, ha ne adj' Isten terhességi diabéteszed van!
gondolom nem akarod, hogy egy életen át gyógyszerekre szoruljon, mert Te hisztizel!
már bocs, de ez elképesztő!
a orvosok biztos nem jókedvűkből találják ki ezeket a vizsgálatokat!
egyébként meg hidd el, hogy sokkal kellemetlenebb meginni a 75 gramm szőlőcukrot, mint az az két kis szúrás előtte és utána!
nekem kicsivel több magzatvizem volt, mint kellett és picivel előbb kellett megcsinálnom a terhelést!
alig vártam, hogy megkapjam az eredményt!
hál' Isten jó lett, de hidd el, hogy nem a szúrások érdekeltek, hanem hogy a Babámnak ne legyen semmi baja!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!