Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nem vállalom a terheléses...

Nem vállalom a terheléses cukorvizsgálatot. Jogom van nemet mondani?

Figyelt kérdés
Tudom gyáva vagyok, de elegem van a szúrkálásból. Három éve a tesómnak még nem kellett terhesség alatt ezen átesnie. A terhesség elején csináltak vércukor vizsgálatot, amikor is egy órával elötte zsemlét és tejet kellett reggelizni. Annak az eredménye 4,6 lett. A terhelésest nálunk glükozzal csinálják és négyszer szúrnak. Nem túlzás ez egy kicsit? Úgy döntöttem, hogy ezt a vizsgálatot kihagyom. Az első eredmény nem számít?
2010. febr. 22. 06:42
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
100%
Hát ez nagyon érdekes. Lehet, hogy direkt mondta a négy szúrást a nő. Nem kérdezősködtél a többi ottani kismamától?
2010. febr. 22. 07:38
 12/42 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekem az orvosom felírta a cukorterhelésnél hogy 75 g cukorral 0-120 perces vérvétel. Nálunk a laborban korábban többször szúrtak, mert volt 60 perces is, engem is meg akartak szúrni de közöltem, hogy az orvos ezt írta fel így csinálják, egyébként megkérdeztem az orvost aki mondta hogy a 60 percet már nem csinálják sehol, meghaladott, azóta voltam a laborban többször cukorterhelésre és áttértek mindenkinél a 0-120 perces vérvételre.

2010. febr. 22. 08:13
 13/42 anonim ***** válasza:
100%
Én is a vizsgálat mellett vagyok, de ezt a 4 szúrást nem értem. Nem arra gondolt, hogy összesen 4? Mert a 3 labor alatt azt hiszem 4x szúrnak. Az első és a harmadiknál éhgyomri cukrot néznek, a másodiknál éhgyomrit + utána a cukros víz megivása után az emelt szintet 2 órával.
2010. febr. 22. 08:14
 14/42 anonim ***** válasza:
100%

Hát sztem se 4szúrás lessz,sztem csak szemétkedni akart a nö akitöl megkérdezted.

azért nem akarod vállalni mert gyáva vagy?figyi,én is az vagyok hidd el.világ életemben úgy féltem a tütöl,hogy sirni tudtam volna.de kibirtam,és eszemben sem volt,hogy nem menjek el.elötte én is hisztiztem itthol,hogy bele fogok halni,meg elájulok meg hasonlók,de mikor túl estem rajta,már nem is fájt annyira.

söt!a szülésnél sok vért vesztettem,meg alacsony volt a vasam,és vénás injekciókra kellett járjak 6hétig szülés után.megkérdeztem mi van ha nem akarom.azt mondták semmi baj,kapok tablettát,de akkor nem szoptathatok.na egyböl bele mentem az injekcióba....

2010. febr. 22. 08:54
 15/42 anonim ***** válasza:
100%
3x szúrnak ..de azt a cukros löttyöt sokkal szarabb meginni....menj el..mert utánna majd szülésnél kekeckednek hogy hol az eredmény,meg a doki is kérdezi...egyszer ki lehet bírni...utánna úgyis elfelejted csak most sz@r...
2010. febr. 22. 09:07
 16/42 anonim ***** válasza:
100%
Belgyógyász ismerősöm ki volt akadva ezen a tej-zsemle dolgon, mert nem lehet vele rendesen szűrni. AZ eredmény függ attól, hogy milyen a tej, zsírtartalma, gyártó, a zsömle is mekkora, ki készítette, mennyi liszt van benne, stb. 0 és 120 perces vércukorszintmérés. AZ a tuti. És tényleg borzalmas az a cukros víz, de ha undorodsz tőle, az már jó jel.:)
2010. febr. 22. 09:14
 17/42 anonim ***** válasza:
100%
Melyik kórházba kell menned vérvételre? Ahova én megyek, ott csak egyszer szúrnak, és előtte meg kell enni a zsemlét és inni a tejet, és 1órán belül leveszik a vért, és ennyi.
2010. febr. 22. 09:20
 18/42 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekem terhességi cukrom volt az előző terhességemnél, a terheléses vérvételnél derült ki, semmi, de semmi előjele nem volt (sem a baba nem volt nagy és én sem híztam szinte semmit).

Nézz utána a neten, hogy milyen magzati károsodásokat okoz, ha a mama kezeletlen cukorbeteg.

Az, hogy a saját tested ennyire nem érdekel, az természetesen a magánügyed, de hogy a gyerekkel szemben ezt meg tudod tenni csak azért mert nem akarsz szurit, az egyszerűen elképesztő.

Súlyosabb károsodásokat okozhat a babánál egy állandóan az egekben lévő vércukorszint, mintha bagóznál vagy iszogatnál terhesen.

Az éhgyomri vércukor nem mérvadó, az nekem is tökéletes volt, nem mutatja az inzulinrezisztenciát.

Engem 2x szúrtak összesen: 1 éhgyomri, aztán cukors víz és 2 óra múlva újra. Mivel ennél a vizsgálatnál csak a vércukrot nézik, ezért nem vesznek le 5 kémcsővel. Én egyébként tűfóbiás vagyok, én sem repestem az örömtől, hogy szúrkálnak, de azt hiszem, hogy ennyit megér...

2010. febr. 22. 09:36
 19/42 Vilcsianyuja ***** válasza:
100%
Úgy látszik, ezt a vércukorvizsgálatot minden megyében máshogy csinálják. Nekem augusztusban Szombathelyen 3 bökés volt, első éhgyomorra, aztán cukros tea (szerinem így a teával nem volt borzalmas, de én sajnos átlagon felül bírom az édeset...), aztán 1 és 2 óra múlva megint bökés. Amúgy én is parázok a tűktől, főleg az intravénás dolgoktól, de terhesség végére már egészen hozzáedződtem. Te is próbálj nem a félelemre koncentrálni ilyenkor :) Annyi minden van a terhesség alatt, amiről azt kiabálják, hogy így árt meg úgy felesleges, pl. az ultrahang ártalmairól is mindenfélét hallani. Az biztos, hogy a vérvételek nem árthatnak :) Szerintem ezt a vizsgálatot mindenképp éld túl valahogy, szülés alatt lehet, hogy infúziókat kapsz, óriási érzéstelenítőt gátmetszés előtt, de hidd el, észre se fogod venni, hát mi az a három-négy kis szúrás ezekhez képest!
2010. febr. 22. 09:39
 20/42 anonim ***** válasza:
100%

nem akarlak kioktatni, de ha ennyit nem vagy képes megtenni már most, minek vállaltál gyereket?????

nézz csak utána, milyen szív és egyéb károsodásokat okozhatsz a gyerekednek, ha ne adj' Isten terhességi diabéteszed van!

gondolom nem akarod, hogy egy életen át gyógyszerekre szoruljon, mert Te hisztizel!

már bocs, de ez elképesztő!

a orvosok biztos nem jókedvűkből találják ki ezeket a vizsgálatokat!

egyébként meg hidd el, hogy sokkal kellemetlenebb meginni a 75 gramm szőlőcukrot, mint az az két kis szúrás előtte és utána!

nekem kicsivel több magzatvizem volt, mint kellett és picivel előbb kellett megcsinálnom a terhelést!

alig vártam, hogy megkapjam az eredményt!

hál' Isten jó lett, de hidd el, hogy nem a szúrások érdekeltek, hanem hogy a Babámnak ne legyen semmi baja!!!!!

2010. febr. 22. 10:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!