18 hetes és 2 naposak vagyunk. Ezekkel a számolásokkal mindig bajban vagyok. Most akkor 4 vagy 5 hónaposnak minősülünk?
Hisz elviekben a 18 hét, az 4 hónao és 2 hét.
Szóval betöltöttük a 4. hónapot és már az 5. hónapban vagyunk?
Szia.4hós vagy... nem minden hónap pont 4hetes :)
én 30hetes vagyok és 7 hós :) Szerintem...
Minden jót ...
Az orvosok úgyis hetekben kérdeznek és a végén te is megszokod,hogy hetekben beszélj!De általában 1hónap 4hetet szoktak számolni.de ahogy az előttem szóló is írta nem minden hónap 4 hetes!!!! :)
jó számolást hetekbe :D
Ha a naptári hónapokat akarod mondani, akkor nézd meg, hogy az utolsó mensid óta hány hónap telt el. Például, ha Kiss Mariska utolsó menstruációjának első napja május 12-én volt, akkor Maris most három és fél hónapos terhes, mivel hogy annyi naptári hónap telt el azóta körülbelül.
Ha holdhónapokban akarod számolni (úgy, ahogyan az emberek döntő többsége hirtelen fejben megteszi), akkor a heteket csak simán elosztod néggyel, ezek szerint Mariska már mondhatja, hogy négy hónapos, hiszen 15 hetes elmúlt, a 16. hétben van.
Én azért nem szeretem ezt a holdhónapos számítást, mert ezek alapján nagyon mókás lenne a 38. héten a kérdésekre benyögni, hogy a tizedik hónapban vagyok, vagy tíz hónapos leszek. Szerintem kerekedne a kérdezők szeme. :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!