26 hetesen hány hónaposnak mondhatom magam?
Hát visszaelé szokták, ha tartani akarod Magad a 9 hónaphoz:
36-40: 9.hónap
32-35:8. hónap
28-31:7. hónap
24-27:6. hónap, úgyhogy én Téged a 6.nak mondanálak... De persze így is 10 hóapra fog kijönni.. .-))))
Szia!
Nekem van egy kismama könyvem, ami már innentől azt mondja, hogy ez már a 3. trimeszter. Én azt szoktam mondani, hogy 6 hónapos terhes vagyok(26 hetes). Végül is ha kiszámolod a maradék 13-14 hét már csak 3 hónap a szülésig.
Üdv, Évi
Mikor volt az utolso mensid?
Azota hany kerek naptari honap telt el?
Nah latod, ilyen egyszeru megmondani.
Amennyi eltelt annyi honapos terhes vagy, ha hozzaadsz plusz egyet, akkor azt mondhatod, hogy hanyadik honapban vagy.
Nem kell ezt szerintem tulbonyolitani, nem erdemes.
Ha mondjuk november 17-en volt az utolso mensid elso napja, tehat onnantol szamitjak a terhessegedet es ma majus 18 van, akkor kerek hat honapos terhes vagy (plusz 1 nap). Ennyi.
A kovetkezo ket hetbne nyugodtan mondhatod ezt, utana meg hogy a hetedik honapban vagy. Ha akarod.
I hónap: 1-4. hét
II. hónap: 5-8. hét
III. hónap: 9-13. hét
IV. hónap: 14-17. hét
V. hónap: 18-22. hét
VI. hónap: 23-27. hét
VII. hónap: 28-31. hét
VIII. hónap: 32-35. hét
IX. hónap: 36-40. hét
Tehát 6 hónapos vagy. Általában a 27-28. héttől számolják a 3. trimesztert, tehát a 7. hónap kezdetét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!