Milyen vizsgálatokra fognak tovább küldeni ha alacsony a pajzsmirigyem?
Bizony nagy baj!
Keress ra interneten. Vetelest okoz a jobbik esetben. A rosszabbik esetben szellemileg serult lesz a baba.
Az elso 12 het a meghatarozo, mert addig nem mukodik a baba pajzsmirigye. Ha az elso 12 hetben alulmukodik a kismama pajzsmirigye, es nincs azonnal kezelve, akkor gaz.
Azért első, nem kell ajtóstul rontani a házba, jobbik esetben SEMMIT nem okoz. Nekem terhesség alatt 8 volt az értékem (segítek, a referencia tartomány felső határának kétszerese) a gyerekem köszöni szépen él, és egészséges!
Kérdező: ultrahangra fognak küldeni, azzal a lelettel és a véreredményeddel menned kell endokrinológushoz. Lehetséges, hogy az további vérvizsgálatokat kér. Írnak fel gyógyszert, amit minden reggel szedned kell, és néhány hetente ellenőrizni fogják a pajzsmirigy értékeidet vérvétel útján.
KEdves utolso, bizonyara magas volt a tsh-de, de mellette normalis a T3 es T4. Ez nem pm-alulmukodes.
De nyugodtan biztasd arra a kerdezot, hogy nyugodjon meg, ne jarjon utana. Ha szellemileg fogyatekos lesz a gyere, akkor majd biztos szettarod a karod, hogy sorry.
Ha nem igy van, es valoban pm-alulmukodessel egeszseges lett a babad, akkor rebegj halat az egieknek. De akkor is felelotlenseg elbagatelizalni a dolgot.
En pl. egyszer ugy mentem at az uttesten, hogy nem neztem korul, de nem utottek el. Megsem mondom seninek azt, hogy felesleges korulnezni az uton, mert veszelytelen. Szolj, ha nem erted a hasonlatot...
Kedves kerdezo, ird be a google-ba, hogy a pm-alulmukodes veszelyei terhesen (vagy hasonlo), es olvasd el, amiket orvosok irnak.
Utana rad van bizva, hogy mit hiszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!