Magas inzulinszint, alacsony D vitamin, terhesség alatt? Mi a teendő?
Most kaptam meg a labort, az inzulin szintem 19-es, 24-ig normál, tehát "nincs teendő".
A D szintem 52 és 75 felett normál. Na most napi 3000IU D vitamint szedek már így is és ennyit sikerült elérni 2 év alatt, hogy 14-es szintről 52 lett. Szedjek többet? NEm árt a babának?
És a magas inzulin? (szerintem a 19/24 az magas, de határon belül van, sosem foglalkoztak vele emiatt)
Attól hogy normális szerintem próbáld visszafogni a cukor/szénhidrát fogyasztást. Hátrányod nem lesz belőle. Annyira amennyire megy.
D-vitamin.. hát.. szedjed még valameddig aztán csökkentsd az adagot 2000-re.. Zsírban oldódó vitamin, nehogy túllődd. De ha ilyen messze vagy a normális értéktől akkor ez nem fog gyorsan bekövetkezni. Mondjuk én azt se tudtam hogy mérik a D-vitamint is. Inzulinról is teljesen más számokat tudok, én úgy tudom 6-7 között van a max értéke.
Köszi a választ! Igen, én is azt olvastam IR-eseknél, hogy 5 körüli inzulin érték kell a teherbeeséshez. Sajnos a referenciatartomány a laboroknál ennél jóval magasabbat is megenged, nekem most a papíron 2.6-24.9 mIU/l van és ebből 19.4 az enyém. Szerintem ez éhgyomrinak nagyon magas, de az orvosaim kivétel nélkül csak a határokat figyelik/figyelték.
A D vitamin 75-250 nmol/L között jó, nekem most 52 lett, végre nem 14, meg 12. Endokrinológus kezdte el nézetni, de a nőgyógyász is szó nélkül lekéri, ha kérem rá vérvételeknél. Az 52 is alacsony, de már félek a vesekő miatt is 3000IU felett.
Azért kérdezném ezeket, mert itt sokan tudnak többet nálam ezekről, hátha valaki már végigjárta ezt orvossal is, aki nem elégedett meg a határokkal...
Az 5-ös inzulin az éhgyomorra értendő, terhelés során nyugodtan felmehet 19-re.
Ettől függetlenül nyugodtan kiiktathatod a fehérlisztes, cukros dolgokat az életedből, azzal csak jót teszel mindkettőtöknek, és idősebb korodban hálás leszel magadnak. :)
Éhgyomri volt a 19.
Terhelést most nem csináltak, majd a 24. hétena vércukorterheléssel együtt talán :(
Ha a D vitamin addig normális és neked két évbe került felnyomni 52-re, akkor szedheted nyugodtan a következő vérvételig, gondolom 3-4 hónap múlva lesz még.
A cukor.. nem tudom, lehet más mértékegységben lenne megadva mint pl az én laboromnál? Furcsa. Ha 19 belefér a tűrésbe akkor szerintem csak ez lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!