Milyen lett az AFP-tek? Akinek alacsony, milyen vizsgálatokra kellett mennie?
0.46 lett a korrigált MoM érték.
sajnos biztos, hogy jókor vették le, ebből nem adódhat az eltérés.
korábban csináltattam kombinált tesztet, az jó eredményt hozott ki: 1:21000 az esély Down kórra.
a babámat érzem mocorogni, ez legalább részben megnyugtat.
mi lehet még az alacsony érték oka:
ha nem elhalt terhesség
ha nem Down kór
ha nem a pontatlan mérés miatt? teljesen értetlenül állok az egész előtt.
és legközelebb csak szerdán rendel az orvosom.
most kerestem meg az AFP papíromat(2 éves) és azon az van, hogy a normál tartomány: 0,027-2,7 MOM
nekem 0,7 lett.
akkor most mi van???
na ez érdekes.
nekem is alacsonyabb lett, 0,7, és nekem úgy magyarázta a doki, hogy ez egy viszonyszám. 1,0-hoz viszonyítanak minden kapott értéket, és az átlagnak 0,8 felett van. nekünk ezért alacsony. nekem azt is mondta a doki, hogy a kombinált tesztnél ma nincsen a világon korszerűbb teszt amivel szűrni lehet a down kórt(a magzatvízvételt leszámítva).
azt mondta még, hogy ez a vizsgálat önmagában nem állja meg a helyét, és ez amúgy is a nyitott gerincet szűri.
kérdezd meg a dokidat, de szerintem ne aggódj fölöslegesen. nekem csinált egy nagyon részletes genetikai uh-t és ott mindent rendben talált.
első válaszoló: nekem 0.7-2.5 a normál tartomány. mi van pontosan a papírodon?
lehet, hogy valami más mértékegységben van megadva. talán ebből eredhet az eltérés.
Szia!
Nekem az AFP 0,53 lett, de 1:73 pozitív Down-korra. Sajnos nekem csnáltam magzatvízvételt, az eredményét még nem tudom. Az uh-on minden rendben volt (12. hetin és 18. hetin is).
Szia!
Nekem 0,47 volt az érték. Teljesen bepánikoltam, hetekig csak sírtam. Szeptemberben volt 2 éves, és szerencsére egészséges, okos és gyönyörű kisfiam van! :) Nem régen kezdtük a bölcsit és az óvónők szerint 3 éves szintnek megfelelő a tudása. Tisztán, folyamatosan, egész mondatokban beszél, a szavakat helyesen beragozza. A mondókákat és a dalokat is könnyen megjegyzi. Na jó, nem dicsérem tovább, pedig órákon át tudnám... :)
Egy cikkben olvastam, hogy ez a vizsgálat felesleges, mivel nem megbízható. Figyelembe kellene venni az anyuka magasságát, testsúlyát és még pár dolgot az érték kiszámításakor, de persze itthon ezt nem bevett szokás.
Nekem semmilyen további vizsgálatra nem kellett mennem ezzel kapcsolatban.
Ne pánikolj! Egészséges babád lesz, csak erre gondolj!
súlyomat és, hogy milyen embertípusba tartozom (európai fehér - állítólag ez is befolyásol)
örülök, hogy sok a pozitív végű történet. de egy kissé bosszant, hogy miért paráztatják a kismamákat... én is átsírtam az első éjszakát. aztán azóta egy kicsit erőt vettem magamon. szegény babának nem tesz jót, ha így őrlöm magam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!