Csak én nem szedek terhesvitamint?
sziasztok! én még csak 9 hetes leszek. terhesség előtt kezdtem el szedni a Folsavat.
Múlt héten voltam orvosnál,mondtam hogy nem szedek vitamint csak ezt. azt mondta ezt nagyon jól tettem, és nem mondta hogy köteklezően szednem kellene valami mást is, kivéve még a Jodidot mondta.
Olvasom hogy mindenki szed/iszik valamit...csak én nem. nem vagyok híve.
Reggelire a barna kenyeres szendvicsemhez paradicsomot eszem. napközben megeszek egy almát és egy kivit. otthon estefelé szintén narancsot, almát, kivit vagy banántot eszem, illetve sok zöldséget. sárgarépát, borsót, krumplit, káposztát. édességet nem vagy csak ritkán eszem, kólát nem igazán iszom.
olyan elítélendő hogy nem szedek vitamint? 4 hét múlva lesz az első kombinált vizsgálatom. akkor kiderül ha esetleg valami vitaminhiányom lenne?
köszönöm a válszokat!
és az infót, hogy milyen vitamin a folsav..... :-)eddig nekem csak így élt a köztudatban :-D
akkor kicsit nyugisabb vagyok, rmeéljük a 12 hetes vérviszgálatnál sem mondanak rosszat
A terhesvitamint igazából nem csak a baba miatt ajánlott szedni, hanem azért, hogy neked ne legyen vitamin hiányod. A baba elveszi ami a fejlődéséhez szükséges. Ha sok zöldséget, gyümölcsöt eszel és még folsavat is szerintem beviszed a szükséges vitamin mennyiséget így is.
Én kevés ilyesmit ettem ezért 6 hónapig szedtem Elevitet. Egyáltalán nem híztam tőle, összesen 9,5 kg jött fel.
szia!
én amióta eszem a terhesvitamint, azóta nem vagyok abszolút kívánós! persze nem azt mondom, hogy zabáltam össze-vissza, de amióta szedem, teljesen normálisan tudok enni!
mert a szervezetünk megkap így mindent! egyszerre.
ez teljesen ugyanolyan kérdés, mint az ún.tápos csirke vs. otthon nevelt kapirgáló tyúk esete!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!