Keptelen vagyok leallni a kaveval. Mit okozhat ez a babamnal? Mivel helyettesithetnem?
Nem kell kiiktatni a koffeint csak mérsékelni. Egy főzött kávé és két kavaros (az nem sokat tartalmaz) nem okoz gondot.
A kávé max minimálisan emeli a vérnyomást. Amit jó ha tudsz, vitamint nem célszerű bevenni a kávé közeli időben mert a koffein gátolhatja a felszívódását. És terhesség esetén több a folyadék szükséglet, a kávé után pedig jó ha iszol vagy két pohár vizet mert a folyadék szükségletet maga a koffein is növeli.
Éjszakázni az állam nem hagy terhesen. Ha nem jelented be akkor nyilván mindegy de akkor ne is tudjanak a terhességről mert ha jól tudom csak bejelentés esetén vagy védett.
"A legtöbb szakértő egyetért ugyan abban, hogy napi egy-két csésze kávé elfogyasztása nem veszélyezteti a magzat egészségét, a túlzott koffeinfogyasztás viszont már fokozza a vetélés kockázatát, sőt egyes tanulmányok szerint a kis születési súly kockázatát is.
A koffein ezenkívül nem rendelkezik tápértékkel, sőt akár kalciumvesztést is előidézhet. Mivel ajzószer, azért megzavarhatja éjszakai nyugalmát, fejfájást és gyomorégést is okozhat."
Na most hogy mennyi jelent túlzott kávéfogyasztást... terhesen 150 mg-ot szoktak emlegetni, hogy e fölé nem kellene menni.
Egy presszókávé olyan 85 mg, egy instant nem sokkal kevesebb, úgy 60 mg körül van. Azaz rohadt könnyen összejön.
utolsó más oldalakon egy kávé koffeintartalmát sokkal magasabban ítélik meg...
az insatntra nincs ráírva..?
Macikávé vagy cikória nem ízlik?
Én reggel ittam egy tejes kávét rendes kávéból és utána napközben csak ezeket a pótlékokat aminek nincs koffeintartalma, mert hiányzott a forró bögre vmivel magam elé bambulás 5 percig a szünetben:)
Koszonom a hozzaszolasokat. A vernyomasom alapbol alacsony,ezert is lettem ilyen kavezos. A delutanos muszakot meg csak-csak kihuzom keves koffeinnel (munkahelyi automatabol iszom,nincs rairva tartalom),de a delelottost es fokent az ejjelest nem birom. Ha kolat iszok,az segit valamennyit,de nem egeszsegesebb.
a koffeinmennyisegeknek utanajarok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!