Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van esélyem egészséges kisbabá...

Van esélyem egészséges kisbabára? :- (

Figyelt kérdés

Tudom ezer ilyen felháborító kérdés van már itt:-(

Nem vigasztalást,megerősítést várok...tényeket,tapasztalatokat!

27 hetes vagyok....és csak most tudtam megszabadulni a cigarettától:-(

2010. febr. 15. 22:33
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
nagyon jol tetted hogy vegre letetted a cigit mert soha nem keso. Most ne azon morfondirozz hogy eddig mit rontottal el mert nincs veszve semmi. A dohanyzas foleg alacsony testsulyt es koraszulest okoz de ezt sem minden esetben. valoban sok volt a napi 10 bago de hidd el semmivel sem rosszabb mint 5...meg mindig sokkal rosszabb lenne ha szoptatas alatt cigiznel (itt lehet am olyat is olvasni aki szules utan "vegre megerdemeleten" gyujt ra) mert azt semmi nem szuri meg most viszont ott a mehlepeny (persze csak egy reszet tudja megszurni de egy csomo atmegy). Regebben meg nagy vaganysag volt a dohanyzas es nem is ismertek ugy a mellekhatasokat es akkor a dohanyzo nok nagy resze nem is hagyta abba a terhesseg alatt csak legfeljebb kevesebbet szivtak es tobbnyire egeszseges gyerekuk lett. pl anyam is vegigbagozta a terhesseget es nem lett semmi bajom. Nincsennek tanulasi gondjaim, tobbdiplomas anyuka vagyok. A te babadnak sem lesz semmi baja. Inkabb gondolkodj pozitivan mert ha most azon agyalsz hogy mit rontottal el akkor ugy fogod erezni hogy mar minden mindegy es megit ragyujtasz vigasztalasbol.
2010. febr. 18. 07:15
 22/30 anonim ***** válasza:

Azért nem kellene ennyire nyugtatgatni.Jó, hogy nem azt írjátok: Gyújts rá!

Ezektől a válaszoktól lehet hogy nem sikerül leszoknia.Elismerem, vannak nők, akik így is egészséges gyereket hoznak világra.De nem egy követendő példa.És ha neki nem lesz szerencséje? A fejlődési rendellenességek az első 10 hétben alakulnak ki, amit végig bagózott. Biztosan egészséges a gyerek, de azért ne buzdítsátok már szegényt bagózásra!!!!

2010. febr. 18. 07:51
 23/30 anonim ***** válasza:
Latom vannak itt meg olyanok akik nem tudnak ertelmezni egy szoveget. Ha zt irod neki hogy mindennek vege es beteg lesz a babaja akkor szerinted nem fog ragyujtani? Amugy meg nem kell mindent tuldramatizalni. Szerintem valoban nem lesz semmi baja. El kell menni orvoshoz megnezni milyen stadiumban van a mehlepeny es feltetlenul abbahgyni a bagozast vegleg.
2010. febr. 18. 07:58
 24/30 anonim ***** válasza:

A szervezetnek illetve a tüdőnek legalább egy év kell ahhoz, hogy teljesen kiürüljön, illetve regenerálódjon a dohányzás után.Én már három éve nem dohányzom, régóta próbálkoztunk a párommal, mire sikerült teherbe esnem, így mindenféle káros szokást félretettünk mindketten.

Ezért szokták ajánlani azoknak a nőknek, akik igazán akarnak gyereket és lelkiismeretesek, hogy kezdjék el a baba tervezés előtt legalább fél évvel letenni a cigit illetve ellátni a szervezetet kellő vitaminnal. Illetve a megfelelő mennyiségű napi mozgás.

Persze ha véletlenül jön össze a baba, akkor ez már nem valósítható meg. Viszont én nem lennék teljesen nyugodt a helyedben, hiszen ahogy előttem is írták páran, később is kijöhet valami ebből adódó probléma.

Csak abban reménykedem, hogy jó pár évig nem nyúlsz többé a cigihez!

2010. febr. 18. 09:07
 25/30 anonim ***** válasza:

Örülök, hogy letetted a cigit. Próbáld ez megtartani. És reménykedjönk. Azt nem mondhatom, hogy biztosan minden rendben lesz, de az idegeskedés biztosan csak árhat. Ha tudod, szoptasd, és akkor se cigizz, az sokat segít a baba fejlődésében. Próbál minnél egészségesebben élni. Sok gyümi, magvak stb. Kapszula formájában azért ne vidd túlzásba a vitaminokat. Próbálj boldog kismama lenni, hidd el, az is sokat segít a fejlődésükben. Testi, lelki egyensúly!

Kívánom, hogy minden rendben legyen, és mutass majd jó példát ezentúl a gyermekednek.

Vigyázz magatokra!

2010. febr. 18. 13:05
 26/30 anonim ***** válasza:

Szerintem már ne érdekeljenek mások tapasztalatai! Nyugodj meg, és legyél kiegyensúlyozot!!! Azzal segíthetsz legtöbbet a babádnak. Az időt senki sem tudja visszaforgatni. A morfondírozás, aggodalom meg csak árthat. Persze hogy nem mondhatjuk, hogy egészséges lesz, hisz ezt senkinek se lehet mondani, annak se aki egészségesen élt. Ott is lehetnek gondok, igaz, nálad nagyobb a kockázat, de nincsen minden veszve. Higyj benne, hogy te a szerencsések közé tartozol, és mostmár csak magaddal és a babáddal törőd. A múltat felejtsd el!

Nem akarom támogatni a bagósokat, de jó hallani, hogy valakinek, megjön az esze, és nem úgy áll a dolgokhoz, hogy: "mostmár úgyis mindegy" Mert sohase mindegy.

Minden nap számít. Innentől már csak támogatni szabad, vagy semmit se mondani.

2010. febr. 18. 13:16
 27/30 anonim ***** válasza:
Szia! én 8hetes vagyok, de 1, másfél dobozzal elszívtam mielőtt kiderült, hogy babát várunk. imádtam cigizni. nem mondhatom, hogy teljesen letettem, mert még 3-4 szálat elszívok napközben, de sajnos mindenki dohányzik mellettem és így baromi nagy a kísértés, ráadásul itthon vagyok táppénzen. nem mentség, tudom, nagyon rossz a lelkiismeretem miatta, bízom benne, hogy nem csinálok nagy kárt. Kértem páromat, hogy legyen egy kis türelemmel, 1 héten belül szeretném teljesen letenni, mert rossz érzéssel tölt el. hétfőn hallottam dobogni a pici szívét, és nem ezt érdemli tőlem, akinek majd később is meg kell védenie mindentől. nagyon jól tetted, hogy leszoktál, és örülök a kérdésednek, mert erőt ad nekem is, hogy letegyem végleg. Kitartást, könnyű szülést, szép, egészséges babát kívánok neked! :)
2010. febr. 18. 13:30
 28/30 anonim ***** válasza:

ahol én voltam szülni, abban a kórházban volt egy külön szoba, ahol a koraszülöttveszélyes dohányzó kismamákat szállásolták el.....

40 hét a terhesség, szóval szerintem még időben megjött az eszed (bocs), csak tényleg ne gyújts rá....szerintem nem szívtál olyan sokat, szóval nyugodj meg, szedjél C vitamint vagy inkább sok gyümölcsöt, friss levegő, pozitív gondolkodás.

Hallottam olyan gyerekről akinek az anyja dohányzott terhesség alatt, ez nem bíztatás, csak a statisztika kedvéért mondom....

Fel a fejjel!

2010. febr. 18. 13:53
 29/30 anonim ***** válasza:

A méhlepényed kb fele működik csak,a többi elhalt... Felháborítónak tartom, ha egy anya dohányzik. ha nem tudja letenni a cigit, ne vállaljon babát. ÉS pont az első időszak lenne a fontosabb!!

PErsze az jó, ha most leteszed, ha eddig nem is tetted meg.

Mikor kórházban voltam egy hetet, mellettem is egy fiatal anya feküdt, második babával, végig dohányzota nem gyengén. Egyetértettünk a szobatársaimmal és nővérekkel, hogy kár belé a gyógyszer, amit kapott az államtól... minek adjunk neki gyógyszert, ha dohányzik?

Most meg mentem tegnap nstre. ott is egy már nagyhasu kismama bagózik.. arra jutottam, hgoy semmmilyen juttatást nem adnék neki. Megvonnék minden anyagi támogatást, ha ennyit nem tud megtenni a gyerekéért...!!!

2010. febr. 18. 14:36
 30/30 anonim ***** válasza:
sztem meg nem azért írt ide h minden második komizó fikázza!! a lényeg h nyugi és nem lesz semmi baj a fikázókra meg nem kell figyelni....szerencsére nem az ő posztjuk eldönteni sem az anyagiakat sem a gyógyszerek adhatóságát pfff! nyugi és felhőtlen babavárást
2010. ápr. 29. 22:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!