Van esélyem egészséges kisbabára? :- (
Tudom ezer ilyen felháborító kérdés van már itt:-(
Nem vigasztalást,megerősítést várok...tényeket,tapasztalatokat!
27 hetes vagyok....és csak most tudtam megszabadulni a cigarettától:-(
Bakker... Hát jó hogy pont itt vagyok, mert nem leszek jó példa. Nálunk a kórházban, amikor szültem, az egyik csaj gyerekének keringési rendellenessége volt, végigdohányozta a terhességet, igaz, nem szívott sokat, de végig. A gyereket vitték mindenféle vizsgálatra, a csaj 3 napig zokogott (gondolhatod, milyen érzés volt nekünk, akik örültünk - még mosolyogni se mertünk 3 napig). :(
Végül minden rendben lett a kicsivel (az iwiw-en váltottam vele pár szót), de nem éri meg a kockázat!!!!!!
1. vagyok újra. Szerintem sokat segít, hogy most már abba tudtad hagyni. Valahol olvastam, hogy amikor az anya dohányzik, a baba odabent szó szerint "fuldoklik", hiszen azért letüdőzi a füstöt, és bent szétárad mindenhol.
Szerintem ne rettegj, nem lesz semmi baj, sok c.gány nő végig füstöl mint a gyárkémény, és a kis lurkóknak nem lett bajuk... de nem mindenki szervezete viseli ilyen "jól".
A dohányzás hatása a magzatra
A dohányzás súlyosan károsítja az anya és a magzat egészségét is. A nikotin károsítja a méhet ellátó ereket, a szénmonoxid pedig a vér, így a baba oxigénellátását. Ha a mama dohányzik, az növeli a koraszülés esélyét, a gyermek súlyban és testhosszban fejletlenebb lesz. A szív és agyfejlődési rendellenességek kialakulásának esély is nő. Szülés után fokozottan fennáll a hirtelen csecsemőhalál lehetősége. Sok baba mutat komoly testi és szellemi elmaradást a vele egykorúaktól.
Mindez azokat az anyákat is veszélyezteti, akik maguk nem dohányoznak, de sokat tartózkodnak cigarettafüstös környezetben.
8-10 szál!? :(( Az nagyon sok. :(
Figyi, elvileg 50-50% az esélye, hogy a baba egészséges lesz-e teljesen, de bele valószínűleg nem fog halni. (ámbár súlyos esetekben ez is előfordulhat). De mi itt most pozitívan gondolkodunk, és örülünk, hogy mostmár nem "mérgezed" a kicsit.
Legyél sokat friss levegőn, hadd tisztuljon a tüdőd! :) Amúgy pontosan mióta hagytad abba? És egyik napról a másikra?
Igen, lehet! Szedd becsületesen a vitamint, esetleg Lecitint, Omega-3at és valamilyen természetes Calciumot, hiszen a dohányzás bőven elvette eddig a babádtól. Jó, hogy le bírtad tenni, hidd el könnyebb az élet nélküle, én is 10 évig kemény bagós voltam, 6 hetesen tettem le. Egészséges babám született és a méhlepény csak 1. fokban volt érett szüléskor, ez nagyon ritka. A fentebb felsorolt étrendkiegészítőknek és változatos étkezésnek köszönhetem.
Sok sikert, szorítok, hogy elfelejtsd örökre. Azért remélem, hogy fokozatosan szoktatok le -azért a többes szám, mert már bizony a babád is dohányzott...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!