6 év, tényleg nagy lesz a korkülönbség testvérek között?
Nálunk pontosan 6 év lesz a két gyerek között. Még most derült ki, hogy ismét babát várok (egy évvel szerettük volna csak harabb egyébként, szóval én a nagyobb korkülönbség pártján állok). Mindennek van előnye és hátránya. Nagy hátrány, hogy mire "kinőttük" a mindent lepiszkáló, összemaszatoló, életveszélyes helyzeteket kialakító korszakból, újra kezdődik előlről az egész: bababiztossá kell tenni a házat. A nagyfiam már annyira önálló, a kicsi meg ugye még sokáig nem lesz az.
De nagy előny az én szememben, hogy a kicsivel is hasonlóan todok majd foglalkozni, mint az elsővel. Ugyanis, amikor megszületik majd, a tesó reggeltől délutánig oviban lesz, hiszen imádja, s ez az idő csak a kicsié és az enyém lesz. Délután pedig jöhet a nagy is, akivel szintén lehet már beszélgetni, játszani.
Az én családomban legidősebb gyerek voltam. Öcsém 3,5, hugaim 8 és 11,5 évvel fiatalabbat. Nem játszottam a kicsikkel babásat meg ilyeneket, de folyton babusgattam őket, anyáskodtam felettük. Ezt ők élvezték és nekem sem volt teher. Mai napig mindhármójukkal fantasztikus a kapcsolatunk!!!
Szerintem nem a korkülönbség számít, hanem a szülők gyerekeikhez való hozzáállása és a gyerekek temperamentuma, mentalitása.
És a nemekre visszatérve, én épp annak drukkolok, hogy a második lány legyen, mert akkor még akarva sem lehet őket összehasonlítani.
Szerintem nem az a fontos, hogy tudnak-e együtt játszani, hanem az, hogy ragaszkodnak-e egymáshoz, szeretik-e a másikat.
Nyugi, nem lesz gond!
Bocsi, hogy ilyen hosszúra sikerült a hozzászólásom...
Számomra ez lenne az ideàlis korkülönbsèg. Sajnos nekem màr nem fèr bele, most született babàm 38 èvesen. 44 èvesen pedig màr nem fogok szülni.
Sok boldogsàgot a babához!:)
Együtt játszani valóban nem nagyon, max. ha a nagytesó vállalja, mert őt már teljesen mások fogják érdekelni.
Legalább a nagy sokat fog rá vigyázni, ha te szórakozni akarsz.
legalább nem bolondulsz meg az egykorú gyerekek miatt. Ebből a szempontból nagyon jó.
11-es vagyok. Nagyon érdekelne hogy ki és miért pontozott le???
Kinek fáj az hogy 4 év ellenére jó testvérek vagyunk öcsémmel?????
Ez tényleg személyiségfüggő, mindkét gyereken múlik a dolog hogy milyen testvérek lesznek, no meg persze a szülőkön is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!