Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 6 év, tényleg nagy lesz a...

6 év, tényleg nagy lesz a korkülönbség testvérek között?

Figyelt kérdés
Nyáron fogok szülni, amikor rákérdeznek, húzzák a szájukat, hogy sok a 6 év, különböző neműek lesznek, meg azt kapom, hogy ők sose fognak együtt játszani. Tényleg így lesz?
2015. márc. 1. 05:10
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Ez butasag:) en is fiatalabb vagyok az egyik batyamnal 4evvel megis rengeteget birkoztunk meg verekedtunk(jatekbol) meg barbie vasart is rendezett nekem:)) a masik batyamnal pedig 6evvel vagyok fiatalabb es vele is rengeteget jatszottam.. kiskocsikkal, fociztunk, kosaraztunk, sot meg mai napig szoktunk xboxozni, ps-ezni:)

Szerintem nem lesz gond:) sot meg pozitiv oldala is van.. az idosebb teso mar megtudja vedeni a kisocset/hugat.:)

17/L

2015. márc. 1. 06:11
 2/16 anonim ***** válasza:
83%
Biztosan más lesz a kapcsolatuk, mint akik között 1-2 év van, lehet ez jó, és rossz is.
2015. márc. 1. 06:26
 3/16 anonim ***** válasza:
56%
Hat en nem ezt tapasztaltam. Van egy 2evvel fiatalabb hugom is.. ugyan olyan a kapcsolatom a batyaimmal, mint a hugommal. Szerintem ez nem kor fuggo inkabb talan egyeniseg. DE ez csak az en velemenyem:))
2015. márc. 1. 06:32
 4/16 anonim ***** válasza:
87%
A kicsi 3 éves a nagy 10. Hihetetlen könnyebbség, hogy már nem nekünk kell vele órákon át nyomozósat, főnököset, kadétosat,feltalálósat játszani.
2015. márc. 1. 06:44
 5/16 anonim ***** válasza:
90%
Köztünk 5 év van öcsémmel, még 20 és 25 évesen is érezhetően számított az 5 év. Kicsinek nagyon, kamasznak mégjobban. Most 32-27 évesen már elveszik. Nálunk eddig sok volt végig, igen. Főleg, hogy a lány az idősebb, a fiúk lassabbak érésben is.
2015. márc. 1. 07:25
 6/16 anonim ***** válasza:
67%
Az elején lehet hogy sok, de később már nem fog számítani. Még mindig sokkal, de sokkal jobb, mintha egyáltalán nem lenne testvére.
2015. márc. 1. 08:37
 7/16 anonim ***** válasza:
59%

Nekem a bátyám 4 évvel idösebb, de soha nem voltunk igazán testvérek. Ennek több oka is van. Az egyik a korkülömbség, aztán a nemi külömbség, és az, hogy kialakult benne a születésemtöl egy féltékenység ami most 30-40 éves korunk között is kicsit érezhetö. Felnött korunkra az egyetlen ami miatt lett egy kicsit jobb kapcsolatunk az a sógornöm és a gyerekek.

Èn ebböl kiindulva mindenképpen kevés korkülömbséget akartam gyerekeim között, így lett 21 hónap, és mindegyik lány. SZinte ikrekként fogadják egymást, és óriási a szeretet, ha bunyoznak egyforma az eröfeltételek.

2015. márc. 1. 08:44
 8/16 anonim ***** válasza:
75%
Tényleg sok. Köztünk a húgommal 1 hónap híján 6 év a korkülönbség. Sohasem tudtunk gyerekként együtt játszani, kamasz korban aztán még rosszabb lett a helyzet. Akkor tudtunk normálisan kijönni egymással amikor én már felnőtt voltam ő pedig kijött a kamaszkorból.
2015. márc. 1. 08:46
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én nagyon örülök, hogy nálunk 5,5 év a korkülönbség! A nagyobb fiú, a kicsi lány, a fiú most 6 éves, a kicsi 13 hónapos. Féltékenység szinte nincs (egy-két halvány megnyilvánulás volt), de van hatalmas óvás és féltés, gyengédség a nagyobb részéről. A kicsi imádja, csodálja:) Szoktak együtt játszani is, pl. a nagyobb bunkit épít, a kicsi vígan üldögél benne, belepakolja a játékokat stb. Szóval ne bánd, nekünk nagyon bejött így:)
2015. márc. 1. 08:46
 10/16 anonim ***** válasza:
Hát úgy nem fognak együtt játszani, mint ahol 2-3 év a korkülönbség. Szerintem max 4 év ahol még ez megvan. Ha most 6 éves a nagy, akkor kb 2-3 év mire a kicsi elkezd úgy játszani, autózni, szerepjátékozni stb, addigra nagy 8-9 éves, már nem játszik annyira. De ettől még később lehet jó kapcsolatuk.
2015. márc. 1. 08:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!