Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Toxoplazma vizsgálat pozitív!?

Toxoplazma vizsgálat pozitív!?

Figyelt kérdés
Sziasztok!17hetes terhes vagyok,megjött a toxoplazma eredményem,IgM pozitív,IgG és IgA negatív.A laboroson kívül mindenki azt mondja hogy valszínűleg friss fertőzés,kezelést kell elkezdeni,genetikai uh-ra menni,genetikai tanácsadás a kockázatok miatt. Teljesen kétségbe vagyunk esve,mert ugyanakkor az ellenanyag hiánya miatt zavarodottak hogy akkor most mi is van igazából.Vizsgàlat hegyek várnak ránk,de tényleg félünk hogy a baba károsodik -e. Járt így valaki?Tapasztalatok? Köszönöm
2015. febr. 28. 08:44
 1/9 anonim ***** válasza:
Ezt kizárólag orvos tudja megmondani, vizsgálatok alapján. Van esély a károsodásra, de hogy mekkora, az csak akkor derül ki, ha elvégezték a vizsgálatokat.
2015. febr. 28. 09:42
 2/9 anonim ***** válasza:
62%

Én ha jól tudom ez a legjobb eredmény. Ha az igm pozitiv azt jelenti hogy átestél a fertőzésen és védett vagy. Az igg és iga pedig azt, hogy fél éven belül van/volt a fertőzés. Ha az is pozitiv lenne, két hét múlva ismételni kellene a vizsgálatot, és nézni hogy mennyit változott az értéke. Ha nő, akkor fertőzött az illető.

Nem fix de ha én jól tudom ezt jelenti a leleted.

2015. febr. 28. 09:58
 3/9 anonim ***** válasza:
62%
En is ugy tudom, hogy ez jo eredmeny! Igm+ akkor atestel rajta, es ha az igg, iga negativ az meg azt jelenti, hogy nem mostanaban tortent a fertozes! Sztem nyugi!:)
2015. febr. 28. 10:39
 4/9 anonim ***** válasza:

Csak hulyeseget irtam!! Bocsi! Megneztem pontosan, itt egy leiras:

Diagnosztikai lehetőségek

Szerológia - kimutathatók a Toxoplasma specifikus ellenanyagok

IgG antitest: negativitása jelzi, hogy a páciens még nem találkozott a kórokozóval

pozitivitása átvészeltséget jelez

IgM antitest: pozitivitása friss fertőzést jelezhet

DE akár 2 évig is perzisztálhat!

IgA antitest: P30 protein ellen termelt ellenanyag

A P30 fehérje csak a szaporodó alakok membránjában található. Ezért az ellene termelt antitest kevesebb ideig mutatható ki.

A szerológia eredmények értékelése külön megfontolást igényel immunszupprimált betegek esetén!

3-as voltam

2015. febr. 28. 10:55
 5/9 anonim ***** válasza:

Huh.. Kettes vagyok. Nem mindkettő pozitiv aktiv fertozesnel?

Ez esetben is pontos választ a következő vizsgálat jelent. Pár hét múlva hogy növekszik-e az érték vagy nem. Ha növekszik akkor aktiv, ha nem akkor a friss fertőzés akár két évet is jelenthet.

2015. febr. 28. 11:09
 6/9 anonim ***** válasza:
Nyugodj meg, ha jól tudom friss fertőződésnél adnak gyógyszert amit terhesség alatt kell szedned, és nem károsodik a kisbabád.
2015. febr. 28. 12:10
 7/9 anonim ***** válasza:
szia en ugy tudom hogy pozitiv negativ akkor atestel mar rajta,vedett vagy ha pozi pozi akkor van jelenleg fertozesed....nekem negariv negativ es meg nem voltam egyszer se...viszont baranyhimlo pozi nega igy atestem rajta anno
2015. febr. 28. 12:26
 8/9 anonim ***** válasza:

haz IgG pozitiv, az IgM negativ, akkor atveszeltseg van es immunizaltsag. Mehetsz sor vizsgalatra, de felesleges lesz, ez vedettseget jelent.

Nezd meg a rubeoladat, vagy barmi mas immunologiat, amit csinaltak meg mellette.

2015. febr. 28. 13:54
 9/9 anonim ***** válasza:

Nekem minden CMV, rubeola, herpesz, parvo pozitiv-negativ, kiveve a toxoplazma, az negativ-negativ = fogekony vagyok ra, 2 havonta ellenorzik...

Szep is lenne, ha a tobbiben meg eppen benne lennek a pozitiv-negativ paros eredmeny miatt.

2015. febr. 28. 13:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!