Toxoplazma vizsgálat pozitív!?
Én ha jól tudom ez a legjobb eredmény. Ha az igm pozitiv azt jelenti hogy átestél a fertőzésen és védett vagy. Az igg és iga pedig azt, hogy fél éven belül van/volt a fertőzés. Ha az is pozitiv lenne, két hét múlva ismételni kellene a vizsgálatot, és nézni hogy mennyit változott az értéke. Ha nő, akkor fertőzött az illető.
Nem fix de ha én jól tudom ezt jelenti a leleted.
Csak hulyeseget irtam!! Bocsi! Megneztem pontosan, itt egy leiras:
Diagnosztikai lehetőségek
Szerológia - kimutathatók a Toxoplasma specifikus ellenanyagok
IgG antitest: negativitása jelzi, hogy a páciens még nem találkozott a kórokozóval
pozitivitása átvészeltséget jelez
IgM antitest: pozitivitása friss fertőzést jelezhet
DE akár 2 évig is perzisztálhat!
IgA antitest: P30 protein ellen termelt ellenanyag
A P30 fehérje csak a szaporodó alakok membránjában található. Ezért az ellene termelt antitest kevesebb ideig mutatható ki.
A szerológia eredmények értékelése külön megfontolást igényel immunszupprimált betegek esetén!
3-as voltam
Huh.. Kettes vagyok. Nem mindkettő pozitiv aktiv fertozesnel?
Ez esetben is pontos választ a következő vizsgálat jelent. Pár hét múlva hogy növekszik-e az érték vagy nem. Ha növekszik akkor aktiv, ha nem akkor a friss fertőzés akár két évet is jelenthet.
haz IgG pozitiv, az IgM negativ, akkor atveszeltseg van es immunizaltsag. Mehetsz sor vizsgalatra, de felesleges lesz, ez vedettseget jelent.
Nezd meg a rubeoladat, vagy barmi mas immunologiat, amit csinaltak meg mellette.
Nekem minden CMV, rubeola, herpesz, parvo pozitiv-negativ, kiveve a toxoplazma, az negativ-negativ = fogekony vagyok ra, 2 havonta ellenorzik...
Szep is lenne, ha a tobbiben meg eppen benne lennek a pozitiv-negativ paros eredmeny miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!