Mikor mehetek leghamarabb nőgyógyászhoz pozitív teszt után?
Utolsó menzeszem első napja október 18. volt, ma teszteltem pozitívat, terhességi kalkulátor szerint 4 hetes terhes vagyok.
Mikor érdemes felkeresnem a nőgyógyászt, hogy érdemleges információkat kapjak?
Nagyon köszönöm! Első terhességem, ezért vagyok ilyen "tudatlan" :)
Akkor várok még 2-3 hetet, és akkor megyek majd.
Köszönöm! :-)
Tényleg várok inkább még 2-3 hetet, úgy látom, az a biztos :)
Szia! Gratulálok!
Azt írom, amit az orvos nekem is mondott, azaz ha nincs barnás vagy véres folyásod, vagy erős görcseid, akkor a 6.-7. héten érdemes menni. Nekem 6 hetesen már volt szívhang.
Azt azért fontos megjegyezni, hogy bár sokan írják, hogy teljesen normális koraterhesen a barna folyás, én mégis azt tanácsolom, hogy ha ne adj'Isten megtörténne Veled, okvetlenül fordulj orvoshoz.
De úgy is minden rendben lesz! Szedjél magzatvédő vitamint, nekem Femibion 800-at írt elő az orvosom, illetve még a magnézium fontos. Igyál sok folyadékot, és pihengess, amikor csak teheted.
Boldog babavárást!
Ami a legfontosabb az a Folsav amit már most kezdj el szedni.Az az idegcső záródási rendellenesség ellen van.Minden kismamának ajánlott szedni.Hogy magzatvédőt szedsz e az egyén és orvos függő hogy ajánl-e.Nekem nem javasolta egyik terhességnél sem és így is 3400g felett voltak.A vasam és és minden értékem végig tökéletes volt a terhességek alatt.
A folsav B9-vitamin, M-vitamin. A folsav vízben oldódó vitamin. Nagyon fontos szerepe van a szervezetben, különösen a várandós édesanyáknál, mert a terhesség korai szakaszában a fejlődő embrió gerincét, a velőcsövet lezáró folyamat csak folsav jelenlétében megy végbe hibátlanul. Ezért várandós édesanyáknak mindenképpen ajánlott a folsav pótlása. A sejtek osztódása szempontjából nélkülözhetetlen vitamin.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!