Én egy 16 éves (6hetes) fiatal lány vok és nem tudom hogy jól döntenék azzal ha meg tartanám a gyereket? Mert terveim vannak, de azok közt nem szerepel. ilyenkor mit tegyek?
NAgyon fiatal vagy még, de NAgyon fog gyötörni a lelkiismeret és egész életeden át elkísér majd a te első kisbabád, akárhogy is döntesz, ő már mindig veled marad. Gondold át, képes volnál-e lemondani érte mindenről, kimaradni a nagy közös barátnős estékről, az előtted álló szabad évekről. A szüleid mit gondolnak, tudniuk kell, hiszen kell a beleegyezésük az abortuszhoz - hátmég a továbbiakhoz, ha megtartod. Nem kivitelezhetetlen amúgy a dolog, egy volt osztálytársam 15 évesen lett terhes, megszülte és azóta leérettségizett, majd ügyvéd lett belőle. 30 éves boldog anyuka, a nagyfia jövőre lesz gimis.
HA azonban úgy döntesz, hogy nem tartod meg, azt mielőbb tedd meg, mert minél nagyobb a baba, annál szörnyűbb az abortusz ténye. Én láttam a 12 hetes kisfiamat Uh-n és képtelen lettem volna... mondjuk ez nálunk fel sem merült, mi nagyon vártuk.
Sok erőt kívánok neked a továbbiakhoz, nagykár, hogy abban az elit ikolában -sem- fektetnek nagyobb hangsúlyt a védekezés és a felelősségteljes szex fontosságára...
Hogy megszüld és add örökbe.... ezt felejtsd el. Egy életre összetörne, jobban, mint az abortusz.
Én nem tartanám meg , főleg ha a fiú cserben hagyott . Egy életre elszúrnád az életed ilyen fiatalon .
Gyereked még lehet . Egyenlőre tanulj , és ismerkedj normális fiúkkal .
Én az örökbeadást nem tartom jó ötletnek , mert az még jobban megvisel lelkileg.
Bámulatos, hogy hogyan dobálóztok egy emberi élettel!
Egy 12 hetes baba semmivel sem "babább", mint egy hat hetes.
Kevésbé lesz lelkiismeret furdalása, ha előbb elveteti, mint ha pár héttel később? Ezt a baromságot. Ugyanúgy meggyilkolt egy gyermeket.
És miért lenne az olyan rossz, ha örökbe adná? Biztosítana egy szeretetteljes és klassz életet annak a gyereknek, akinek ő mind ezeket nem tudná megadni. Később, ha a gyerek nagykorú lett, módja lehet rá, hogy felvegye vele a kapcsolatot. (Ezért ajánlottam ezeket a szervezeteket, mert ott sokkal emberségesebb minden, mint az állami örökbefogadásnál).
De kár is magyarázni azt hiszem, mert az önzés nagy úr. Akinek van füle, az meghallja...
ötödik
Elmegy magántanulónak egy évre. Vagy kihagy egy évet, később leérettségizik máshol. Ha elég okos volt ahhoz, hogy felvegyék az elit gimibe, akkor az egyetemre is fel fogják venni, mert képes rá! Kérdés hogy mit akar.
Én is tisztában vagyok vele, hogy nagy valószínűséggel mi lesz ennek a történetnek a szomorú vége, de az örökbe adás akkor is egy alternatíva lehet, ha nem akar véget vetni egy életnek, és aztán később ennek a(z előre nem látható) következményeivel együtt élni. És nem is rossz megoldás, csak nem a legkényelmesebb...
És a kérdésben az állt, hogy "mit tegyen?" És ez is egy választási lehetőség!
...Hát változtasd meg a terveidet!!! De először is nézd meg ezt a két videót és gondolkozz el azon, amit tenni készülsz!: http://www.youtube.com/watch?v=UMe6-A9Hifo
Itt egy életről kell dönteni!!! Te mit szólnál, ha valaki a te életedet akarná kioltani, mert nem szerepelsz a terveiben...??? Az igaz, hogy még gyerek vagy, de a felelősségtudattól majd felnősz és megjön az eszed, mert azt idáig nem tudom, hol tartottad. Ha a fiú hülye, az legyen az ő baja, neked attól nem kell baromságot csinálni. Mindenképp meg kell tartanod és meglátod milyen boldog leszel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!