Én egy 16 éves (6hetes) fiatal lány vok és nem tudom hogy jól döntenék azzal ha meg tartanám a gyereket? Mert terveim vannak, de azok közt nem szerepel. ilyenkor mit tegyek?
Mindenki más, bennem csak felmerült az abortusz kérdése, de szerencsére nem tettem meg, a mai napig furdal a lelkiismeret, hogy egyáltalán felmerült bennem.
Mondjuk én 10 évvel idősebb vagyok, komoly kapcsolatban élek, saját lakás, munkahely van tehát ilyen problémák nem voltak, csak nem terveztünk még babát, de szerencsére megszületett és a legboldogabb kis család lettünk 3-an :)
Viszont 16 éves fejjel, egyedül... szerintem még gyerek vagy egy gyerek felneveléséhez. És ezekszerint rendkívül felelőtlen is. Ha már ilyen korán kezdted, legalább védekezhettetek volna rendesen.
Maximum a szüleidre számíthatsz, ha bevállalják, hogy felnevelik, mert te még úgyse tudod. Velük beszéld meg. De sürgősen, mert abortuszt is csak a 12. hétg csinálnak, de minél hamarabb annál "jobb". (ez borzasztóan hangzik, de remélem érted mit akarok mondani).
Beszélj a szüleiddel, aztán dönts, de sztm még nem állsz készen egy gyerek felnevelésére.
ezt is embere válogatja...az én tesóm 17 évesen szült, még anyu volt a baba gyámja, mert tesóm nem volt nagykorú, és biztosíthatlak, hogy nem bánta meg egy percig sem, van egy csodaszép kislánya. Igen, megváltozott az élete, de nem lett rosszabb, csak más. Ő elrontotta, mert mi felajánlottuk, hogy segítünk, de nem fejezte be az iskolát. Ha vállalod a babát, akkor mindenképpen fejezd be a sulit, mert utána már nagyon nehéz lesz újrakezdeni! Ne foglalkozz azzal, mit mondanak mások, nem az a szégyen, ha valaki terhes marad fiatalon, az a dicsőség, ha emellett el tudja végezni a sulit, ha kell magántanulóként!
Az abortusz egy életre szóló sokk lesz. Ha lesz még gyereked, minden alkalommal, amikor ránézel, arra fogsz gondolni, akit eldobtál magadtól. Ha mégis megteszed keményítsd meg magad, ne mondd el senknek, csak akinek nagyon muszáj és ne gondolj rá többet! Sok szerencsét! :)
Ez millió egy dologtól függ, neked kell tudni a körülményeidet.
Sokan szültek 16 évesen, és ettől még élet lett az életükből, befejezték a sulit, és nem bánták meg, hogy megszülték.
Nem vagyok abortuszpárti, de mikor egy barátom bartánője 16 évesen terhes lett, én is amellett voksoltam, hogy ne tartsák meg, de ott amúgy is voltak más gondok is. Szóval ezt csak te döntheted el.-illetve a gyámod, mert kiskorú vagy, kell az abortuszhoz a gyámod aláírása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!