Vélemény? 23 éves vagyok, a dokim ajánlotta az integrált tesztet, biztos ami biztos alapon, bár nem indokolt, mert a családban nem volt még betegség és fiatal is vagyok. A védőnőm szerint viszont nálam hülyeség lenne erre pénzt kidobni.
Amikor sikerült a baba, elhatároztuk, hogy minden vizsgálatot megcsináltatunk, hogy biztosra menjünk. Aztán ahogy telt az idő, ahogy egyre jobban megbíztunk az orvosomban, ez kissé apadt. A 12. heti genetikait ő maga csinálta, megnézte alaposan a babát, megmutatta, hogy mi nem lenne ha down-os lenne, 3 kritérium alapján ezt ki is zárta. Akkor azt mondta, hogy várjuk meg a véreredményeket, akkor fogja eldönteni, hogy melyik vizsgálatot javasolja. Az is remek lett, mondta, hogy elég a sima AFP. A 18. heti genetikai uh-ot viszont a magzatdiagnosztikai központban végeztettük el 4d-ben, hogy minden látszódjon rendesen. Ezek összeredménye jó lett, tehát nem javasolta a drága tesztet. Mi is lemondtunk róla.
Egy ötlet: a genetikai uh-ot csináltassátok a magzatdiagnosztikaiban, ott vannak a legjobb gépek, és nagyon alaposan megnézik a babát. 12.000 Ft, ha dvd-re képpel kéritek, akkor 14.000. És szerintem megnyugszol. :) Magamból kiindulva persze, én nagyon aggódós vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!