Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ti elmondanátok a gyermeketekn...

Ti elmondanátok a gyermeketeknek hogy nem a vérszerinti Apukája nevelte fel?

Figyelt kérdés
30 hetes kismama vagyok, donor babával..Sajnos a férjemnek nem lehet gyermeke ezért döntöttünk így.A férjem szerint erről senkinek nem kell tudnia, ezért se a nagyszülők, se a testvéreink nem is sejtik hogy nekünk így sikerült a kis Csoda..Folyamatosan úgy érzem hogy hazudunk, és félek hogy a kisfiamnak képtelen leszek nem elmondani az igazat..Ti elmondanátok??Pedig tudom hogy a férjem jó Apa lesz, és megérdemli hogy ebben ő döntsön, csak nem szeretném hogy rányomja a bélyegét a gyermekemmel való kapcsolatunkra..Szerintem ha korán elkezdjük neki betáplálni, akkor nem kéne titkolózni..Ti mit gondoltok?Valaki aki esetleg hasonló cipőben jár?
2015. febr. 21. 10:12
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
82%

Egyetértek veled.

Ráadásul olyan bagatell módon is kiderülhet, hogy a vércsoport öröklődésről tanulnak az iskolában és mondjuk példaként a szülők vércsoportját megkérdezi a tanár. Aztán kiderül, hogy biológiai lehetetlenség, hogy ő kettőtök gyereke legyen.

Ha kamaszkorban derül ki, ott végleges törést is jelenthet a szülő-gyerek kapcsolatban.

De legyen egészségügyi gond, amikor kiderül, hogy az apa nem alkalmas donornak, mivel nincs biológiai kapcsolat.

Legkésőbb óvodás, kisiskolás korban, amikor amúgy is felmerülnek a "hogyan lesz a kisbaba" kérdések, aktuális helyzetre reagálva elmondanám. Az apjához való ragaszkodás nem ezen fog megbukni, hanem egy esetleges későbbi "de hát ti idáig átvertetek engem" kérdésen.

Vagy még egy példa: felnő, gyereket szeretne a partnerével. Valamilyen genetikai hibát szűretnek és nagyszülőkig (te és a férjed) visszamenőleg be kell diktálni a genetikai hajlamot betegségekre.

2015. febr. 21. 10:21
 2/19 anonim ***** válasza:
90%
én egy percig sem tartanám más hitben
2015. febr. 21. 10:21
 3/19 anonim ***** válasza:
88%
Biztos, h elmondanám neki. Joga van tudni!
2015. febr. 21. 10:52
 4/19 anonim ***** válasza:
100%

ez azért nem az az eset, hogy mástól lettél terhes és valahol él a nagy világban az apukája akit akár meg is kereshet. én ebben az esetben nem mondanám el, mégpedig azért, mert a szívemben a páromat érezném az igazi apának.

de ha úgy döntötök, hogy elmondjátok, akkor a kezdetektől, a hogyan lettem mesébe kell beletenni, hogy segítettek apának... :) így nem fogja sokként érni hanem természetes lesz neki ha mondjuk a vércsoportnál gikszert fedez fel

2015. febr. 21. 13:12
 5/19 anonim ***** válasza:
88%
Persze, hogy elmondanám, az első kórházi vizsgálatnál a vércsoportból is kiderül, véradásnál is bármikor, stb. Nagyon rosszul sülhet el, ha később derül ki ha már esetleg valami baj van. Ez most szerintem független mindentől, mármint, hogy a férjed jó Apa vagy nem, vagy, hogy a rokonoknak erről tudniuk kell-e, de a gyereknek mindenképpen.
2015. febr. 21. 19:25
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
hát én a férjemmel beszélném ezt meg, neki mondanám el mégis miért akarod elmondani. ez mindkettőtök döntése volt ezt is vele kell megbeszélned! talán legrosszabb eset: végül is a nem biológia apát kihagyod belőle elmondod, szerinted mit fog érezni a férjed? becsaptad.
2015. febr. 21. 21:09
 7/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Hát csak dns vizsgálattal derülhet ki, mivel a donort teljesen úgy választottuk hogy mindene azonos a férjemmel..A vércsoport is..Szerencsére van még időnk ezt átbeszélni, csak nem tudtam senkit megkérdezni, véleményt kikérni..Igazából én is azt gondoltam hogy egyszerűbb ez a dolgot titokba tartani amíg nem volt itt a pocakomba..Most egy picit nehéz, de bízom benne hogy az idő, és a körülmények hozzák majd a helyes döntést.
2015. febr. 22. 15:41
 8/19 anonim ***** válasza:
87%
Ha direkt ugy valasztottatok a donort, hogy nem derulhet kiakko nincs gond. Orulj neki hogy igy is akarja a babat u nem az ove es hogy ugy fogja szeretni mintha a sajatja lenne. En nem mondanam el, mert a ferjed kerte hogy nem kell senkinek tudnia. Lehet megszegyenitened a ferfiassagaban es babastol otthagyna. Ne tedd!!!!
2015. febr. 24. 13:21
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
Egyet értek az utolsoval ne tedd nagyon nagy szegyen lenne neki ,szerinted mert akarja titokba tartani? ö lesz az apja ö neveli fel ti kaptatok egy donort ha ha gyerek felnö gerezsgélni akarja?a másik bármi problema konfliktus lesz aoa es gyermeke között akkor a gyerek azt fogja mondani nem te vagy az apám,nagyon megfogod bántani a férjed ezzel !Ugyan az a vércsoport akkor nem tudtok lebuki !
2015. febr. 24. 21:59
 10/19 anonim ***** válasza:
86%
Én nem mondanám el, mert úgy érezném, hogy a férjemnek tartozom ezzel. Meghozta azt az "áldozatot" (nyilván a szó szoros értelmében nem áldozat, mert nem volt sok választása, de a férfi büszkeségéből ezzel jelentősen feladott), hogy ilyen áron legyen közös gyerekünk, mert ő ennyire szeret. Akkor én is tartozom neki annyival, hogy mindent megteszek érte, hogy ne szenvedjen csorbát, mint apa. Ha elmondjátok a gyereknek, azzal szerintem a kettőtök kapcsolatát teszitek kockára.
2015. febr. 24. 22:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!