Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Most kezdtem a 27. hetet és...

Most kezdtem a 27. hetet és eddig 9kilot híztam. Ez sok?

Figyelt kérdés
Próbálok odafigyelni, bár nem mondom hogy néha nem eszek édességet vagy szénhidrátot. Kívános nem vagyok. A védőnő lecseszett, hogy ez sok. Mások hogy álltak a 27 hétben?
2015. febr. 20. 13:18
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
Azert is kérdem mert minden oldal mást ír es mindenhol hozza tetszik azt is hogy alkat függő :(
2015. febr. 20. 13:20
 2/15 anonim ***** válasza:
Ez így tényleg sok. Első gyerekkel nálam is 9 kg volt a 27. Héten,és még 11 kg jött fel a 40. Hétig. Második gyerekkel össz. 9kg híztam,sokkal könnyebb volt a szülés.
2015. febr. 20. 13:33
 3/15 anonim ***** válasza:

Attol is fugg, hogy mennyi voltal az elejen.

Amugy nem tudom felfogni, hogy az orvos meg a vedono miert nem veszi figyelembe, hogy annak a gyereknek meg a mehlepenynek es a viznek is megvan a sajat sulya ami hozzaadodik a te sulyodhoz. Vagyis most a babad 1kg, a mehlepeny szinten, a viz is jo par gramm, szoval jelenleg 2 vagy max 3 kg a gyerek, ezt le kellene vonni a te 9-kg-odbol. Vagy tevedek?

34hkm

2015. febr. 20. 13:45
 4/15 A kérdező kommentje:
Hat en nem tudom :( tényleg latszik a fejemen hogy híztam, kicsit a combomon is, meg hat a nagy pocak. De nem mondanám, hogy bálna vagyok. Átlagos testalkatrol indultam, viszont hizasra hajlamos vagyok. A sok túlsúly megnehezíti a szülést?? Miben? Mit csináljak hogy ne hizzak tovább?
2015. febr. 20. 13:50
 5/15 A kérdező kommentje:
Ja es kicsit vizesedek is, bokam mar most dagad es az ujjaim is. Ez számít?
2015. febr. 20. 13:51
 6/15 anonim ***** válasza:

Ha tudod magadrol, hogy hizekony vagy akkor valasz egy megfelelo dietat. Beszelj szakemberrel aki osszeallitja az etrendedet. De mindenfelekeppen keruld az edesseget, cukros italokat, es a szenhidratot. Egyel kevesebbet, es napjaban tobbszor. Este bizonyos ido utan pedig mar semmit. Sok gyumit es zoltseget, sok rostot.

34hkm

2015. febr. 20. 13:56
 7/15 anonim ***** válasza:
Arrol tajekoztasd a dokidat. De mindenfelekeppen pihenj sokat. En szerencsere nem vizesedek, de ha kimeritem maga estere duplajara dagad a labam.
2015. febr. 20. 13:59
 8/15 anonim ***** válasza:

Sajnos a terhesség alatt sokkal jobban tartalékol a szervezet, mert a szoptatásra készül.

Én az egész terhesség alatt híztam 10 kilót úgy, hogy három nappal a kiírt időpont előtt szültem. Mondjuk inkább szerencsém volt a hízással, mert hiába próbáltam odafigyelni, a harmincadik hét táján még éjjel is fel kellett kelnem enni, mert szabályosan marta a gyomromat az éhség. :-(

A vizesedéssel tényleg vigyázni kell, toxémia előjele lehet. Nekem a vizesedés ellen segített, hogy esténként megettem 1-2 almát.

2015. febr. 20. 14:40
 9/15 anonim ***** válasza:

Szia! Én átlagos testalkattal kezdtem a terhességet, most a 33. héten járok plusz 9 kilónál. Nem ettem rengeteget, sőt, alapvetően figyelek, mikor mit eszem. Nekem a védőnő és az orvos is azt mondta, ez teljesen rendben van, direkt rákérdeztem.

VISZONT, én a 28. héten már plusz 8nál jártam, és azóta 5 hét alatt meg csak plusz 1 kiló jött fel! A baba szépen nő, minden rendben, egyszerűen most kevésbé vagyok éhes/kevésbé raktároz a szervezetem... Szóval ez teljesen egyéni, az is lehet, hogy később neked is lassul a dolog. Persze nem árt, ha az ember odafigyel :)

2015. febr. 20. 16:35
 10/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Valószínűleg elmegyek dietetikushoz, hogy segítsen összeállítani egy étrendet. Jó lenne megállni max. 15 kilónál, azt gondolom az még leadható súlytöbblet, nem olyan vészes talán.
2015. febr. 20. 16:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!