Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Rántott Camembert-et lehet...

Rántott Camembert-et lehet enni terhesség alatt?

Figyelt kérdés

2015. febr. 18. 20:52
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
31%
De aranyos vagy!! :D Itt van egy link,ezen le van írva,hogy mit nem szabad enni. Sajnos a Camamber-t nem szabad. [link]
2015. febr. 18. 20:56
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

én simán ettem camembert sajtot.

köszi jól vagyunk most lesz egy éves az egészséges fiam.

2015. febr. 18. 21:01
 3/15 anonim ***** válasza:
57%
nem ajánlott
2015. febr. 18. 21:08
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Rántva simán lehet,mert sütés közben elpusztulnak az esetleges baktériumok.
2015. febr. 18. 21:10
 5/15 anonim ***** válasza:
63%
Első vagyok. Nyilván vannak olyan kismamák,akiknek a szervezete bírja az ilyet,meg egyebek. De pl. egy gyengébb szervezetű ember (pl. mint én) vagy olyan akinek van valami tartós betegsége,mint nekem is a Crohn-betegség,az nem kockáztatja meg,hogy esetleg valami gond legyen ebből. Nem azt mondom,hogy eszel egy Camambert és akkor már halálos ágy stb. Csak nem biztos,hogy jót tenne.
2015. febr. 18. 21:10
 6/15 anonim ***** válasza:
90%

A camembert és az egyéb penészes sajtok olyan liszteriózis baktériumokat tartalmazhatnak, melyek egy egészséges felnőtt esetén teljesen ártalmatlanok, azonban a magzatra veszélyes hatásúak.

Emberi fertőzés esetében a liszteriózis lappangási ideje 1-2 naptól, 90 napig terjedhet. Jellemző tünetei láz, borzongás, rossz közérzet, fej-, izomfájdalmak, hasi fájdalom, hányinger.

A terhesség alatti fertőzés a 4. hónaptól vetéléssel, koraszüléssel, halva születéssel, vagy az újszülött súlyos liszteriózis fertőzésével jár.

Hazánkba évente 40-45 ember hal meg ebben a betegségben.

2015. febr. 18. 21:12
 7/15 anonim ***** válasza:
85%
Megnéztem a linket, hát én mindkét terhességem alatt mindegyiket ettem, ittam, mindkét fiam egészséges, nem beteges. Nem kell mindentől félni. Persze ha nem ipari mennyiségben fogyasztjuk. De egyszer egyszer ha eszel, iszol nincs gond. Persze ha van alapbetegség az más.
2015. febr. 18. 21:24
 8/15 Vilcsianyuja ***** válasza:
100%

Ez a link... A disznósajt mióta nyers hús? Kétszer főzik agyon. Egyszer az alapanyagokat, egyszer pedig megtöltve.

És igen, ha meg van sütve az a sajt, akkor kipusztul belőle a nemkívánatos baci. Tiltólista... Bahh. Ha boltban veszek tojást, nyers húst vagy penészes sajtot, annak eleve nem szabad olyasfajta baktériumokat, élősködőket tartalmaznia, amik miatt ezek a nyers dolgok ezen a szép tiltólistán vannak. Nyilván terhességen kívül se éppen ideális összeszedni mondjuk egy szalmonellát, de azért nem túl nagy az esélye. Szóval egyéni megfontolás kérdése.

Olajos és apró magvak: én például két pofára tömtem az epret, a ribiszkét. Otthoni, vegyszermentes, tele vitaminokkal és vassal. Diót is rágcsáltam sokat. A mandulát kifejezetten ajánlották. Tele vannak jótékony zsírsavakkal. Egyetlen kockázat, ami ráadásul nem is bizonyított tény, csak feltételezés, hogy allergiás lehet rá a gyerek. Az tuti, hogy az aprómagvak nem jutnak be a magzat szervezetébe, de a tápanyagok igen.

Viszont a hajfesték, ami beszívódik a bőrbe, és ami kipárolog belőle (és mondjuk a körömlakk oldószere), amit belélegzünk, nos, arról el tudom képzelni, hogy árt a magzatnak. Szóval én inkább vagyok kemikália-fóbiás, mint "veszélyesételellenes".

2015. febr. 18. 22:15
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Mégis miért nem lehet mogyorót enni?? Meg epret?? Nem értem azt a cikket.

Amúgy ja, szerintem penész nem marad benne rántva. Kisül belőle.

2015. febr. 18. 22:19
 10/15 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat :)

Pont ez volt a problémám,hogy ugye nyersen nem ajánlják.De mivel eddig soha meg se mertem kóstolni,így nem volt gond.Viszont tegnap nem tudtam,hogy camembert lett rántva ezért simán bepucoltam :D és marha jó!!!Nem is tudtam,hogy ez ilyen finom :O na de utána egyből eszembe jutott,hogy tiltólistás,és elbizonytalanodtam.

Gondolom pár falat nem ártott,de ti ennétek Továbbra is a helyemben?

2015. febr. 18. 22:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!