Lehet baj belőle ha rántott camembert sajtot eszek, és esetleg terhes vagyok?
Figyelt kérdés
csak olvasgattam, hogy mit nem lehet enni terhesség alatt, ami ugye eléggé meosztja a véleményeket... de azért én nem kísérteném a sors-ot.... viszont még nem tudom, hogy van e baba. 3 nap múlva nem várom.... és tesztelni előbb nincs értelme.2014. aug. 19. 10:33
1/13 anonim válasza:
Ennyi erővel necegyél soha semmit, mert bármikor lehet terhes az ember!
2/13 A kérdező kommentje:
Köszi! de azért ha védekezik az ember, akkor azért jóval kisebb az esély. Most konkrétan tervezzük! szóval NEM védekezünk!
2014. aug. 19. 10:40
3/13 anonim válasza:
A terhesség alatt is lehet mindent enni. Ostobaság a sok tiltás.
4/13 anonim válasza:
Nyers húst, nyers halat, nyers tojást nem ajánlják terhesség alatt, de legalábbis nagyon vigyázni kell rá, hogy friss legyen.
5/13 anonim válasza:
A rántott camambert nyugodtan megeheted, a lisztéria baci miatt nem lehetne camambert enni, HA nem pasztőrzött tejből készült. De a magyar camambertek általában pasztőrzött tejből készülnek, és amikor kirántod, a forró olaj megöli az összes bacit benne. Fogyaszd nyugodtan :)
6/13 anonim válasza:
Szerintem semmi bajod nem lesz tőle, mivel a rántott sajt hőkezelésnek lesz kitéve, így az esetleges kórokozók elpusztulnak. A lágy illetve a kék penészes sajtok, ha nem pasztőrözött tejből készülnek, tartalmazhatnak lisztéria baktériumokat, amik a hűtőszekrényben is képesek szaporodni, de a lisztéria fertőzés igen ritka. Azért ajánlják a várandós nőknek ezen tejtermékek kerülését, mert azon kevés fertőzések egyharmada várandós nőket érint (valamiért fogékonyabbak a fertőzésre), de mint írtam, igen ritka.
Én az első terhességem alatt egyszer ettem medium steak-et is.
7/13 A kérdező kommentje:
köszönöm az 5-ös és 6-os válaszolónak! így már érthető!
nem tudtam milyen gomba van benne....de ha a hő elpusztítja akkor okés.
köszönöm a hozzászólásokat!
2014. aug. 19. 11:08
8/13 anonim válasza:
6-os vagyok, szívesen, jó étvágyat! :)
9/13 anonim válasza:
Nyugodtan ehetsz,sütés közben azok a bacik meghalnak,amik gondot okozhatnának. Én 12 hetesen ettem rántott camambertet,isteni finom volt és a babámmal minden rendben,a 25.hetet tapossuk. A fiammal is ettem a terhesség vége felé,igaz keveset,de ő is teljesen egészségesen született.
10/13 anonim válasza:
Mi havonta kétszer eszünk rántott camambert, mert szeretjük! Semmi bajom nincsen! 33 hetes km
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!