Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mindenki ide aki már szült...

Mindenki ide aki már szült vagy most fog szülni, fogadjak vagy ne fogadjak orvost?

Figyelt kérdés
Véleményekre lennék kíváncsi,babát tervezünk és,hogy ha nem fogadnék vagy fogadnék magánorvost,milyen a bánásmód,nem vet fel a pénz,de félek ha nem fogadok orvost nem vizsgálnak meg rendesen,vagy csak felületesen.Válaszokat elörre is köszönöm.
2010. febr. 11. 11:27
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Első terhességemnél magánorvoshoz jártam. Rengetegszer visszahívott (semmi problémám nem volt), kb 10-15 percet voltam nála, mégis elkérte alkalmanként a 10 ezret. Aztán a vége felé, amikor az NSt vizsgálatokért elkért pluszban 4 ezret, akkor azt mondtam köszönöm, nem megyek oda többet. Az SZTk-s rendelésre jártam utána, ott ingyen vizsgáltak, csinálták az NST-t. Mindig ugyanahhoz az orvoshoz mentem, így nagyjából ismertük egymást. Azonban a szülésre senkit nem kértem fel, se fogadott orvosom,sem szülésznőm nem volt. Minden rendben volt, nem volt semmi hátrányom azért mert ügyeletesnél szültem. Inkább néhány kismamán vettem észre, hogy lenézően nézett rám, de igazából nem érdekelt, nekem csak a babám volt a legfontosabb, és nem is kötelező mindenkivel jópofizni. Másrészt hogy ha akarjuk, simán ki tudtam volna fizetni, de úgy voltam, én már az elején elégsokat fizettem egy orvosnak, többet nem fogok. Most ismét terhes vagyok, ugyanoda az SZTk-ba járok sima rendelésre. És most is ügyeletesnél fogok szülni.
2010. febr. 11. 12:02
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
2008-ban és 2009-ben szültem. Egyszer sem volt fogadott orvosom. Első alkalommal kifogtam egy nem éppen kedves orvost, akinek a szakmaiságát is megkérdőjelezem, ugyanis amikor túlhordás miatt bent feküdtem, és szinte azonnal nagyon erős fájásokkal indultam közölte, hogy ha már most ennyire fájdalmasnak érzem, hogy fogom ezt kiborni még másfél napig, ugyanis korábban tuti nem lesz baba, aztán láss csodát 1 óra múlva megszületett a babam. Nehéz, de gyors szülés volt, és a szülésznők nagyon segítőkészek, aranyosak voltak. A másodikat ugyanott szültem szintén fogadott doki nélkül. Egí új doki volt, ráadásul NŐ!!!! És szuper volt nála szülni!!!! Szintén rögtön erős fájásokkal indultam, és szintén csak néhány óráig tartott mindennel együtt. De beszélgethettem vele, megkérdezhettem, hogy mikor mit csinálunk és miért. Mindenre válaszolt, megnyugtatott, segített. Örök hála neki, hogy ügyeletes dokiként maximális segítséget, megértést kaptam tőle, és végre úgy szülhettem, hogy tényleg egy kellemes emlék maradt meg bennem az egészről. Egyébként a terhesgondozás alatt igyekeztem mindig úgy bejelentkezni, hogy ahhoz a dokihoz kerüljek, aki szimpatikusnak mutatkozott. Ezt úgy sikerült kiválasztani, hogy az előző babámnál több orvost fogtam ki, így láttam, hogy ki az akihez szívesen visszamennék, ki az, akihez nem. Szóval a lényeg, nem biztos, hogy a pénzen múlik, hogy rendesen megvizsgálnak-e, körültekintőek-e. Sok olyat hallottam, hogy a fogadott dokik az előre meghatározott tarifáikkal trehány érzéketlen tuskók, míg az ügyeletes doki rendesen végzi munkáját, és valamennyire rád is figyel, meg persze az ellenkezőjét is. Persze szerintem a terhesgondozás alatt úgyis kiderül egy orvosról, hogy milyen. Ha találsz olyat, aki becsülettel segítségedre van, és tudsz rá áldozni, önbizalmat ad a tudat, hogy melletted lesz a szüléskor, akkor lehet, hogy megéri megfogadni.
2010. febr. 11. 12:11
 13/23 anonim ***** válasza:

2009-ben szültem. Sztk rendelésre jártam terhesgondozásra. Nagyon jó fej volt a doki és az asszisztensek nagy része is. A doki nem szokott szülést vezetni így gondolkoztam egy ideig, hogy fogadjak-e orvost abból a kórházból, amiben szülni szerettem volna. Aztán nem fogadtam. Úgy voltam vele, hogy a gyereket úgyis nekem kell megszülnöm, minden rendben volt a terhességnél is, így csak azért nem akartam egy orvosnak egy vaskos kis összeget odaadni, hogy bent legyen az utolsó 5 percen. Azt a pénzt inkább a kicsire költöttük, jól jön ilyenkor minden fillér.

Szülésznőt viszont fogadtam, mivel egyáltalán nem ismertem a kórházat, ahol szültem. Így tejesen biztonságban éreztem magam, mikor be kellett mennünk: tudtam a járást, megbíztam a szülésznőben teljes mértékben. Nekem ez nagyon fontos volt.

Aztán kiderült, hogy pont az a doktornő ügyeletes, aki szimpatikus volt az NST alatt. Na ezek után már teljesen megnyugodtam. Semmi gond nem is volt, nagyon kellemes emlékként maradt meg bennem a szülés, a második babát is ott fogom szülni :-)

2010. febr. 11. 12:34
 14/23 A kérdező kommentje:
Sajnos én is idegen kórházba fogok szülni,mert elköltöztem Egerből,de ha nem lesz gond a babával nem szeretnék kifizetni egy halom pénzt,a gyerekre sziveseben költeném.
2010. febr. 11. 12:37
 15/23 anonim ***** válasza:
78%

Nekem fogadott dokim volt, egy kolléganőm ajánlotta. Őszintén szólva nem voltam vele megelégedve. Ahányszor mentem mindig mindent el kellett mondanom az előzményeimet, a leleteimet elfelejtette elhozni a kórházból (pl. a vérképemet 2 hétig), a beutalókra is úgy kellett rákérdeznem. A szülésnél viszont nagyon rendes volt. Több mint 20 órát vajúdtam, de nem akarta rögtön kikapni a gyereket, mert neki dolga van. Délután 4-től már csak miattam maradt bent a kórházban. Végül éjjel fél 12-kor sajnos meg kellett császározni. Viszont utána megint le voltam ejtve. Egyszer sem jött be hozzám, pedig másnap belázasodtam + hidegrázás (egy friss császáros sebbel), fel kellett hívni hozzám az ügyeletest.

Én fogadnék a helyedben, de nagyon megválogatnám, hogy kit.

2010. febr. 11. 12:44
 16/23 anonim ***** válasza:
94%
Hát először én sem akartam orvost fogadni,de miután a terhesgondozáson se a védőnő,se a nőgyógyász nem vette észre például,hogy négy keresztes gennyes a vizeletem,ráadásul olyan gyógyszert írtak ki,amit terhes nő nemis szedhet,így mi úgy döntöttünk,hogy fogadunk,a körzeti orvosom és egy rakás ismerősöm ajánlotta és idáig nagyon bevált....igaz elkéri magánrendelésen a kis pénzét,de lelkiismeretes és rendesen megvizsgál...31 hetes kismama
2010. febr. 11. 13:16
 17/23 anonim ***** válasza:
48%
Én 2009-ben szültem, és meg sem fordult a fejemben, hogy ne legyen orvosom, én így éreztem magam biztonságban. Nem bántam meg, maximálisan elégedett vagyok vele, és nem sajnáltam tőle a pénzt.
2010. febr. 11. 13:21
 18/23 anonim ***** válasza:

Szia!

Még nem szültem, de hamarosan fogok, és nincs fogadott orvosom. Én is vacilláltam az elején, hogy mi legyen, megéri-e, elkezdtem járni az sztk-s terhesgondozásra, hogy majd meglátom, hogy milyen, és az alapján döntök, hogy keressek-e mégis magánorvost, de aztán pozitívat csalódtam. A kellemetlen része csak az, hogy nem időpontra megyek, és várni kell, de az ellátással semmi problémám nem volt eddig. Rendesen megvizsgál mindig a doki, figyel mindenre, megkérdezi a panaszokat, válaszol mindenre rendesen,minden vizsgálatra eljutottam a megfelelő időben. Szerencsére problémamentes a terhességem. A szülésnél meg úgy is a szülésznő van végig az emberrel, nem az orvos, még a fogadott doki is csak a kitolásra megy oda, meg utána összevarrni. Úgyhogy az az ügyeletes dokinál is menni fog szerintem.

Viszont hallottam rosszakat is, sok sztk-s orvos nem figyel úgy az emberre, ha az nem fizető "beteg", a normális orvos nem tesz különbséget. Úgyhogy azt tanácsolom, hogy te is menj el, és nézd meg, hogy az ottani nőgyógyász hogy végzi a munkáját, és dönts asszerint. Ha nem vagy megelégedve, 16-20 hetesen még nem vagy elkésve, hogy dokit fogadj.

33 hetes km

2010. febr. 11. 15:12
 19/23 anonim ***** válasza:

Én eleinte sztk-ra jártam és tökéletesen elégedett voltam, de közbejött egy komplikáció és az miatt jobbnak láttam fogadni egyet. A fogadott dokimat mindig úgy kellett vadászni időpont miatt, ráadásul még így is mindig órákat kellett rá várni és mindig úgy kellett rátukmálnom magam, hogy vizsgáljon már meg. Szüléskor ott volt, mert éppen ügyeletes volt,de az egyéb teendői miatt nem sok idő jutott rám. A szülésnél minden rendben ment, a dokinak hozzám sem kellett nyúlnia, mert varrni sem kellett, a szülésből mindent a szülésznő csinált. Szóval kidobtam az a blakon a fogadott dokis pénzt, a nem fogadott szülésznőnek is kellett adnom zsét, mert ha valaki, akkor ő tényleg megérdemelte. Szóval szerintem szülésznőt fogadj, ne dokit.

Viszont ellenpéldának az egyik barátnőmnek se fogadott dokija se szülésznője nem volt, mert nem tudták megengedni maguknak...és szegénnyel úgy bántak, mint a kutyával. Ez ugyanakkor, ugyanazon a klinikán történt. Szóval szerencsén is múlik, meg a dokik, szülésznők sem egyformák...

2010. febr. 11. 15:43
 20/23 anonim ***** válasza:
Én még a terhességem elején járok, de kezdem már sejteni a különbséget.A terhességet az SZTK- s doki állapította meg, aki nem csinált UH-t ( mintha nem lenne lényeges hogy hol tapadt meg stb), és 2 perc múlva már ott sem voltam. Legközelebb már adott beutalót UH-ra, de addig lerágtam a körmöm.Elmentem a magánorvoshoz ( akit majd ezután kérek fel), aki mindenről kikérdezett, megcsinálta az UH-ot. A férjem külön monitoron nézhette a kis ficánkoló babánkat. Elmagyarázott mindent, hogy mit látok.Felerősítette a szívhangot, amit meg is könnyeztem. Utána megbeszéltünk mindent, kaptam fotót ajándékba. De elmentem a kórházi UH-ra is, ha már beutaltak.Kb. 3 másodpercig volt bennem a vizsgálófej, nem láttam semmit, nem hallottam semmit, és semmit nem mondtak. Kaptam egy papírt, majd a vetkőzőben 3-an estünk át egymáson félmeztelenül.Ezek kis dolgok, de az ilyenekből látom, hogy mi a különbség. Mivel csak 4 kötelező UH van, inkább megyek magán úton. Megéri nekem az a tízes azt, hogy nyugodt vagyok.
2010. febr. 11. 16:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!