Mindenki ide aki már szült vagy most fog szülni, fogadjak vagy ne fogadjak orvost?
2009-ben szültem. Sztk rendelésre jártam terhesgondozásra. Nagyon jó fej volt a doki és az asszisztensek nagy része is. A doki nem szokott szülést vezetni így gondolkoztam egy ideig, hogy fogadjak-e orvost abból a kórházból, amiben szülni szerettem volna. Aztán nem fogadtam. Úgy voltam vele, hogy a gyereket úgyis nekem kell megszülnöm, minden rendben volt a terhességnél is, így csak azért nem akartam egy orvosnak egy vaskos kis összeget odaadni, hogy bent legyen az utolsó 5 percen. Azt a pénzt inkább a kicsire költöttük, jól jön ilyenkor minden fillér.
Szülésznőt viszont fogadtam, mivel egyáltalán nem ismertem a kórházat, ahol szültem. Így tejesen biztonságban éreztem magam, mikor be kellett mennünk: tudtam a járást, megbíztam a szülésznőben teljes mértékben. Nekem ez nagyon fontos volt.
Aztán kiderült, hogy pont az a doktornő ügyeletes, aki szimpatikus volt az NST alatt. Na ezek után már teljesen megnyugodtam. Semmi gond nem is volt, nagyon kellemes emlékként maradt meg bennem a szülés, a második babát is ott fogom szülni :-)
Nekem fogadott dokim volt, egy kolléganőm ajánlotta. Őszintén szólva nem voltam vele megelégedve. Ahányszor mentem mindig mindent el kellett mondanom az előzményeimet, a leleteimet elfelejtette elhozni a kórházból (pl. a vérképemet 2 hétig), a beutalókra is úgy kellett rákérdeznem. A szülésnél viszont nagyon rendes volt. Több mint 20 órát vajúdtam, de nem akarta rögtön kikapni a gyereket, mert neki dolga van. Délután 4-től már csak miattam maradt bent a kórházban. Végül éjjel fél 12-kor sajnos meg kellett császározni. Viszont utána megint le voltam ejtve. Egyszer sem jött be hozzám, pedig másnap belázasodtam + hidegrázás (egy friss császáros sebbel), fel kellett hívni hozzám az ügyeletest.
Én fogadnék a helyedben, de nagyon megválogatnám, hogy kit.
Szia!
Még nem szültem, de hamarosan fogok, és nincs fogadott orvosom. Én is vacilláltam az elején, hogy mi legyen, megéri-e, elkezdtem járni az sztk-s terhesgondozásra, hogy majd meglátom, hogy milyen, és az alapján döntök, hogy keressek-e mégis magánorvost, de aztán pozitívat csalódtam. A kellemetlen része csak az, hogy nem időpontra megyek, és várni kell, de az ellátással semmi problémám nem volt eddig. Rendesen megvizsgál mindig a doki, figyel mindenre, megkérdezi a panaszokat, válaszol mindenre rendesen,minden vizsgálatra eljutottam a megfelelő időben. Szerencsére problémamentes a terhességem. A szülésnél meg úgy is a szülésznő van végig az emberrel, nem az orvos, még a fogadott doki is csak a kitolásra megy oda, meg utána összevarrni. Úgyhogy az az ügyeletes dokinál is menni fog szerintem.
Viszont hallottam rosszakat is, sok sztk-s orvos nem figyel úgy az emberre, ha az nem fizető "beteg", a normális orvos nem tesz különbséget. Úgyhogy azt tanácsolom, hogy te is menj el, és nézd meg, hogy az ottani nőgyógyász hogy végzi a munkáját, és dönts asszerint. Ha nem vagy megelégedve, 16-20 hetesen még nem vagy elkésve, hogy dokit fogadj.
33 hetes km
Én eleinte sztk-ra jártam és tökéletesen elégedett voltam, de közbejött egy komplikáció és az miatt jobbnak láttam fogadni egyet. A fogadott dokimat mindig úgy kellett vadászni időpont miatt, ráadásul még így is mindig órákat kellett rá várni és mindig úgy kellett rátukmálnom magam, hogy vizsgáljon már meg. Szüléskor ott volt, mert éppen ügyeletes volt,de az egyéb teendői miatt nem sok idő jutott rám. A szülésnél minden rendben ment, a dokinak hozzám sem kellett nyúlnia, mert varrni sem kellett, a szülésből mindent a szülésznő csinált. Szóval kidobtam az a blakon a fogadott dokis pénzt, a nem fogadott szülésznőnek is kellett adnom zsét, mert ha valaki, akkor ő tényleg megérdemelte. Szóval szerintem szülésznőt fogadj, ne dokit.
Viszont ellenpéldának az egyik barátnőmnek se fogadott dokija se szülésznője nem volt, mert nem tudták megengedni maguknak...és szegénnyel úgy bántak, mint a kutyával. Ez ugyanakkor, ugyanazon a klinikán történt. Szóval szerencsén is múlik, meg a dokik, szülésznők sem egyformák...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!