Mindenki ide aki már szült vagy most fog szülni, fogadjak vagy ne fogadjak orvost?
Én fogadtam orvos, régota hozzá járok, és nem magánrendelobe járok hozzá, hanem a klinikára, ahol dolgozik, igy nem kell fizetnem, viszont, mindig odafigyel rám.Nem merném magam ügyeletesre bizni, jobb sztem fogadni.
DE örök igazság, ha nem találsz jó orvost, jobban jársz ha nem fogadsz, de azért ha találsz normálisat, hidd el jó ha van!
Én szülésznot is fogadtam, mert végülis ő van velem végig a szülés alatt.
37 h km
az, hogy fizess, ma elkerülhetetlen sajnos. a barátnőm orvosa a 8. hónapban behívta őt "vizsgálatra" és közölte a tarifákat, amit előre várt, mert ha nem kapja meg "véletlenül pont nem lesz bent a szülésnél.
saját orvos mindenféle képpen kell, met úgy a jó, ha végig egy ember kíséri figyelemmel az anyát, és tudja mi van vele/velük.
előre kell tisztázni az orvossal, hogy mennyit kér. ha azt mondja rátok bízza, az a legjobb, nem akar annyira nyerészkedni. de egy szülés illetve a 9 hónap durván (alsó hangon) min. 100 ezer, szerintem manapság...
Nekem az elején volt fogadott orvosom,aztán szépen ott is hagytam,mert elég ritkán ért rá velem foglalkozni,ilyenért nem fizetek.
Utána sztk rendelésre jártam,nem volt semmi gondom a továbbiakban,rendesen megvizsgáltak,mindig minden kérdésemre normális választ kaptam,nem kellett este ülnöm a váróban,stb.
Szülésnél?Semmi baj nem volt.Igaz,hogy utána míg bent voltunk nem járt be minden nap egy doki,hogy hogy vagyunk,de nem is bántam.Pénz nélkül is korrekt ellátást kaptunk,a baba is,én is.
32 hetes kismama vagyok és nem fogadok orvost!
Bár még nem szültem,első baba attól még minden rendben ment a terhesrendelésen eddig(sztk),minden vizsgálatot megkaptam!
Ez hülyeség hogy manapság KELL dokit fogadni,egyáltalán nem KELL!
Abban az esetben én is elfogadhatónak tartom hogy fizessek egy dokinak ha valami baj van a terhességgel vagy komplikáció lép fel,és különösen segít és odafigyel de normál esetben az a dolga egy orvosnak h elláson,azért fizetem a tb-met havonta és ő meg ezért kapja a fizetését...most lehet mondani h alulfizetettek az orvosok de akkor minek tanult orvosnak?!...
Szóval lehetne ragozni a végtelenségig,de majd talán szülés után a személyes tapasztalat után lehet megváltoznak a nézeteim.
Barátnőm ügyeleten szült Budapesten és azt tanácsolta nekem h felesleges dokit fogadni.
Hallottam olyan kismamáról is akit nem mertek megcsászározni addig míg a saját dokija benem ért,nem mertek "más betegéhez" nyúlni...így pár órával többet vajúdott!
Másik barátnőm dokija a szülésnél nyaralt de a pénz elkérte volna...!
Boldog babavárást!
Nekem 16 éves korom óta 1 nődokim volt. Szültem nála 4 éve, volt műtétem, (missed ab) egy nagyon-nagyon aranyos, jó doki. Most, vagyis tavaly márciusban terhes lettem. Mentem is hozzá, eszemben nem volt dokit váltani. Nem a magánrendelőjébe hívott, de így is kapott pénzt a zsebébe minden alkalommal. Cukros lettem, insulinos, ezt a MÁV-ban kezelték nekem. (a dokim nem ott volt) Aztán a 34. héten össze omlott a vérképem, romlott a cukrom, a májam, és vese gyulladásom volt. Elmentem hozzá egy vérvételre, ő azt mondta feküdjek, szedjek több magnésiumot. Ezt a diabetológusom nem hagyta, és a MÁV-ban kivizsgáltatott. Ott bent tartottak azonnal, 9 órát voltam a szülőszobán, mert ki akart bújni a babám. Mindezt úgy, hogy egy árva lelket nem ismertem, és mindenki nagyon rendes volt. Beszéltem ott az ügyeletes drnővel, hogy elvállal-e, és így lett végül ott (is) fogadott dokim. Azért szerettem volna, ha van aki rám figyel, és én is mehetek hozzá, mert nem volt egyszerű eset a terhességem, és szülésig már nem is engedtek haza.
Szóval ha tudsz fogadj, de vannak olyan kórházak még, ahol az ügyeletes orvosok is maximálisan odafigyelnek a kismamára
Még annyit, hogy rákérdeztem a pénzre, de nem mondott összeget! Itt nem is mondhatnak, mert kirúgják őket. 50e-t kapott a drnő, és 10e-t a szülésznő.
Máv kórházas válaszoló
Elég szomorú,hogy egyes orvosoknak tarifáik,meg elvárásaik vannak.Lévén hogy én vagyok a páciens,hadd legyenek már nekem elvárásaim,könyörgöm!
Nem volt fogadott orvosom,ügyeletesnél szültem,ráadásul annál,akihez eleinte fizetősen jártam :)
Minden rendben volt,semmivel sem kaptam kevesebb figyelmet,mint az akinek volt fogadott dokija,sőt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!