Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Éhesnek érzem magam, és a...

Éhesnek érzem magam, és a védőnő jóformán eltiltott minden kajától. Mit egyek akkor?

Figyelt kérdés

Táppénzen vagyok,ami elég kevés. A védőnő szerint sok a hizásom,már 15 kg-nál tartok és a 28.hétben vagyok. 50kg-ról indultam és most vagyok 65. Azt mondta ne egyek kenyeret,ne egyek tésztát,vagy ha az is ebéd én csak egy fél tányérnyit egyek belőle. Egyek több húst,lehetőleg csirkemellet,halat,zöldséget,gyümölcsöt,édességet semmit.

Én próbálom a táppénzből ugy kihozni az étkezéseket hogy laktató legyen,meg változatos. De mindennap csirkemellre,meg halra nincs pénzem. Szoktam venni gyümölcsöt is,almát általában. Zöldséget is néha.

De mivel kevés kell gazdálkodni gyakran van tészta itthon. PL most is tészta van,pörköltel. Ezelött krumplis tészta volt. Hús többnyire hétvégén van csak.

Mióta mondta a védőnő h ne egyek tésztát,próbálok kevesebbet enni,csak egy fél tányérral ebédre,meg vacsorára,este 6 után nem eszem.

De éhes vagyok nagyon!

Én amugy nem értem h mitől hiztam ennyit,mikor abszolút nem eszem többet mint a terhességem elött,és akkor tudtam tartani az 50 kg-t évekig. Édességet se kivánom,inkább a savanyú gyümölcsöket,zöld alma,narancs ilyesmi

2015. febr. 10. 13:50
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:

nem adott semmiféle minta étrendet a védönöm.

Nem mondanám h egy sikúan fözök,csak hát még csak ma volt fizetés,és hó végén már nagyon kevés pénzt kell beosztanom :)

Amúgy tényleg nem eszem sokat,meg többször étkezem egy nap keveset. De mosta védönő miatt még azt a keveset is csökkentettem.

A rántottára is azt mondta h azt nem ehetek,mert olajban sütöm ki :/ azt mondta inkább főtt tojást egyek. Kenyeret ritkám szoktam venni,inkább zsemle van itthon.

Amig a védőnő nem mondta h miket ne egyek,akkor kb így étkeztem.

Reggeli: egy egész zsemle 2 szelet felvágott,benne paprika,vagy uborka

Most csak egy fél zsemlét eszek reggelire.

Tízórai: Alma 2-3 db

Ez most is így van.

Ebéd: egy normál adagnyi tányér krumplis tészta

Most egy kistányérnyi krumplis tészta.

Uzsizni nem mindig szoktam mert nem mindig vagyok éhes. Ha eszek vmit akkor általában almát.

Most 6 fele eszem még egy kis almát vagy esetleg egy fél zsemlét.

Mielött szólt volna a védönő h miket ehetek és mit nem vacsorára ettem rántottát,vagy zsemlét. És késöbb meg ha megéheztem még,akkor almát :)

Sok almát eszek,mert kivánom,de csak a zöldet :)

2015. febr. 10. 18:29
 22/26 A kérdező kommentje:
Ja igen,inni meg csak vizet iszom,de azt rengeteget. napi 2-3 liter ha nem több
2015. febr. 10. 18:50
 23/26 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én vegetáriánus vagyok, így a hús kapásból kiesik nálunk, de anélkül is lehet nagyon finomakat főzni. :)

A répa nagyon jó főzeléknek, krémlevesnek, de még hasábokra vágva, tepsiben megsütve is, krumpli helyett! :) A répánál kevés olcsóbb zöldség van, és legalább olyan változatosan el lehet készíteni, mint a burgonyát.

Lehet kapni felezett, szárított zöldborsót, amiről lehántották a héját. Ez azért jó, mert nem fog puffasztani úgy, mint a teljes, héjas borsó. Főzhetsz belőle főzeléket, krémlevest, levest. Ha főzés után lecsöpögteted, pürésíted, fűszerezed, nagyon finom szendvicskrémet kapsz, amit akár pirítóssal, akár teljes kiőrlésű kenyérrel és sok zöldséggel olcsó és finom vacsorát kapsz.

A tojást elkészítheted úgy is rántottának, hogy tapadásmentes serpenyőt használsz, így nem kell bele, csak egy csepp olaj. Én főzéshez is olívát használok.

Ahogy korábban is írták, nem kell elhagyni minden k betűs zöldséget, ez így butaság. Ha kívánod, főzd meg, edd meg (első körben mértékkel), és meglátod, tényleg puffaszt-e. A védőnő nem ismeri olyan jól a testedet, mint te, jobb kitapasztalni, mi esik jól. A lencse is nagyon jó növény, rengeteg tápanyag van benne. Ebből minél kisebb szeműt választasz, annál könnyebben emészthető, mert vékonyabb a héja is.

Ne csak magyaros ételekben gondolkodj, keress rá akár indiai, akár görög, olasz stb. zöldségételekre. Nem olyan drágák és flancosak, mint elsőre gondolnád, és nem is bonyolultak.

Keresd az idényzöldségeket, mert tényleg változatosan, olcsón, jókat lehet kihozni belőle. A sütőtök még most is elég jó áron van pl., lehet belőle levest, főzeléket csinálni, káposztából szintén. A fekete retek is nagyon olcsó, salátába, kefirrel kenyér mellé nyersen fogyasztható, akárcsak a cékla.

Magból házilag is csíráztathatsz, az üzletekben egy vagyon a kész csíra... A csírák szintén kefirbe, joghurtba keverve akár egy önálló reggelit kiadnak.

Ne add fel, tényleg nem áll meg az élet a krumplinál és a tésztánál. :)

2015. febr. 10. 19:19
 24/26 anonim ***** válasza:

Szia.

Szerintem sem ettél sokat eddig,az alapján amit leírtál.

Sajna a szervezeted erősen raktároz.

Én is ebben a helyzetben vagyok,mértékkel eszek és mégis sokat hízok.

Igaz én mindenből eszek amit megkívánok,de nem tömöm magam egyáltalán.

Kevesebbet eszek,mint nem terhesen.

Mostanában amúgy is olyan könnyen eltelítődik a gyomrom :(

A magasságod egyébként mennyi?

Én 166 cm/57 kg-al kezdtem és most 27 hetesen 68 kg vagyok,tehát 11 kg-al több :(

Mindig vékony voltam,sosem kellett figyelnem az étkezésekre.

Simán kiettem a 90 kg-os páromat :):)

Ki is írtam a napokban kérdésbe én is,hogy más is járt-e igy.

Egyébként az én védőnőm nem mondta hogy diétázzak vagy egyek kevesebbet,nem tartja soknak a hízásomat.

Engem viszont zavar,mert hol van még a vége?

Rajtam sem látszik,kb csak annyira ahogyan te is leírtad magadról.

Hátúlról meg nem is vagyok terhes :)

Sajna igy működik most a szervezetünk.

Ez van.

Egyébként amíg a cukor,vizelet,vérnyomás rendben van addig a babának baja nem lehet!

A lényeg hogy a baba egészséges!

A súlyfelesleget meg tuti hamar leadjuk,hiszen sem te,sem én nem voltunk hízékonyak előtte.

2015. febr. 11. 06:52
 25/26 anonim ***** válasza:

Jelentkezz be a környéken dietetikushoz és kérj tőle komplett étrendet.

Az eddigi étkezésedben magas arányú volt a gyorsan felszívódó szénhidrát, illetve este 6 és a reggeli között éhezett a szervezeted, ezért kapcsolt raktározó funkcióra. Nagyon keveset, de egyél egy órával lefekvés előtt is.

Maximum 10 óra teljen el két étkezés között! (éjjeli alvást is beleszámítva)

2015. febr. 11. 08:53
 26/26 anonim ***** válasza:

Nem ettél sokat, és az sem volt túl tartalmas, így a szervezeted tulajdonképp éhezett, és veszettül elkezdett raktározni. Ezért híztál. Nem az adagokat kell csökkenteni, hanem olyat kell enni, ami nem csak pillanatnyi tűzoltás. Zsemle helyett pl teljes kiőrlésű pékáru.

[link]

Az alma mellé néhány keksz(pl korpovit), hogy ne csak savat csináljon.

2015. febr. 11. 09:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!