Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Éhesnek érzem magam, és a...

Éhesnek érzem magam, és a védőnő jóformán eltiltott minden kajától. Mit egyek akkor?

Figyelt kérdés

Táppénzen vagyok,ami elég kevés. A védőnő szerint sok a hizásom,már 15 kg-nál tartok és a 28.hétben vagyok. 50kg-ról indultam és most vagyok 65. Azt mondta ne egyek kenyeret,ne egyek tésztát,vagy ha az is ebéd én csak egy fél tányérnyit egyek belőle. Egyek több húst,lehetőleg csirkemellet,halat,zöldséget,gyümölcsöt,édességet semmit.

Én próbálom a táppénzből ugy kihozni az étkezéseket hogy laktató legyen,meg változatos. De mindennap csirkemellre,meg halra nincs pénzem. Szoktam venni gyümölcsöt is,almát általában. Zöldséget is néha.

De mivel kevés kell gazdálkodni gyakran van tészta itthon. PL most is tészta van,pörköltel. Ezelött krumplis tészta volt. Hús többnyire hétvégén van csak.

Mióta mondta a védőnő h ne egyek tésztát,próbálok kevesebbet enni,csak egy fél tányérral ebédre,meg vacsorára,este 6 után nem eszem.

De éhes vagyok nagyon!

Én amugy nem értem h mitől hiztam ennyit,mikor abszolút nem eszem többet mint a terhességem elött,és akkor tudtam tartani az 50 kg-t évekig. Édességet se kivánom,inkább a savanyú gyümölcsöket,zöld alma,narancs ilyesmi

2015. febr. 10. 13:50
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
97%
A 15 kg plusz rajtad van, akkor is, ha a tükörben nem látod. És ezt komolyan kell venni. Nem azért, mert a 65 sok, hanem azért, mert 28 hét alatt 15kg-t szedtél fel úgy, hogy a baba még sehol sincs, ő csak most kezd majd felszedni magára!
2015. febr. 10. 14:56
 12/26 anonim ***** válasza:
78%

5. válaszoló vagyok, aki hosszan írt neked normálisan.

Megkérdezhetem, hogy mi nem tetszett a válaszomban?

:(

2015. febr. 10. 14:58
 13/26 A kérdező kommentje:

Én mindenkinek zöldet nyomtam.

Hát tudom h rajtam van aza plussz 15 kg,attól h nem látom. de attól még fogalmam sincs h mik azok az ételek amiket olcsón meg lehet csinálni,és laktató is. Esetleg több napra kitart.

Mivel a védőnőm el tiltott jóformán mindentől. K betűs ételek,sertéshús,kenyér,tészta.

Pl párom és én is imádom a rakott kelkáposztát,de káposzta van benn,meg darált sertéshús. vagy a spagetti is kilőve.

2015. febr. 10. 15:04
 14/26 anonim ***** válasza:
71%

Csirkemell párolt zöldségkörettel vagy rizzsel. Vegyél a sertésnek olyan részét, ami zsírszegény (nem jut eszembe a neve), azt felvágottként lehet használni.

Sok-sok zöldséget kellene enned.

Az ételek terén pedig kicsit gondolj túl a sertés-krumpli-tészta háromszögön, mert úgy tűnik, hogy csak ilyen ételekhez vagy szokva.

Főzelékek teljes kiőrlésű liszttel, a szokottnál hígabban (kevés rántás). Spenót, sóska, zöldbab, stb. Ezeket lehet tojással is enni.

Tejtermékekben is gondolkodhatsz, túró, sajt (ezzel csínján, sok benne a szénhidrát), joghurt.

Lehet kapni 1 kg-os kiszerelésben kb 1000 Ft-ért valódi müzlit (általában átlátszó, jellegtelen csomagolásban van). Ez natúr joghurttal bekeverve laktató étel.

2015. febr. 10. 15:10
 15/26 anonim ***** válasza:

[link]

Itt nézz körül, a lényeg, hogy a napi 160 gramm szénhidrátot ne lépd át, ezt kellene 5-6 étkezésre elosztani. A fenti linken ezerféle recept van, szánj rá időt.

2015. febr. 10. 15:11
 16/26 A kérdező kommentje:

Mint irtam nem sok pénzből gazdálkodok,és csirkemellre nincs mindig pénzem. Próbálok azért sok gyümölcsöt enni(rengeteg zöldalmát eszem,ezt kivánom is),meg zöldséget. De pl párom nem szereti a sóskát,én a spenőtőt utélom már gyerek korom óta. Cukorborsó fözelék,krumplifözelék,kelkáposzta főzelék az amit mindketten szeretünk. De ebből kettő ugye ki is esett.

Annyira nem vagyunk gazdagok h napi szinten két félét főzzek.

és igen,sertés-tészta-krumpli,ezek olcsók,és ebből lehet azért változatos ételeket készíteni.

A védőnő azt mondta h nem baj ha ilyeneket fözök,de egyek belőlük sokkal kevesebbet egy fél kistányérnyit kb. De akkor meg állandóan éhesnek érzem magam. Ha meg eszem mellé mást pl müzlit,akkor meg sztem túl lépem a szénhidrát keretet.

A linket meg átböngészem,köszi

2015. febr. 10. 15:19
 17/26 anonim ***** válasza:

Szia! Én értem, amit a pénzről mondasz, viszont tényleg kicsit úgy tűnik, hogy nem nagyon vagy pozitív a változtatást illetően. Sokan ajánlottak itt jó ételeket, amik finomak, laktatóak, egészségesek és nem feltétlenül kerülnek többe - próbálj lelkesen belevágni, gondolj bele, milyen izgalmas lesz kipróbálni az új recepteket, még a párodat is meglepheted vele :)

Egy ötlet a krumpli lecserélésére:

Most a cékla tök jó árban van, tele van vassal, nagyon egészséges. Mi szoktuk sütőben kisütni hús mellé krumpli helyett, pürésíteni is szoktam, főzve is nagyon finom, szinte bármilyen formában. Ja, és nagyon izgi a színe is :) Sokszor köretnek vegyesen céklát és répát eszünk, a répa sem drága.

Ami pedig a nagyon kemény eltiltásokat illeti: a "K" betűs zöldségeket a puffadás miatt javasolják kerülni, de pl az én védőnőm azt mondja, nyugodtan kísérletezzek velük, és ami jól esik, és nem okoz gondot, az mehet. Én pl a savanyú káposztáért vagyok még mindig oda, és egyelőre egyáltalán nem puffaszt. De karfiol, karalábé is belefér nekem néha. Szerintem óvatosan nyugodtan kísérletezz ezekkel is. Hajrá, és egyél finomakat :)

2015. febr. 10. 15:49
 18/26 anonim ***** válasza:
90%

Először is, a védőnőd hülye.

Könnyű mondani, hogy mit ne egyél, de lefogadnám, hogy egy mintaétrendet nem adott...

Nyugodtan egyél sertéshúst is, ugyanis nem a hús az, ami hizlaló étel. Még nagyobb költségvetésnél se fér bele a csirkemell evése pulykamellel....

Én inkább ott látom a gondot, hogy nagyon egysíkúan főzöl. Minden csak krumpli és tészta.

Állíts össze úgy egy heti menüt, hogy legyen benne főzelék, tészta (durum, mert annak kisebb a ch-ja és olcsóbb), krumpli, rizs is.

A rakott ételek egyaránt kiadósak és a ch-t sem emelik. Én rendszeresen készítettem terhességi cukrosként rakott zöldbabot, rakott káposztát, rakottkelt, kiszámolva, hogy kb. mekkora adag az, amit ehetek.

A müzli egy becsapós étel. Nagyon egészségesnek van beállítva, de ha megnézed a szénhidrát tartalmát, sokszor tele van cukorral. A fehér kenyeret cseréld le szeletelt diétás kenyérre, vagy inkább kiflit, zsemlét egyél helyette. Ehetsz tojást is bőven, virslit, felvágottakat. Pl. egy virslivel dúsított rántotta laktató és szinte ch mentes.

Hiába nem vagy cukros, olvasd át, hogy hogyan étkeznek a cukrosok. Nem kell szigorúan követned, csak a menetét és a metódusát érdemes követni.

2015. febr. 10. 16:50
 19/26 anonim ***** válasza:

Müzli néven többféle dolgot árulnak. Sokan müzlinek hívják a Kellog's féle cukros kukoricapelyhet is.

A valódi müzli leginkább kevéssé feldolgozott gabonaféléket tartalmaz és magvakat. Az ilyenben lassú felszívódású szénhidrát van. Ugyanis nem a szénhidrát mennyisége a döntő önmagában, hanem a felszívódási sebessége is. A tejcukor, fehér cukor gyorsan felszívódó. Ez azt jelenti, hogy kilövi a vércukrot az egekbe, majd gyorsan le is esik, amitől rettentő éhes lesz a delikvens.

A lassú felszívódású szénhidrát lassan emeli a vércukorszintet és lassan is csökken le. Így nem okoz falási rohamot.

Még egyszer kiemelném, hogy 3 óránként KIS adagokat érdemes enni, nem 5-6 óránként a fél hűtőt.

A tésztáról csak annyit, hogy amikor egy hollywoodi színésznek kell egy forgatás kedvéért gyorsan és sokat híznia, akkor általában átáll majdnem kizárólag tésztafélékre. Így tudnak 1-2 hónap alatt 20-30 kg-okat hízni.

2015. febr. 10. 17:00
 20/26 anonim ***** válasza:

A mirelit zöldség nem drága, 1 kiló párszáz ft, abból csinálhatsz párolt zöldséget, villával összetörve, tojással lehet belőle fasírt, finomfözelék...vega pörkölt ( ugyanúgy csinálod, csak hús helyett zöldséggel)

A kenyérsütés nem bonyolult, keress a neten recepteket pl limara oldalán. Sokat tanácsolták, hogy gyakran egyél keveset, ez szintén jó dolog.

Én gyakran veszek farhátat (szeretjük) főzök belőle levest, majd lisztben megforgatva átsütöm.

2015. febr. 10. 17:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!