Éhesnek érzem magam, és a védőnő jóformán eltiltott minden kajától. Mit egyek akkor?
Táppénzen vagyok,ami elég kevés. A védőnő szerint sok a hizásom,már 15 kg-nál tartok és a 28.hétben vagyok. 50kg-ról indultam és most vagyok 65. Azt mondta ne egyek kenyeret,ne egyek tésztát,vagy ha az is ebéd én csak egy fél tányérnyit egyek belőle. Egyek több húst,lehetőleg csirkemellet,halat,zöldséget,gyümölcsöt,édességet semmit.
Én próbálom a táppénzből ugy kihozni az étkezéseket hogy laktató legyen,meg változatos. De mindennap csirkemellre,meg halra nincs pénzem. Szoktam venni gyümölcsöt is,almát általában. Zöldséget is néha.
De mivel kevés kell gazdálkodni gyakran van tészta itthon. PL most is tészta van,pörköltel. Ezelött krumplis tészta volt. Hús többnyire hétvégén van csak.
Mióta mondta a védőnő h ne egyek tésztát,próbálok kevesebbet enni,csak egy fél tányérral ebédre,meg vacsorára,este 6 után nem eszem.
De éhes vagyok nagyon!
Én amugy nem értem h mitől hiztam ennyit,mikor abszolút nem eszem többet mint a terhességem elött,és akkor tudtam tartani az 50 kg-t évekig. Édességet se kivánom,inkább a savanyú gyümölcsöket,zöld alma,narancs ilyesmi
Néztem ezeket a diétákat,de elég drágák hozzá az alapanyagok. 50 ezer ft van kajára,tisztálkodó szerekre,munkába járásra,tisztitó szerekre,és kb mindenre.
Nehéz kibüvészkednem így is a hónapokat.
Elsősorban az idény jellegű zöldségekre, gyümölcsökre koncentrálj, árban és a szervezetednek is az biztosan jót tesz. Most a savanyú káposzta, alma fillérekért kapható és igaz, hogy déligyümölcs, de a narancs is.
Ha hízol ilyen mértékben, akkor itt kőkeményen a MENNYISÉGEKET is csökkenteni kell.
Ezt vagy belátod, vagy nem (és igen, nekem sem sikerült- én is voltam nagyon kövér...)
Amit tehetsz első körben:
- sima sütőben is sürhetsz jóízű, teljes kiőrlésű kenyeret (sütőlisztet tudsz venni, fel tudod dobni magokkal stb.)- olcsóbb is, mint a bolti és jobb minőségű
- natúr joghurt, piciméz, műzli kitűnő reggeli, ahogy egy zabkása is (a zabpehely filléres tétel...)
- ebédre tartalmasabb levesek sok zöldséggel (a zöldség általában nem drága és nyugodtan vehetsz pl. fagyasztott brokkolit, zöldbabot, egy nagy zacskó párszáz forint- párolva, csőben sütve tojással vagy darált hússal laktató de kalóriaszegény étel)
- a fehér rizst is lecserélheted barnára, igaz, picit drágább az ára (kilós kiszerelésben 1,5* annyi kb)- viszont laktatóbb, kevesebbet eszel belőle
- csináld a tésztát te: teljes kiőrlésű lisztből máris egy fokkal jobb és tudod, milyen minőséget eszel- táppénz mellett bőven van időd elkészíteni az alapanyagokat is!
(anyaként csak zárójelben jegyzem meg, hogy nagyon elszomorítónak találom azt, hogy nincs pénzed egészséges étkezésre sem várandósan és félve kérdezem, hogy meg tudjátok majd adni a picinek a minimális dolgokat?
Bizony felelős vagy az egészségedért így várandósan duplán is: kismamának a tészta, krumplis tésza meg pörkölt NEM kiegyensúlyozott táplálkozás! Legalább valamilyen olcsóbb vitaminnal kérlek pótoldj- kérd a védőnő segítségét, de a drogériák sajátmárkás termékei vagy az eurovit stb. márka is teljesen jó, normális, egy havi adagja negyedannyi sincs, mint a kismamavitamin.
Nem szeretnélek bántani, de egy kicsit felelőtlennek tartalak ahogyan ezt az étkezést és gyermekvállalást kezeled--- de még van időd változtatni, tedd meg a sajátmagad és a családod egészsége érdekében is!)
Hát ha már nem csak táppénzt kapok,akkor kb 50 ezerrel több lesz a bevétel. Sajnos párom elveszitette a munkáját, most talált csak újat,de abból pénz csak jövő hónapban lesz. De abból se sokat látunk,mert az albérletre is kevesebbet fizettünk,szerencsére a főbérlő megengedte h kevesebbet fizessük,de ugye azt is rendezni kell... Nehéz a helyzet egyelőre.
Próbálok olcsón vásárolni kaját,néha veszem gyümölcsöt is,mint irtam többnyire almát. De most nekem amik itt vannak receptek elég drágák hozzá az alap anyagok.
Olyan puffasztott rágcsát én is szoktam venni :)
A védőnőm a K-betűs ételektől is tilt(káposzta,karfiol,kukorica,krumpli),mert h puffaszt, A káposztától tényleg puffadok,már terhesség elött is igy volt. Meg hogy disznó húst ne egyek(sertés comból,vagy lapockából szoktam kérni a darálthúst),csakis csirkemellet.
Ugyh már lassan fogalmam sincs h mi az mit olcsón főzhetek és én is megehetem. Meg azért változatos legyen,és a párom is jól lakjon vele
Nem drága a Ch diéta, én is azt tartottam és nem került többe, mint előtte a diétamentes étkezés.
Azt pedig felejtsd el, hogy hat után nem eszel. Próbálj kb 3 óránként enni, este már csk nagyon keveset (pl egy korpovit keksz), de pont a vércukorszint ingadozásától leszel éhes, falsz be egy csomó tésztát és hízol hatalmasra.
A 15 kg valóban nagyon sok ennyi idős terhesen.
Én is 50 kg-ról indultam, 59-cel mentem szülni.
Amúgy nem látszik rajtam az a plussz 15 kg,a mellem lett nagyobb,meg hát ugye a hasam. Aki régen látott az azt mondja h az arcom kerekebb kicsit,és ennyi. Aki hátulról rám néz meg se mondja h terhes vagyok. :)
Ugyh nem is értem én se hol az a 15 kg plussz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!