Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mikor éreztétek a párotokon,...

Mikor éreztétek a párotokon, hogy megérett az apaságra?

Figyelt kérdés
Kinek hogy jött ez a dolog? Akarta a párja is elsőre a babát? Esetleg nem akart, de hirtelen változott a véleménye? Vagy mondjuk pont a terhesség gondolata hozott ki belőle valamit? Én 27 vagyok, párom 32. Idén 7 éve hogy együtt vagyunk, de őt nem igazán foglalkoztatja a téma. Félek, talán nem is fogja. Eszem ágába nincs így teherbe esni, viszont fogalmam sincs mondjuk mi lenne a válasza, ha elé állnék, hogy terhes vagyok. Nem tudom, hogy azonnal megszakításra küldene, vagy az lenne az a pont, amikor elgondolkodik a gyerekvállaláson ő is. Anyagilag nem lenne gond.
2015. febr. 10. 11:32
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
A te életed, a te döntésed. Viszont mégegyszer arra kérlek, ha nem látod alkalmasnak a férjed, ne vállalj gyereket vele. A gyerek helyébe képzeld bele magad, ne kelljen utálatos apa mellett azt éreznie, hogy őt nem várta az apja, vagy nyűg a számára.
2015. febr. 10. 13:17
 22/36 anonim ***** válasza:

bocs, nem olvasom vissza az eddigieket.

Csak annyit tennék hozzá, hogy én 27 voltam tavaly az első babám születésekor, párom meg 33.

10 éve voltunk akkor már együtt. Ebből 8 évet együtt is éltünk. Beszélgettünk időnként a babáról, tőlem persze bármikor jöhetett volna, mert végig volt saját lakás, de azért mindketten úgy gondoltuk legyen meg a kertes ház előbb.

Szóval én évekig fel sem hoztam a témát, nem akartam zaklatni, féltem a reakciójától, hogy még korai ő még élne stb. Azt hittem, azért is úgy kell majd könyörögni hogy vegyen el. Már forraltam a kis tervemet, hogyan mondjam neki, vessem fel a házasságot, amikor egyszer csak egy szép, arra alkalmas napon vacsi közben megkérte a kezem. Magától, egyáltalán nem kellett unszolni. Felnőtt, megérett, döntött.

Egy éven belül el is vett - persze én szerveztem a lagzit, ha ráhagyom még menyasszony volnék :)

Rá egy évvel meglett a ház, a költözés, és én kérdezgettem mikor lesz baba. azt mondta, legyen meg az egy év munkaviszonyom (épp munkanélküli voltam).

Na mondom, ez is csak halogató trükk mert amúgy meg volt ami kell a GYedhez, csak nem folyamatos munkaviszony.

Még le sem dolgoztam az egy évet, amikor ő maga mondta, hogy most akkor mi lenne ha nem húzna gumit :)

igaz, innen még 5 hónap mire összejött.

Csak azt akartam mondani, hogy egy férfi a legjobban azt utálja, ha ostorozzák, faggatják. Hagyd rá, finoman célozgass, ha úgy érzi megérett rá, úgyis eléd áll vele.

Se az ultimátum, sem az erőltetés nem vezet jóra. Finoman célozgass rá, de ne állítsd ultimátum elé hogy terhes vagy, mert úgyis kiderülne és mérges lenne, vagy megszakításra küldene és azon vesznétek össze, vagy épp vállalná muszájból a gyereket, abból van a legtöbb válás.

2015. febr. 10. 13:19
 23/36 A kérdező kommentje:
Nem akarom piszkálni, faggatni, vagy ultimátumot adni. neki. A terhességet arra értettem, ha véletlen becsúszna és elé állnék. Mi megszakítással védekezünk, de már 5 éve biztos. Hogy vajon akkor, elgondolkozna-e, hogy mi lenne, ha... Nem tudom mi lenne a reakciója. Mivel kb. 3-4 éve már volt olyan, hogy lehet terhes vagyok. És akkor láttam rajta hogy úgy gondolkodóba ejtette a dolog (akkor még szülőknél laktunk mindketten). Akkor azt mondta, most még ne, de majd ha különköltözünk akkor lesz. Ekkorát változott volna? Régen még hallottam tőle olyanokat, hogy ő a saját gyerekének majd inkább megveszi a drága biciklit, vagyis ilyen apró elszólások. És amióta ott vagyunk, hogy akár lehetne is, azóta elzárkózik. De talán a hiba tényleg bennem van és velem nem akar.
2015. febr. 10. 13:30
 24/36 anonim ***** válasza:

hát szerintem vagy tisztázzátok le konkrétan, akartok e gyereket, mert ha nem, akkor ne megszakítással védekezzetek, hanem biztosra, nehogy becsússzon, különben majd olvasgathatjuk itt a gyiken a "terhes vagyok, de a párom elakarja vetetni, mit tegyek" típusú kérdést.

Bocs, nem akarok nyers lenni, de állj a sarkadra, mert egy abortusszal tönkre teheted az életed.

2015. febr. 10. 13:32
 25/36 anonim ***** válasza:
100%
Még mindig nem érted a probléma gyökerét: nem a gyerekvállalás a legnagyobb gond a kapcsolatotokban. Hanem, hogy ő csak kényelemből van veled, nem melletted tervezi leélni az életét. (Ez az egy évig nem veszekedünk és stb történetekből jött le.) Szóval a helyedben nem a gyerekvállaláson agyalnék, hanem a kapcsolatról beszélgetnék el vele komolyabban. Az a legrosszabb stratégia, amit fent leírtál, hogy fél évig meghúzd magad és akkor "van esélyed egy eljegyzésre". Egyrészt ezt mégis miből gondolod? Másrészt hová tetted az önbecsülésed? Harmadrészt neked nem ketyeg a biológiai órád? Mert most épp egy olyan ember mellett pocsékolod el az életed, aki nem életed párja.
2015. febr. 10. 17:45
 26/36 anonim ***** válasza:

Mi társkeresőn ismerkedtünk meg, 4 éve. Az első levelében leírta, hogy mik a tervei az életben, hogy szeretne valakihez tartozni, békés, szerető családot alapítani. Szóval, amióta ismerem, tudom, hogy a kettőnk közös létének ez a célja. A férjem 33 éves, (én 26)szerintem egy férfinek ilyen korban már illene állást foglalnia, főleg ennyi év járás után.

Neked kell eldönteni, hogy meddig vagy hajlandó várni...nekem 2-3 év is sok lenne a céltalan járásból, valaki, pedig 10 év után kezdi érezni a vágyat az elköteleződésre. Ezt nektek kell érezni, tisztázni. Ha neked ez nem felel meg, akkor lépj határozottan. Egy életed van!!

sok sikert!

2015. febr. 11. 07:15
 27/36 A kérdező kommentje:
Mivel elég sok válasz érkezett, így szeretném leírni a fejleményeket. Tegnap este vacsora közben gondoltam, felhozom az egész kapcsolatunk témát neki. Annyit kértem tőle, csak hallgasson végig. Elmondtam neki, hogy az utóbbi időben csak egy dolgon vesztünk össze, de azon többször is. És ez a jövő, gyerek, család téma. Azt is elmondtam neki, hogy valóban nem ígért soha semmit, de mindig is voltak olyan elszólásai, amivel mégis félrevezethetett ezek szerint. Például évekkel ezelőtt... Ő majd elviszi a gyerekét ide, ő majd megtanítja a gyerekének ezt. Szóval ilyenek. Majd 2 éve elkezdtünk összeköltözni és egyre sűrűbben hallottam tőle (csak úgy magától), hogy neki nem kell gyerek. Aztán olyan is volt, hogy épp moziba tartottunk és valahogy egy téma kapcsán azt mondta, na neki ezért nem lesz soha gyereke. Mindezt így kb. 5 év járás után. Mintha ez ilyen egyoldalú dolog. lenne. De soha nem szóltam vissza, mert nem éreztem úgy, hogy ezt ott és akkor meg kellene beszélnünk. Nem akartam, mert nem volt ott az ideje. Már látom, akkor tisztáznunk kellett volna ezt, én voltam a hülye, hogy tabutémának tartottam. Mindegy, ezt tegnap este mind felhoztam neki. Csak hallgatott. Majd megállapította kissé kétségbeesve, hogy ezek szerint én már gyereket akarok. Erre én azt mondtam, akarok, de nem most még, megnyugodhat. Azt mondta, ha hozzáépítettünk a házhoz (elég kicsi és minimális bővítés után nem minden egymásból nyílna), akkor lehet. Addig ne. Erre azt mondtam, oké, viszont azért tudjon róla, hogy így is kivitelezhető lenne. Így is lenne neki hely, annyi, hogy mi nem tudnánk egy komplett babaszobát kialakítani, pár más dolog is lenne ott. De szerintem máshol is van ez így. Mindenesetre megértette amit mondtam, vissza se szólt. Annyit még azért elmondtam neki, ha letelik az egy "tökéletes" évünk, remélem elővehetjük újra ezt a témát. Azt mondta, ha letelik, elő. Így most emészti a dolgot, az tuti. Végre megbeszéltük, minden veszekedés nélkül. Valahol úgy érzem, felelősségteljes apa tudna lenni, csak pont a felelősségtől fél. 30 éves koráig otthon lakott. És talán pont azért nem merné egyelőre, mert nem akarna rossz apa lenni. Nem kivédeni akarom most meg, hanem így érzem.
2015. febr. 11. 10:07
 28/36 anonim ***** válasza:

Ne legyen igazam, de azt látom, hogy újabb időnyerésre játszik.

Egy év veszekedés nélkül (bocs, de hülye vagy, hogy egy ilyen lehetetlen feltételbe egyáltalán belemész), most hozzáépítés. Aztán autó lesz, aztán hopp nem volt meg az egy év, aztán megint valami. Te meg ott állsz majd a harmincas éveid végén, rádöbbenve, hogy túl sok "még csak azt várjuk meg, hogy..." volt és semmi sem történt.

2015. febr. 11. 10:12
 29/36 anonim ***** válasza:

Nézd, a férjemmel a válása után jöttem össze. Fiatalon házasodott becsúszott gyerek miatt. Mivel nem meggyőződéses házasság volt, nem is jó szájízzel telt el, érthetően tele volt félelmekkel.

3-4 év együttjárás után kérdeztem, hogy gyerektémával hogy áll. Hát, ő nem akar többet, újra előről kezdeni a pelenkázást, stb. Mondtam, hogy befolyásolni nem szeretném, joga van bárhogy dönteni, de. Én egy darab gyereket szeretnék, mert nekem nincs. Ha ő teljesen biztos abban, hogy nem szeretne, akkor megértem, de ebben az esetben ne raboljuk egymás idejét.

Itt nincs kompromisszum, vagy egyetértünk, vagy nem.

Néhány hétre jegeltem a témát, hogy gondolkozzon rajta. Pár hét elteltével mondta, hogy átgondolta és benne van. Nem lehet, meg "majd akkor, HA". Onnantól nem védekeztünk, deklaráltan.

Most már egy éves a lányunk. De ha időhúzást, tologatást, elkenést láttam volna az egyértelmű állásfoglalás helyett, akkor biztos, hogy békésen, de elváltak volna útjaink. Így neki lett volna lehetősége olyan párt találni, aki már nem akar gyereket, nekem meg olyat, aki igen.

Téged évek óta ugyanabba a hintába ültet bele. Nem, nem ültet, te boldogan beleülsz magadtól. Hangzatos ígéretek, tényleges konkrétumok nélkül. Amint közeledik a határidő, valamit előránt a kalapból és újra időt nyert.

Te közben reménykedsz, mentségeket keresel neki és ülsz a hintában.

Egyszer próbáld meg nem a szavait, hanem a tetteit nézni.

Rém egyszerűen ki lehet ugrasztani a nyulat a bokorból: ha valóban komolyan gondolja, hogy csak a hozzáépítés kell a gyerekhez, akkor most házasodjatok össze. Semmi cécó, két tanúval a hivatalban, 30 nap múlva. Ha rábólint, akkor nem volt kifogás. Ha erre is "oké, csak még azt várjuk meg, hogy..." lesz a válasz, akkor egyre jobban leng az a hinta.

2015. febr. 11. 10:20
 30/36 A kérdező kommentje:
Teljesen igaz, amit elírtál. Mi van, ha utána meg az van, cseréljük le a kocsit, cseréljük le még ezt, csináljuk meg még azt... De én azt mondom, teljen le az egy év, akárhányszor vissza akarok majd szólni, csak ez fog lebegni a szemem előtt. Hogy lássuk mi lesz. Teljen le az egy év és beszéljük meg, lehet-e, akarja-e. Mi van, ha addigra valóban akarni is fogja? Ha ő se a kifogásokat keresni majd? Le karaja majd pont cserélni a kocsit? Oké, cserélje, csak akkor ne az esetleges gyerekére sajnálja majd azt a havi x összeget. Meg akárhogy számolgattam, nézelődtem, neki egy 20-asába ha kerülne a gyerek. És teljesen jól élnénk mellette!
2015. febr. 11. 10:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!