Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mikor éreztétek a párotokon,...

Mikor éreztétek a párotokon, hogy megérett az apaságra?

Figyelt kérdés
Kinek hogy jött ez a dolog? Akarta a párja is elsőre a babát? Esetleg nem akart, de hirtelen változott a véleménye? Vagy mondjuk pont a terhesség gondolata hozott ki belőle valamit? Én 27 vagyok, párom 32. Idén 7 éve hogy együtt vagyunk, de őt nem igazán foglalkoztatja a téma. Félek, talán nem is fogja. Eszem ágába nincs így teherbe esni, viszont fogalmam sincs mondjuk mi lenne a válasza, ha elé állnék, hogy terhes vagyok. Nem tudom, hogy azonnal megszakításra küldene, vagy az lenne az a pont, amikor elgondolkodik a gyerekvállaláson ő is. Anyagilag nem lenne gond.
2015. febr. 10. 11:32
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
100%

Ez a kapcsolat halott, csak a te illúzióid tartják életben.

Az bődületes marhaság, hogy egy évig nincs veszekedés. Nem a veszekedések megléte vagy hiánya jelenti egy kapcsolat minőségét, hanem a konfliktusok kezelése. Hogy egy veszekedés kompromisszummal, előrébb jutással záródik, vagy éket ver.

Ő elsősorban téged nem akar. Annyira azért nem rossz, hogy a szakítással járó kényelmetlenségeket felvállalja. Te időnként fellépsz igényekkel, ő lesöpri ezeket, aztán ezzel be is van fogva a szád fél-egy évre. Utána meg kell ismételni és újra nyugta van.

Áltathatod még magad, de fiatalabb nem leszel. Ha hét év után még eltereli a témát és kitér előle ilyen átlátszó kifogásokkal, a saját idődet vesztegeted. Megszokásból és az újtól való félelem ne tartson mellette, mert később még jobban fog fájni, amikor esetleg ő lépi meg azt, amit neked kellene most.

2015. febr. 10. 12:18
 12/36 anonim ***** válasza:
100%

1# vagyok újra.

Mégsem olyan a párod, mint a férjem, mert ő sosem kételkedett abban, hogy velem akarja leélni az életét, és 2 hónap után meg is kérte a kezem (igaz, jó pár év múlva házasodtunk). Szóval nálunk a kapcsolattal nem volt baj, és tudtuk, hogy előbb utóbb lesz baba, csak ő mindig odázta a dolgot.

Te meg keress egy olyan embert, aki igazán a társad, és vele tervezz gyereket!

2015. febr. 10. 12:22
 13/36 anonim ***** válasza:
100%
A hibát ott követed el, hogy csendben vársz, hátha változik a véleménye. így lehet elpocsékolni egy fél életet, aztán okolni a másikat érte. 27 éves vagy, mire vársz? Csodára? 32 éves felnőtt férfi akkor is, ha akar és akkor is, ha nem, tudjon nyíltan nyilatkozni a családalapítási terveiről. Nem gyerek már!
2015. febr. 10. 12:29
 14/36 anonim ***** válasza:
11-esnek igaza van sajnos. Ez a veszekedéses feltétel egyrészt teljesíthetetlen, másrészt meg pont ezért tökéletes arra, hogy a reményt fenntartsa benned, és hogy sose kelljen megtennie, amit nem akar. Tökéletes csapdának is mondhatnánk, ami a jelenlegi számodra rosszban, számára kényelmesben tartja a dolgokat. Ezek után mindenképp azt tanácsolom, hogy keress olyat, aki érettebb és a céljai egyeznek a tiéddel, és alkalmas a családalapításra és nem kitér a téma elöl, hanem örömmel várja. Senki nem érdemli ezt, de nagyon sokan teszik így tökre az életüket, hog ynem mernek kilépni.
2015. febr. 10. 12:37
 15/36 anonim ***** válasza:
Úgy van ahogy a 11# válaszoló leírta... ez egy halott kapcsolat, ilyen hülye kifogásokkal és stb stb nem is írom tovább mert csak őt ismétlem.. az én párom annyit várt el tőlem, hogy fél évvel próbálkozás előtt tegyem le a cigit. 8 éve vagyunk együtt, 10 hetes terhes vagyok, és nem vagyunk jegyesek. Engem a házasság kevésbé hat meg, de ez én vagyok.
2015. febr. 10. 12:41
 16/36 anonim ***** válasza:
100%

10-es vagyok. Az alapján amit írsz, a párod elvan, mint hal a vízben, vagy, mint a befőtt a polcon, stb...

Az a baj, hogy te ismered őt alaposabban, de lehet, hogy ő tényleg nem veled akarja leélni az életét.

2015. febr. 10. 12:42
 17/36 anonim ***** válasza:
100%

Igazából sosem foglalkoztam azzal, hogy most ő megérett-e rá vagy sem.

Nálunk ez úgy történt, hogy hazaértem este munkából és várt a kanapén a nappaliban. Még le se vetkőztem, pakoltam, már egyből közölte, hogy gyereket szeretne!

Mondtam neki, hogy jó, mindjárt.. (hulla fáradt voltam), erre odajött hozzám és közölte, hogy ő szeretne egy családot, amit velem képzelt el és hogy gyerekeket szeretne. Na, ekkor tértem magamhoz, hogy mit is mond már mióta hazaértem.

Leültünk megbeszélni a dolgokat (anyagiak, lehetőségek, stb), egész este erről beszéltünk.

2 hónapnyi próbálkozás után összejött a lányunk. :)

Utólag elmondta nekem, hogy azért esett nekem ezzel, mert aznap délelőtt halt meg az egyik munkatársa (szívrohamban), aki friss házas volt és a feleségének semmi sem maradt "belőle". Ő pedig nem szerette volna, hogyha esetleg ilyen történik velünk, akkor teljesen "egyedül" maradjunk és a másikból ne maradjon ott egy kis "kapaszkodó".

Azóta már két "kapaszkodónk" van :]

2015. febr. 10. 12:48
 18/36 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, szépen leírtátok a dolgokat. Adok magunknak egy kis időt, meglátom merre mozdul ez a kapcsolat. Megpróbálom a magam részéről minél harmonikusabbá tenni. Ez talán benne is megváltoztatja a dolgokat. Ha igen, jó esélyem van még idén egy eljegyzésre. Végül is soha nem lehet tudni. És onnantól meg már bármi lehet. Remélem. Bizakodó vagyok.
2015. febr. 10. 13:02
 19/36 anonim ***** válasza:

Mi is több, mint 7 éve vagyunk együtt a férjemmel, 32 évesek vagyunk - régóta tudjuk, hogy együtt képzeljük a jövőt, de a gyerekvállalásról teljesen más elképzeléseink voltak. Ezt én is tudtam és ő is tudta a kapcsolatunk legeleje óta.

Ő tartott az apaságtól, félt, hogy milyen lemondással jár, félt, hogy jó apa lesz-e. Én szerettem volna gyereket. Rengeteget beszélgettünk róla, és most így 30 körül eljutottunk oda, hogy itt az a pont, ahol döntenünk kell, mindkettőnknek. Nekem arról dönteni, hogy ha szeretnék gyereket, le kell mondanom a kapcsolatunkról, neki arról, hogy ha nem szeretne gyereket, szintén le kell mondania a kapcsolatunkról.

A férjem arra jutott, hogy még ha ő talán még később érezné magát érettnek az apaságra, velem akkor is most van itt az ideje a dolognak (egyidősek vagyunk). És úgy érezte, hogy ha valaha gyereket szeretne, azt velem együtt akarja.

Az esküvő után első próbálkozásra összejött a baba - azóta alig várja, most készült el a kisággyal, jár velem ultrahangra, sokat beszélgetünk a dologról. Van benne egy kis félsz, de ez természetes, nyilván én is mindent jól akarok csinálni, és mindkettőnknek ez lesz az első gyerek :)

Szerintem a kulcs a folyamatos, nyílt beszélgetés. Ha ez nem megy (még ha néha veszekedés is a vége, ami nem baj), akkor nehéz lesz később csomó új konfliktussal megbirkózni. Remélem, sikerül átbeszélnetek mindent, és a legjobban alakulnak a dolgok!

2015. febr. 10. 13:04
 20/36 A kérdező kommentje:
Bárcsak nálunk is ilyen jól alakulnának majd a dolgok...
2015. febr. 10. 13:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!