Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nagyon elkeseredett 13 hetes...

Zsömike89 kérdése:

Nagyon elkeseredett 13 hetes kismama vagyok. Csináltattam kombinált tesztet + Uh-ot. A vérvételi eredmény nem lett jó a PApp-a szint kicsivel alacsonyabb lett. Szerintetek ez nagy baj? Ezek voltak az Uh papíron.

Figyelt kérdés

1, Élő magzat

2, Fhr szivecskéje 164/ütés/perc,

3, CRL 70, 0 mm

4, NT ( tarkóredő 2,30 mm 4, IT ( ezt nem tudom mi ez) jelen van 2, 0 mm

5, Placenta a mellső falon

6, magzatvíz normál

7, köldökzsinór 3 ér.

Kromoszóma marketek. Orrcsont jelent van.

Magzati anatómia Koponya/ agy normál.

Has: Normál.

Gyomor:látható.

Húgyhólyag: Látható.

Kezek mindkettő látható. Talp: Mindkettő látható.

Papp-a szint PAPP-A 0,256 enyém meg 0,296 MoM. Szabad B-HCG: 54,33 enyém 1,155 MoM...

El kell mennem majd magzatvíz vételre. Nagyon félek.6 hét múlva lesz az eredmény. Nagyon sok dokival beszéltem... sokan mondják meg mindenhol írják,hogy ha a babának már jelen van az orrcsontja meg a tarkóredő rendben van akkor az egy jó jel... erre tegnap hívtam egy idegen dokit azt meg mondjak,hogy ezek az értékek nem jelentenek semmit sem... Nah hát elkeseredtem... Szerintetek nagy baj lehet? :( 1:229 re jött ki az eredményem... 0,4 % hogy down baba.... 25 éves vagyok

2015. febr. 5. 09:42
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
Igaza van az utolsónak!! Egyébként meg utolsó előtti: nem kötekedni meg veszekedni akarok,de ez meg embertelen dolog lenne,hogy döntse el akarja-e ha beteg. Csak annyit mondok ehhez,hogy ismeretségi körben volt rá példa,hogy a doki 100%-ra mondta,hogy beteg lesz a kicsi,ő javasolta,hogy vetesse el, a csaj meg teljesen felháborodott,hogy ezt mondták neki. A család majd bele betegedett abba,hogy megtartja a csaj a babát,a pali el akarta hagyni stb. És egy gyönyörű,egészséges babát szült meg. A doki azt sem tudta,hogy hogy kérjen bocsánatot a csajtól. Nem beszélve a családról meg a pasijáról,akik majdnem elsüllyedtek szégyenükben...olyan hibákat vétenek az orvosok,hogy az nem igaz...
2015. febr. 5. 19:50
 22/38 anonim ***** válasza:

A 19 -és a 20-as válaszoló is én vagyok!

Úgy akartam befejezni a mondandómat, hogy

"Döntsd el, hogy ha beteg (lenne) megtartanád-e, mert ha ezeknek a vizsgálati eredmények ellenére (amik szerintem nem rosszak) megtartaná, akkor én a helyében nem mennék el magzatvíz mintavételre, ami szintén nem 100%-os eredmény és még vetélést is okozhat, vagy egyéb komplikációt!

Vicces, hogy direkt azért nem írtam oda, mert gondoltam majd letámadnak, hogy miért biztatom arra, hogy valaki tartsa meg a babát (ha esetleg beteg akkor is).

Pont azért írtam le a történetemet, mert a dokiknak sem kell mindent elhinni. Ők is sokszor tévednek, (de még nem találkoztam olyannal aki elismerte volna ha hibázott).

És ha hozunk egy rossz döntést, hogy elvetetjük, de mégis egészséges lett volna akkor kit hibáztatnánk? (persze sosem tudhatnánk meg...)

"embertelen dolog lenne,hogy döntse el akarja-e ha beteg" Miért szerinted miért küldik el mintavételre? Ha eltudja dönteni, hogy így is úgy is megtartja, akkor nem kell elmennie és kockáztatni a vetélést! Ezt akartam mondani! Igen ez a kérdés, ezért a vizsgálatok, hogy kiszűrjék és eldönthesse a kismama akarja-e a babát vagy sem!

Természetesen nekem is benn volt a pakliban, hogy baj lesz, de nem vettettem el!

Minden rendben lesz! Ne idegeskedj kérdező!

2015. febr. 5. 20:09
 23/38 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek! Tanácstalan vagyok,hogy mit tegyek... Nem akarom ezt a magzatvíz levételt egyáltalán nem... de ebbe a 6 hétbe fogok beleörülni... másra sem tudok gondolni... főleg,hogy egyedül vagyok itthon...arra a válaszom,hogy ha beteg lenne a magzat mit csinálnák? nem tudom annyit beszéltünk a párommal,hogy egy Down kóros babát a társasalom sajnos nem úgy fogad el mint egy egészséges embert és lehet,hogy az élete neki csak szenvedés lenne... ezért lehet,hogy nem tartanánk meg.. mindenki mondja,hogy nyugodjak meg,hogy minden rendbe lesz,de ez egy anyai szív nem tudd megnyugodni mindig az jár az eszembe és ha tényleg az? nem akarom,hogy elvegyék tőlem :(
2015. febr. 6. 09:53
 24/38 anonim ***** válasza:
100%

Azt, hogy megtartanád-e a babát jó lenne mielőbb tisztáznod. Ha megtartanád nem kell a víz (lepény) mintavétel, sőt nem is ajánlott, mert az amúgy is beteg babának nagyobb az esélye, hogy elvetél egy ilyen vizsgálat után.

Amíg nem tudsz dönteni menj el az integrál és a quadrát tesztre. Ha itt is rossz eredményt kapsz akkor számíts rá, hogy a baba beteg. Utálom, mikor azt mondják, hogy „biztos egészséges” lehet biztatni, meg bármit, de hiú reményt ne adjunk. Nagyon sok kismamát láttam már sírni akik azt hitték, hogy „biztos egészséges”. Az ijesztgetést sem szeretem. Mégis, a Te esetedben azt mondom, hogy mivel minden UH értéke jó volt (redő, orrcsont) és az életkorod nagyon-nagyon távol esik a veszélyeztettek körétől /bár nem annyira, mert kimutatták hogy 20 év alattiaknak-körülieknek is magasabb az esélye a Down-os babára/ ezért valószínű, hogy a vérben találtak valamit. Ezért ajánlom, hogy menj további tesztekre. Közben eldöntheted, hogy megtartanád-e ha Down-os vagy sem. A társadalmat izéld le és ne akarj senkinek megfelelni. Viszont gondolj arra, hogy mi lesz a gyerekkel, ha Te és a párod nem lesznek és ő túlél titeket. Ha megtartanád ne menj magzatvíz vételre. Ha nem tartanád meg akkor viszont minél előbb. Ahol tenyésztés van és egyesével megnézik a géneket ott 99,99%-os eredményt tudnak mondani.

Amúgy mi az a 6 hét és hol mondták? 4 hét alatt is meg lehet mondani (3 hét tenyésztés+mikroszkópos vizsgálat). Szerintem a 6 hét ráhagyással értendő.

4. 11. és 16. vagyok.

2015. febr. 6. 10:19
 25/38 A kérdező kommentje:
Szia! Nekem ezt a magzatvíz levételt a kórházban csinálnák. Annyi meg annyi dokival beszéltem és mindegyik ezt ajánlotta... Keresem ezeket a teszteket,de itt Győrbe nem csinálnak vagyis nem találok :( Pestre jó lenne felmenni,de nem is vagyok ismerős ott... Sajnos autónk sincs,hogy felmenjünk :/ ahogy telnek a napok egyre jobban el vagyok keseredve....
2015. febr. 6. 11:54
 26/38 anonim ***** válasza:
22-es tényleg nem letámadni akartalak meg semmi. Nem ez volt a szándékom,csak leírtam a gondolataimat. Egyébként a kérdezőnek még 2 dolgot szeretnék leírni. Az első: van egy könyvem,az a címe,hogy Nézd,hogy növök! Ebben is szót ejtenek a magzatvíz mintavételről és nem javasolják ott sem,mert vetélést okozhat. A másik: Dawn-kóros gyereket nem fogad el a társadalom... rengeteget utaztam régen villamoson,buszon,ahol sajnos sok ilyen gyereket láttam a szüleivel utazni és csak annyit tudok mondani,hogy hihetetlen kedves,tündéri kisgyerekek később pedig felnőttek ők is. Ugyanolyan értékű emberek mint a többi,semmi különbség nincsen! Van egy házaspár akik régóta az ismerősei a családomnak. A kórházban ismerte meg őket anyukám,amikor az öcsém született. Sokadik próbálkozásra,beültetéssel sikerült teherbe esnie a csajnak. Én fiatalnak mondom,mert a 30-as évei elején járt,de kinek hogy. Ikerekkel volt várandós,és a 25, héten beindult neki a szülés. Az orvos felkészítette őket arra,hogy az egyik baba szívbeteg és maximum csak percei maradnak amint kibújt. Sajnos így is lett,szegény kisbaba alig 2 percet élt. A másikkal pedig azóta is szenvednek. Sajnos szegénykém szellemileg sérült,vak és egyáltalán nem tud mozogni,se beszélni. Idén októberben lesz 8 éves...semmi másra nem képes csak ide-oda gurulni az ágyon,mindezt amiatt,mert nem sokkal a születése után többször kapott agyvérzést,amiről a szülők utólag szereztek tudomást. Söntöt kapott a fejébe,ami begyulladt,mert amikor felvitték Debrecenbe,vírust kapott. És bevállalták,azóta is minden nap etetik,itatják,pelenkázzák,fürdetik és ahogy tudják imádják az egyetlen gyermeküket. Hülyén fog hangzani,de ebből azt akartam kihozni,hogy ezerszer inkább nevelnék fel egy Dawn-kóros gyereket,mint egy ilyen kisgyereket mint amit leírtam. Néha ha ránézek az öcsémre eszembe jut,hogy egy idős azzal a kislánnyal,mindketten koraszülöttek és mégis ő rohangál,meg mindent tud egyedül a kislány pedig nem. Nem tudhatom persze,hogy milyen lehet egy Dawn-kóros babát felnevelni és nagyon remélem soha nem is fogom meg tudni és te sem. Őszintén kívánom,hogy ne legyen semmi baj és egészséges babád legyen!!A mintavételt pedig tényleg ne hagyd...
2015. febr. 6. 16:09
 27/38 anonim ***** válasza:
Egy quadrátra vagy másikra feljössz reggel, visszamész este. Vagy pénteken a vizsgálat, szombat-vasárnap kis kirándulásos-városnézős program a pároddal. Esetleg Sopon, Veszprém, Szfvár, Tatabányán nézted? Mégis olcsóbb egy vonatjegy mint a fizetős vizsgálatok.
2015. febr. 6. 22:37
 28/38 anonim ***** válasza:
egészséges lett a babád?
2015. dec. 23. 09:33
 29/38 A kérdező kommentje:
Igen igen köszönöm a kérdésedet!! :) 4000 gramm és 49 cm-es egészséges kislányom lett :
2016. máj. 24. 08:42
 30/38 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon örülök 😊 micsoda kis husi baba 👶 :-)
2016. máj. 30. 10:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!