Nagyon elkeseredett 13 hetes kismama vagyok. Csináltattam kombinált tesztet + Uh-ot. A vérvételi eredmény nem lett jó a PApp-a szint kicsivel alacsonyabb lett. Szerintetek ez nagy baj? Ezek voltak az Uh papíron.
1, Élő magzat
2, Fhr szivecskéje 164/ütés/perc,
3, CRL 70, 0 mm
4, NT ( tarkóredő 2,30 mm 4, IT ( ezt nem tudom mi ez) jelen van 2, 0 mm
5, Placenta a mellső falon
6, magzatvíz normál
7, köldökzsinór 3 ér.
Kromoszóma marketek. Orrcsont jelent van.
Magzati anatómia Koponya/ agy normál.
Has: Normál.
Gyomor:látható.
Húgyhólyag: Látható.
Kezek mindkettő látható. Talp: Mindkettő látható.
Papp-a szint PAPP-A 0,256 enyém meg 0,296 MoM. Szabad B-HCG: 54,33 enyém 1,155 MoM...
El kell mennem majd magzatvíz vételre. Nagyon félek.6 hét múlva lesz az eredmény. Nagyon sok dokival beszéltem... sokan mondják meg mindenhol írják,hogy ha a babának már jelen van az orrcsontja meg a tarkóredő rendben van akkor az egy jó jel... erre tegnap hívtam egy idegen dokit azt meg mondjak,hogy ezek az értékek nem jelentenek semmit sem... Nah hát elkeseredtem... Szerintetek nagy baj lehet? :( 1:229 re jött ki az eredményem... 0,4 % hogy down baba.... 25 éves vagyok
A 19 -és a 20-as válaszoló is én vagyok!
Úgy akartam befejezni a mondandómat, hogy
"Döntsd el, hogy ha beteg (lenne) megtartanád-e, mert ha ezeknek a vizsgálati eredmények ellenére (amik szerintem nem rosszak) megtartaná, akkor én a helyében nem mennék el magzatvíz mintavételre, ami szintén nem 100%-os eredmény és még vetélést is okozhat, vagy egyéb komplikációt!
Vicces, hogy direkt azért nem írtam oda, mert gondoltam majd letámadnak, hogy miért biztatom arra, hogy valaki tartsa meg a babát (ha esetleg beteg akkor is).
Pont azért írtam le a történetemet, mert a dokiknak sem kell mindent elhinni. Ők is sokszor tévednek, (de még nem találkoztam olyannal aki elismerte volna ha hibázott).
És ha hozunk egy rossz döntést, hogy elvetetjük, de mégis egészséges lett volna akkor kit hibáztatnánk? (persze sosem tudhatnánk meg...)
"embertelen dolog lenne,hogy döntse el akarja-e ha beteg" Miért szerinted miért küldik el mintavételre? Ha eltudja dönteni, hogy így is úgy is megtartja, akkor nem kell elmennie és kockáztatni a vetélést! Ezt akartam mondani! Igen ez a kérdés, ezért a vizsgálatok, hogy kiszűrjék és eldönthesse a kismama akarja-e a babát vagy sem!
Természetesen nekem is benn volt a pakliban, hogy baj lesz, de nem vettettem el!
Minden rendben lesz! Ne idegeskedj kérdező!
Azt, hogy megtartanád-e a babát jó lenne mielőbb tisztáznod. Ha megtartanád nem kell a víz (lepény) mintavétel, sőt nem is ajánlott, mert az amúgy is beteg babának nagyobb az esélye, hogy elvetél egy ilyen vizsgálat után.
Amíg nem tudsz dönteni menj el az integrál és a quadrát tesztre. Ha itt is rossz eredményt kapsz akkor számíts rá, hogy a baba beteg. Utálom, mikor azt mondják, hogy „biztos egészséges” lehet biztatni, meg bármit, de hiú reményt ne adjunk. Nagyon sok kismamát láttam már sírni akik azt hitték, hogy „biztos egészséges”. Az ijesztgetést sem szeretem. Mégis, a Te esetedben azt mondom, hogy mivel minden UH értéke jó volt (redő, orrcsont) és az életkorod nagyon-nagyon távol esik a veszélyeztettek körétől /bár nem annyira, mert kimutatták hogy 20 év alattiaknak-körülieknek is magasabb az esélye a Down-os babára/ ezért valószínű, hogy a vérben találtak valamit. Ezért ajánlom, hogy menj további tesztekre. Közben eldöntheted, hogy megtartanád-e ha Down-os vagy sem. A társadalmat izéld le és ne akarj senkinek megfelelni. Viszont gondolj arra, hogy mi lesz a gyerekkel, ha Te és a párod nem lesznek és ő túlél titeket. Ha megtartanád ne menj magzatvíz vételre. Ha nem tartanád meg akkor viszont minél előbb. Ahol tenyésztés van és egyesével megnézik a géneket ott 99,99%-os eredményt tudnak mondani.
Amúgy mi az a 6 hét és hol mondták? 4 hét alatt is meg lehet mondani (3 hét tenyésztés+mikroszkópos vizsgálat). Szerintem a 6 hét ráhagyással értendő.
4. 11. és 16. vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!