Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nagyon elkeseredett 13 hetes...

Zsömike89 kérdése:

Nagyon elkeseredett 13 hetes kismama vagyok. Csináltattam kombinált tesztet + Uh-ot. A vérvételi eredmény nem lett jó a PApp-a szint kicsivel alacsonyabb lett. Szerintetek ez nagy baj? Ezek voltak az Uh papíron.

Figyelt kérdés

1, Élő magzat

2, Fhr szivecskéje 164/ütés/perc,

3, CRL 70, 0 mm

4, NT ( tarkóredő 2,30 mm 4, IT ( ezt nem tudom mi ez) jelen van 2, 0 mm

5, Placenta a mellső falon

6, magzatvíz normál

7, köldökzsinór 3 ér.

Kromoszóma marketek. Orrcsont jelent van.

Magzati anatómia Koponya/ agy normál.

Has: Normál.

Gyomor:látható.

Húgyhólyag: Látható.

Kezek mindkettő látható. Talp: Mindkettő látható.

Papp-a szint PAPP-A 0,256 enyém meg 0,296 MoM. Szabad B-HCG: 54,33 enyém 1,155 MoM...

El kell mennem majd magzatvíz vételre. Nagyon félek.6 hét múlva lesz az eredmény. Nagyon sok dokival beszéltem... sokan mondják meg mindenhol írják,hogy ha a babának már jelen van az orrcsontja meg a tarkóredő rendben van akkor az egy jó jel... erre tegnap hívtam egy idegen dokit azt meg mondjak,hogy ezek az értékek nem jelentenek semmit sem... Nah hát elkeseredtem... Szerintetek nagy baj lehet? :( 1:229 re jött ki az eredményem... 0,4 % hogy down baba.... 25 éves vagyok

2015. febr. 5. 09:42
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
Merre laksz? Szegeden, Kecskeméten és még néhány helyen van akár állami is, ahol nem 4 napos tesztből csinálják.
2015. febr. 5. 11:58
 12/38 A kérdező kommentje:
Győrben lakom és itt azt mondták,hogy olyan van,hogy anyai vérből 225 ezer ft semmi mást+ a magzatlevétel
2015. febr. 5. 12:34
 13/38 A kérdező kommentje:
+ magzatvíz levétel
2015. febr. 5. 12:35
 14/38 A kérdező kommentje:
Megtudnád nekem mondani pontosan,hogy ennek a vizsgálatnak mi a neve pontosan? utána szeretnék nézni
2015. febr. 5. 12:36
 15/38 anonim ***** válasza:
na ezért hülyeség a kombinált teszt...anyának is mindkét tesómnál hol alacsony hol magas volt az érték és be is paráztatták szegény,hogy betegek lesznek... két makk egészséges gyerek született -.-"
2015. febr. 5. 13:20
 16/38 anonim ***** válasza:

Van a kombinált teszt, ami hát.. nem a legjobb.

Utána van az után van a négyes vagy quartett teszt és az integrált teszt, amik már jóval pontosabbak.

Ezen kívül van a Prena és a Nifty. Ezekben annyi különbség van, hogy más a cég. Ezek a drága vizsgálatok.

Vannak a szúrásos vizsgálatok: A méhlepény vizsgálat. Ebből kb. 1 hét alatt tenyésznek a sejtek, utána tudják vizsgálni. Amniocentesisnél 3 hét alatt tenyésznek a sejtek és utána tudják mikroszkóppal vizsgálni. Ez utóbbi kettőnél van egy gyorstesztes lehetőség vagy egy rövidebb tenyésztési lehetőség ami után azért illik a hosszút is megcsinálni. Van ingyen az egyetemi klinikákon és néhány nagyobb városban kórházban és vannak pénzért is különböző magán intézményekben.

2015. febr. 5. 14:07
 17/38 A kérdező kommentje:
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
2015. febr. 5. 16:26
 18/38 anonim ***** válasza:
egyébként ezért törölték el az AFP-t... mert sokszor téves értéket mutatott.
2015. febr. 5. 17:53
 19/38 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekem elnézték az ultrahangon a tarkóredőt! A fél nyakát mérte a doki! Elküldtek genetikára, (még aznap)ahol megnézte a doki, de NEM mérte le, nem foglalkozott vele, csak adott egy időpontot magzatvíz vételre. Teljesen ki voltam! Sírva jöttem ki! Megkérdeztem a dokit, hogy mennyire biztos az eredmény? Azt mondta, hogy nem 100%-os, mert ha csak egészséges sejteket vesznek ki, attól még lehet beteg a baba. Akkor mi értelme van??? Ezután elmentem egy 4D ultrahangra rá 3 napra és ott teljesen rendben találták a babát. Nem hittem a fülemnek. Mutattam az előző képet nekik és mondták, hogy a fél nyakát mérték. Ezután nem vállaltam a magzatvíz mintavételt, mert vetélést is okozhat! Aláírtam, hogy nem vállalom, mert nem akartam elvetetni. Tudtam, hogy egészséges!

Egészséges is lett! Hála Istennek!

Remélem minden rendben lesz nálad is! Döntsd el, hogy ha beteg (lenne) megtartanád-e!?

2015. febr. 5. 19:20
 20/38 anonim ***** válasza:
Amúgy ha jobban utána jár az ember a kombinált tesztnek, rájön, hogy egy nagy kamu és csak a pénzlehúzásról szól... (maga a vérvétel)
2015. febr. 5. 19:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!