Nagyon elkeseredett 13 hetes kismama vagyok. Csináltattam kombinált tesztet + Uh-ot. A vérvételi eredmény nem lett jó a PApp-a szint kicsivel alacsonyabb lett. Szerintetek ez nagy baj? Ezek voltak az Uh papíron.
1, Élő magzat
2, Fhr szivecskéje 164/ütés/perc,
3, CRL 70, 0 mm
4, NT ( tarkóredő 2,30 mm 4, IT ( ezt nem tudom mi ez) jelen van 2, 0 mm
5, Placenta a mellső falon
6, magzatvíz normál
7, köldökzsinór 3 ér.
Kromoszóma marketek. Orrcsont jelent van.
Magzati anatómia Koponya/ agy normál.
Has: Normál.
Gyomor:látható.
Húgyhólyag: Látható.
Kezek mindkettő látható. Talp: Mindkettő látható.
Papp-a szint PAPP-A 0,256 enyém meg 0,296 MoM. Szabad B-HCG: 54,33 enyém 1,155 MoM...
El kell mennem majd magzatvíz vételre. Nagyon félek.6 hét múlva lesz az eredmény. Nagyon sok dokival beszéltem... sokan mondják meg mindenhol írják,hogy ha a babának már jelen van az orrcsontja meg a tarkóredő rendben van akkor az egy jó jel... erre tegnap hívtam egy idegen dokit azt meg mondjak,hogy ezek az értékek nem jelentenek semmit sem... Nah hát elkeseredtem... Szerintetek nagy baj lehet? :( 1:229 re jött ki az eredményem... 0,4 % hogy down baba.... 25 éves vagyok
Van a kombinált teszt, ami hát.. nem a legjobb.
Utána van az után van a négyes vagy quartett teszt és az integrált teszt, amik már jóval pontosabbak.
Ezen kívül van a Prena és a Nifty. Ezekben annyi különbség van, hogy más a cég. Ezek a drága vizsgálatok.
Vannak a szúrásos vizsgálatok: A méhlepény vizsgálat. Ebből kb. 1 hét alatt tenyésznek a sejtek, utána tudják vizsgálni. Amniocentesisnél 3 hét alatt tenyésznek a sejtek és utána tudják mikroszkóppal vizsgálni. Ez utóbbi kettőnél van egy gyorstesztes lehetőség vagy egy rövidebb tenyésztési lehetőség ami után azért illik a hosszút is megcsinálni. Van ingyen az egyetemi klinikákon és néhány nagyobb városban kórházban és vannak pénzért is különböző magán intézményekben.
Szia!
Nekem elnézték az ultrahangon a tarkóredőt! A fél nyakát mérte a doki! Elküldtek genetikára, (még aznap)ahol megnézte a doki, de NEM mérte le, nem foglalkozott vele, csak adott egy időpontot magzatvíz vételre. Teljesen ki voltam! Sírva jöttem ki! Megkérdeztem a dokit, hogy mennyire biztos az eredmény? Azt mondta, hogy nem 100%-os, mert ha csak egészséges sejteket vesznek ki, attól még lehet beteg a baba. Akkor mi értelme van??? Ezután elmentem egy 4D ultrahangra rá 3 napra és ott teljesen rendben találták a babát. Nem hittem a fülemnek. Mutattam az előző képet nekik és mondták, hogy a fél nyakát mérték. Ezután nem vállaltam a magzatvíz mintavételt, mert vetélést is okozhat! Aláírtam, hogy nem vállalom, mert nem akartam elvetetni. Tudtam, hogy egészséges!
Egészséges is lett! Hála Istennek!
Remélem minden rendben lesz nálad is! Döntsd el, hogy ha beteg (lenne) megtartanád-e!?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!