Másik védőnőhöz is járhatok?
Nálunk más a rendszer. Eddig minden vérvételre, cukorterhelésre stb. a védőnő adta a beutalót. Nem jár ki házhoz, hiszen nem is tudna ennyi kismamához kijárni:)
És csak havonta van terhesgondozás illetve a legelején kellett gyakrabban menni, amikor még hátra vannak a kötelező vizsgálatok.
Nem értem nálatok az hogyan tud így működni.
Egy kis városban élek, de én környező 80km-en belüli városokról és falukról is így tudom.
Úgy látszik minden országrészen másképp működnek ezek a dolgok...
Szép napot.....
Nem is mentem hetente :)
Havonta mentem terhesgondozásra (a dokihoz), akkor adta ömlesztve a beutalókat. A beutalók 30 napig érvényesek, simán meg lehetett csinálni a következő randiig a vizsgálatokat. A belgyógyászos, ekg-s, stb-t is ő adja. A leletek pedig - mivel ő a beutaló orvos - így hozzá küldik a laborból egyenesen. Így amikor legközelebb megyek, már nála vannak a leleteim.
De akkor úgy látszik, ebben sincs semmilyen általános eljárásrend, ez azért röhej.
Szép napot nektek is!
Én elég nagy városban lakom, nálam így volt, az orvos megállapította a terhességet majd ezzel a papírral kellett felkeresni a védőnőt. Aki kiállította a kiskönyvet.
Minden vizsgálatra a védőnőtől kaptam a papírt, ha kész volt legközelebbi alkalommal ezek eredményét beírta a kiskönyvbe, minden alkalommal mért vérnyomást és nézte a vizeletet a vége fele pedig magzat szívhangot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!