Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhességem hányadik hetében...

Terhességem hányadik hetében járhatok most?

Figyelt kérdés
Augusztus 13-án volt az utolsó mentruációm. A ciklusom normális, 28-30 napos. Tegnap voltam dokinál, de még nem volt nagyon kivehető az uh-n, csak az, hogy valóban terhes vagyok. A doki szerint azért, mert kb. 4 hetes lehet, de a neten található naptárak szerint már a 6. hétnél járunk. 10 nap múlva kell visszamennem, addig elég rossz lesz ez a bizonytalanság. :-( Ha valaki tudná, hogyan kell számolni, írja meg nekem légyszi. És ha valóban a 6. hét, akkor normális az, hogy még nem volt kivehető a baba?
2011. szept. 29. 14:29
 1/9 anonim ***** válasza:
Az utolsó mensid első napjától kell számolni a babát, vagyis orvosi számítás szerint. Lassan 7 hetes leszel, nem 4 hetes. Én a helyedben másik dokihoz mennék és megnézetném mégegyszer. Olyan nincs, hogy nem kivehető a baba. Lehet, hogy a terhességed 6 hetes de a baba csak 4. Ez sem nagy baj, ha későn volt peteérésed. Én mint mondtam, elmennék egy másik dokihoz.
2011. szept. 29. 14:47
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Jaj, most nagyon elbizonytalanodtam... Előző terhességemnél is ehhez a dokihoz jártam, de végig volt bennem egy bizonytalanság vele kapcsolatban hasonló dolgok miatt. De aztán a szülésnél tök rendes volt, így most újra nála próbálkozom, erre most így kezdődik... Az is baj, hogy nem tudok a közelben jó dokit, akihez mehetnék helyette. :-( Teljesen tanácstalan vagyok, és még aggódom is, hogy most akkor mi lehet a babával. :-(
2011. szept. 29. 15:08
 3/9 anonim ***** válasza:
Elvileg ma 6hét 5napos vagy, terheskalkulátor szerint. Ilyet sokat találsz a neten, google-ba írd be. Ezt már látni kéne az uh-n, nekem ekkor már 6mm-es volt a baba. De ha később volt peteérésed, akkor lehet kicsike.
2011. szept. 29. 15:14
 4/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Azt ne felejtsd el, hogy menzesztől számolod, de a baba nem a vérzés ideje alatt fogan,hanem utána 12 napra van peteérésed! Vagyis 6hét minusz majdnem 2hét...

Nekem össze-vissza ciklus napjaim voltak, volt 42napra jött meg, utolsó két hónapban megjött 31napra, Július 20-án utoljára. Nem is foglalkoztam vele,hogy megint nagyon kimarad, de szept elsején teszteltem pozitívat, Menzesz szerint 6hetes is elmúltam a doki egy 3mm-es petezsákot talált,azt mondta kb 4 hetes! Később volt peteérésed! Nekem nem 10 napot kellett várnom,hanem 4 hetet!!! Azért, hogy fölösleges mennem 5-6hetesen mert nem biztos hoyg lesz szívhang, Így orvosi számítás szerint Hétfőn megyek akkor 8hetes lenne kell lennie magzatnak és szívhangnak is abban a petezsákban:) Menzesz kalkulátor szerint pedig ma vagyok 10hetes+1 napos!!

Nyugalom,minden oké lesz:)

2011. szept. 29. 17:08
 5/9 anonim ***** válasza:
Szia. Az utolsó mensim nekem is augusztus 13-án volt. Én ma voltam dokinál, csinált hüvelyi Uh-t, és már látható volt a baba, szívhanggal. 5,5mm a CRL. Azt mondta még nagyon fiatal a terhesség. Szóval ne izgulj, nálad is minden rendben lesz 10 nap múlva. Valószínű, hogy késői peteérésed volt, és abból jött össze a baba. Pihenj sokat és ne idegeskedj, minden rendben lesz. Gratulálok a babóhoz!
2011. szept. 29. 20:29
 6/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Itt utána tudsz számolni:

[link]

2011. szept. 30. 21:26
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, megnyugtattatok. Csakhát, olyan lassan telik az a tíz nap...(már csak 7!) Főleg, hogy a sikertelen uh után a párom is úgy áll hozzá, hogy ne éljük még bele magubkat, mert hát még semmi sem látszott biztosan. De én biztosan tudom, hogy minden rendben lesz, remélem nálatok is minden rendben, és most már látszott a baba!
2011. okt. 3. 14:55
 8/9 anonim ***** válasza:
Szia. Ne aggódj, én menzesz szerint 6 hetesen mentem dokihoz, ő megvizsgált egy 3mm-es petezsák volt látható kb 4 hetesre mondott. Azt mondta ebből bármi lehet,kezdetleges terhesség még csak. 4hetet kellett várnom, az újabb vizsgálatra, ami tegnap letelt. 2mm-es babánk van 9 hetes terhességnek felel meg.
2011. okt. 4. 06:58
 9/9 A kérdező kommentje:
Utolsónak nagyon gratulálok! Remélem, én is hasonló híreket kapok a dokinál hétfőn! Már csak 6 nap! :-)
2011. okt. 4. 14:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!