Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ti mit tennétek? Megtartanátok...

Ti mit tennétek? Megtartanátok vagy sem?

Figyelt kérdés
A helyzet az, hogy hat hetes terhes vagyok. 23 eves vagyok, a Párom 30 éves. Nekem mar van egy 3 eves lanyom. Nem tervezett baba volt, két ev múlva szerettunk volna sajátot, de besikerult. Viszont mostanaban nem vagyunk a helyzet magaslatán a párommal, rengeteget veszekszünk, bar a szeretet megvan köztünk, de a problema az, hogy o a mai napig sokat jar el otthonrol szórakozni, amit én próbálok merseklni, de nem toltok neki semmit csak javaslom h tölthetnek egyutt tobb idot is. O olyan tipus aki ha kényszerítve érzi magát valamire, csak menekül... Amikor kiderult h terhes vagyok teljesen sokkot kapott két napig alig beszéltünk. Utana atbeszeltuk, azt mondta szerinte az lenne az ésszerű megoldás ha nem tartanánk meg mivel sokat civakodunk es néha mar keves az hogy szeretjük egymast. En viszont ragaszkodtam/ragaszkodom a babahoz, nem vagyok abortuszparti. Igy azt mondtam neki, hogyha kell egyedul is felnevelem. Ezert hat azt mondta ha ragaszkodom hozza felneveljuk, szeretni fogja. Volt, hogy mar a hasamat is puszilgatta, meg akar jonni velem orvoshoz, érdeklődik, vigyáz ram. De fél, ahogyan én is, hogy mivan ha tönkremegy a kapcsolatunk. Igy tegnap leültem es azt mondtam neki h nem akarom, hogy egyedul én döntsék ebben hanem ha meg akarjuk tartani az legyen kozos döntés. Azota ujra agyal ezen a témán, mert szeretne is ezt a babat de tudjuk mindketten, hogy nem most lenne itt az ideje. De az abortusznak is rengeteg hátulütője van. Magam alatt vagyok nagyon, nem akarom nyaggatni sem, befolyásolni sem. Fogalmam sincs hogyan dolgoznam fel ha el kellene vetetnem. Remelem tudtok segiteni! Koszonom!
2015. jan. 19. 13:31
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Megtartanám
2015. jan. 19. 13:34
 2/13 A kérdező kommentje:
Igazabol hozzátartozik a történethez h én 19 évesen lettem terhes a lanyommal ott szetmentunk az elozo párommal... O ettol fel, mert nem akarja h az o gyereke is igy járjon. A lanyomat szereti, elfogadja sokat foglalkozik vele, ami nagyon fontos szempont. Nem tudom, hogy helyrehozhato e a kapcsolatunk, én nem szeretnem h csak a gyerek miatt maradjunk egyutt. En megertem, higy fel a lanyomnal én is két hónapig azon ragodtam, hogyan fogom felnevelni, mi lesz velem, velunk. De kialakult. Igaz ott sajnos szermentunk az akkori párommal.. Szomoru vagyok. :(
2015. jan. 19. 13:36
 3/13 anonim ***** válasza:
megtartanám
2015. jan. 19. 13:37
 4/13 A kérdező kommentje:
Dolgozunk mindketten, eleg jo a kettőnk jövedelme, engem mar véglegesítettek tehát lesz hova visszajonnom dolgozni, ezekkel nincs baj!
2015. jan. 19. 13:37
 5/13 anonim ***** válasza:

megtartanam. Szerintem kar volt ujra leulnod vele es kerdesse tenni...hiszen mar a hasad puszilgatta es ment volna veled az orvoshoz...

30 eves pasinak mar ha nem is az elso ket napban de fokozatosan leesik hogy ideje gyereket vallalnia.

Szerintem menjetek el egyutt az orvoshoz aztan meg ha van segitseg es valaki a masik gyerkocre tud vigyazni akkor egy omantikus hetvegere valahova ki egy erdoszeli falucskaba. Es tervezgessetek.

Hatha minden rendbejon. 12. hetig vetethetd el igy most a 6. het utan meg van idotok. A te testedrol es eletedrol van szo ebben elsodlegesen te dontesz de az elso dontesed melle allt a parod a leirtak alapjan. Lehet most csak azert agyal o is ujra mert te is agyalni kezdtel rajta...Szoval o nem fogja tudni helyeted megmondani, hogy te mit szeretnel...mit szeretnel aszived mellyen. es mi se itt a netrol.

2015. jan. 19. 13:45
 6/13 A kérdező kommentje:
Igazabol azert hoztam fel ujra a temat Neki mert volt egy vitank... Es erre O a fejemhez vágta, hogy na latod ilyen körülmények közé Jöjjön egy baba? Es akkor ugy ereztem ez igazabol az én dontesem volt, ezt ne nem akarhatom. Felunk mind a ketten. O hiaba 30 eves, agyilag inkabb velem egyidős lehet, fontosak számára a barátok, a szórakozás es fel, hogy most elveszíti a szabadságát... Meg, hogy megragad egy rossz kapcsolatban. Azt mondja nagyon szeret meg egyebkent nagyon jol kijovunk, csak itt a szórakozás, italozás teren vannak konfliktusaink. Gondolom ez Neki sem hianyzik...nehez kerdes.
2015. jan. 19. 13:51
 7/13 anonim ***** válasza:
Azt ugye tudod, hogy semmi de semmi garancia nincs arra, hogy x év múlva megváltozik, lemond a haverokról-bulikról? Írtad, hogy 2 év múlva terveztétek volna a babát... mégis mi változik 2 év alatt? de tényleg? semmi! ha most nem vállalja a babát, később sem fogja, így viszont én nem maradnék vele! Jó szöveg, hogy nem akarja, úgy járjon a gyermeketek, mint a kislányod... hát akkor talán ne viselkedjen úgy, hogy ez megtörténjen, ezért tehet! Viszont amiatt megölni őt, mert ő most még bulizna... hát... a lényeg, ha nem vállalná, és el kellene vetetni, én biztosan nem tudnék vele maradni!
2015. jan. 19. 14:26
 8/13 A kérdező kommentje:
Ugy mar én sem hiszen... Nagyon nagy csalódás lenne! Plane, hogy azt mondogatta korabban h O nem mond le arrol, hogy sajátja legyen.. Mert korabban én nem akartam másodikat vállalni!
2015. jan. 19. 14:29
 9/13 anonim ***** válasza:
Szerintem, ha vállaljátok a babát és szétmentek, ugyan nem fog kiderülni, hogy mi volt az oka, de ez simán megtörténhet baba nélkül is, sőt! Te szeretnéd a babát és ha elveteted, tropára fogsz menni lelkileg, titkon, akár a párod is hibáztathatod, hisz ő akarta így, még nagyobb esélyét látom a szakításnak ebben az esetben. Te hozol/hoztál egy döntést, hogy megtartod akár egyedül is,attól még ő is meghozhatja a magára vonatkozó döntést, hogy kitart e melletted. Az, hogy nem hagy el, az ő döntése, nem róhatja fel neked. Egyébként ahogy te is írtad, a kezdeti sokk után sokan belerázódnak, amint rendeződnek a dolgok és elkezd az ember kötődni a picihez, már el sem tudja képzelni az életét nélküle. Remélem, veletek is így lesz! Szerintem tartsd meg, mert az abortusszal nagyobb károkat okozol magadban és természetesen a babádnak is! Egyébként a kislányod is biztos örülne egy testvérnek, aki korban is viszonylag közel áll hozzá! Sok sikert a döntésetekhez!
2015. jan. 19. 14:32
 10/13 A kérdező kommentje:
En sem terveztem es tudom, hogy jobb lett volna ha varat meg magára, de én vallalnam a felelősséget ezert hiszen mi hoztuk létre ugymond. En mindig is azon a véleményen voltam, hogy a nem kívánt terhessegeket megelőzni kell vagy kellene de amikor mar megvan egy baba azert aki megteheti vállalja a felelősséget. En megertem azt os akinek nincs ra lehetősége, de nekunk eppen lenne.
2015. jan. 19. 14:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!