Ti megtartanátok?

Figyelt kérdés
19 éves vagyok. A párom 25 éves. 2 éve vagyunk egy pár és fél éve élünk együtt. Most még tanulok. Májusba érettségiznék. Ő dolgozik. Szedtem fogamzásgátlót, de terhes lettem. A kapcsolatunk nagyon jó, csak néha vitázunk,de bele fér.
2014. okt. 7. 12:17
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
52%
Nem.
2014. okt. 7. 12:21
 2/28 A kérdező kommentje:
Érveket is szívesen olvasnék.
2014. okt. 7. 12:25
 3/28 anonim ***** válasza:
100%

nincsenek meg alapvető feltételek. a sulit is tuti halasztanod kéne és később nehezebb lenne.

Nektek kell eldöntenetek EGGYÜTT, a párod mit szeretne? Ha ő nem szeretné nem javasolom, hogy megtartsd.

Ha a párom mellettem állna én akkor is megtartottam volna, de én mindig is családcentrikus voltam

2014. okt. 7. 12:29
 4/28 A kérdező kommentje:
A párom már nagyon szeretne. Milyen alapfeltételekre gondolsz?
2014. okt. 7. 12:34
 5/28 anonim ***** válasza:
33%
Ha a parod dolgozik es felelossegtepjes, illetve o melletted all ebben a dontesben, plusz a szulid is vallaljak h segitenek, akkor igen. Az erettsegi mar lehet h nem fer bele szulesig, de lehet estin is erettsegizni.. ha ok mind elutasitjak a babat akkor nem tartanam meg sajnos :-(
2014. okt. 7. 12:37
 6/28 A kérdező kommentje:
Csak édesanyám van, ő támogatna. Meg van egy nővérem is aki szintén segítene.
2014. okt. 7. 12:40
 7/28 anonim ***** válasza:
49%

Én meg. Hogy te megtartsd-e, azt csak te tudod eldönteni.

A májusi érettségi igen csak necces, gondolom mindenórás leszel addigra, de mivel tanulni tudsz terhesen, bepótolhatod a vizsgát jövő októberben, vagy jövő májusban. Azon kívül estin is lehet tanulni - akár érettségi után. Ez heti 2x 4 óra, de a levelező tagozat még ennél is kevesebb. Ha van egy nagyi, aki ez alatt a pár óra alatt vigyáz a babára, akkor meg tudod csinálni, de az se baj, ha elhalasztod 1-2 évvel. A munkaerőpiac tekintetében totál mindegy, hogy van-e érettségid vagy sem, sajnos. (Egy szimpla érettségivel ugyanúgy nem találsz/találsz munkát, mint 8 általánossal.)

Inkább az a fontos, hogy párod fizetéséből (mert egy darabig nyilván az övére lesz szükség, amit te kapsz, az nagyon kevés) el tudjátok-e látni a babát. Esetleg szülői támogatást kaptok-e. Ha igen, akkor tartsd meg. Ha havi 70 ezer forintból éltek jelenleg is, és nem kaptok segítséget, hát akkor nem biztos...

2014. okt. 7. 12:44
 8/28 anonim ***** válasza:
31%
Most olvasom, hogy anyukád és nővéred is segítene. Akkor egyértelműen tartsd meg! A tanulás fontos, de nem áll meg a világ, ha 1-2-3 évet kihagysz.
2014. okt. 7. 12:45
 9/28 anonim ***** válasza:
37%

nincs munkád-> nem kapsz gyest,gyedet

egy kisbaba havonta 40 ezer forint ha már "csak" a pelenka gyógyszerek, krémek kellenek neki

a bútorok babakocsi minimum 100-200 ezer forint

+ még ugye a ruhák/cipők/sapkák amiket nagyon hamar kinő és új kell.

Szerintem ahhoz, hogy minőségi életet tudjatok élni minimum havonta 200-250 ezer forintra lenne szükségetek havi szinten.

2014. okt. 7. 12:45
 10/28 anonim ***** válasza:
64%

Szia!

Nem sokkal voltam idősebb, mint Te amikor teherbe estem a lányommal (21 év). Igaz pont akkor végeztem a sulival. Mi akkor még csak fél éve voltunk együtt a párommal, ő 23 volt, én is gyógyszer mellett estem teherbe, ergo nem terveztük. De soha, még csak egy pillanatra sem merült fel bennünk, hogy elvetessük a babát. Azóta összeházasodtunk és a második gyermekünket várjuk. :)

Nekünk abszolút semmi alap feltételünk nem volt meg, leszámítva a férjem munkáját. Nekem nem volt munkám, se saját házunk vagy legalább lakásunk. De biztosak voltunk benne, hogy együtt meg tudjuk oldani a dolgot. És sikerült. :)

Azt, hogy megtartsátok-e a babát, nektek kell eldönteni. Magadnak tedd fel a kérdést, hogy ennyi idősen alkalmasnak érzed-e magad egy gyermek nevelésére, ami nem kevés lemondással jár. :) Én nem bántam meg, hogy ilyen fiatalon szültem először, ma ugyanígy döntenék. :)

Nagyon sok sikert kívánok Nektek a továbbiakra. :)

2014. okt. 7. 12:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!