Megválaszoljátok a kérdéseimet?
Én nem értek semmit.Az egyik terhesnő mindent úgy csinál mint terhessége előtt.A másik meg kíméli magát mindentől.
Szabad-e terhesen emelni? Kerékpározni? Sportolni? Kádban fürdeni? Csípőset enni?
Aki szociális gondozó és ápolónak tanul és heti 1-szer kórházban van gyakorlaton az terhesen tudja csinálni ezt? Megkérhetem a tanáromat hogy ne kelljen emelnem?
Szia! Tudom, hogy nagyon el tudja bizonytalanítani az embert a sokféle információ!
A válasz valahol ott van, hogy bár alapvetően a terhesség nem "betegség", azért mindannyian máshogy viseljük.
Amikre én rákérdeztem az orvosomnál (teljesen problémamentes a terhességem):
- biciklizés: kb a 22. hétig én bringáztam - azóta nagyobb a poci, és esésnél nem szeretném megütni. De fizikailag simán bírnám, most 27 hetes terhes vagyok
- Kádban fürdés: ha nincs gond, lehet, de ne legyen a víz 37 foknál melegebb.
- Sport: én úszni járok, ami mehet a végéig akár. De a kismama torna is.
- Emelés: ezen én is aggódtam - az orvosom azt mondta, 15 kilóig nyugodtan cipelhetem a szatyrokat :) Persze nem naphosszat, és figyelek, hogy egyenes háttal emeljek lehetőleg. Mindig arra gondolok, hogy ha már lenne egy 3 évesem, őt is tuti emelgetném :)
- Fűszeres ételek: én kifejezetten kívánom. Az orvosom azt mondta, ezt nekem kell érezni, ha az én gyomrom bírja, akkor hajrá. Ugyanez van a káposztával - én csomót kívánok, és egyelőre nincs tőle bajom, míg mást meg puffaszt.
- Ami a munkát/emelést illeti: mindenképpen szólj, hogy babát vársz, és ennek megfelelően kell módosítani a körülményeket. Biztos, hogy ebben mindenki segítőkész lesz, nekem ez a tapasztalatom.
Remélem, picit tudtam segíteni - kevés aggódást és szép várakozást neked!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!