Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Akarata ellenére el vehetik...

Akarata ellenére el vehetik tőle a babát?

Figyelt kérdés
Barátnőm 17 éves én 22 vagyok. Már egy éve dolgozik, mert a szülei kivették a suliból, az apja egy szemét alkoholista, az anyja meg magasról tesz rá mi van a lányával, csak pénzt lásson belőle, így most egy gyárban dolgozik, plusz estin tanul, így júniusban fog érettségizni. Én most végeztem a fősulin, hat hónapja dolgozom, elég jó a fizetésem olyan 220 körül van havonta. Nem terveztük a babát, de nem akarjuk elvetetni, viszont félünk ha a szülei megtudják abortuszt akarnak majd. Az én szüleim rájöttek, mert karácsonykor itt volt nálunk, és elég rosszul volt, így bevallottunk mindent.Ők mindenben támogatnak minket, mint anyagi, mint egyéb módon, szeretnék ha még jövő hét folyamán ide költözne a barátnőm, és az esküvőn is elgondolkodnánk. Most 10 hetes, a védőnő titkolt terhességként vette fel. Két hét múlva lesz 18 addig kellene hogy kihúzza, de a sok rosszullét miatt nem tudom meddig mehet ez így. Nemsokára összeköltözünk, nagymamámtól örököltem egy minigarzont, jelenleg azt javítgatjuk felfelé, max egy hónap és az is kész lesz. Ha véletlenül kiderül, és a szülei abortuszt akarnak, de ő nem akkor a körülményeket figyelembe véve, nem vehetik el a babát ugye?
2015. jan. 4. 14:26
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem kényszeríthetik, ne aggódj. Ráadásul elintézni se egy két nap, tehát sanszos, hogy még ha ma megtudnák, is kicsúsztok a két hétből. Sok boldogságot nektek.
2015. jan. 4. 14:35
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Kötelezni nem kötelezhetik. De! Én a helyedben sos-ben elhoznám onnan a lányt, mert ha valóban ilyenek a szülei, én simán kinézem, hogy miután kiderül a dolog, alaposan megverik. Abból viszont nagy baj is lehet.
2015. jan. 4. 14:36
 3/8 anonim ***** válasza:
Biztos, hogy nem. Miért jelenne meg a barátnőd akarata ellenére kétszer is a családgondozóban, ahol elbeszélgetés zajlik? Második alkalommal kiállítják a papírt, ami nélkül a kórház NEM végezheti el az abortuszt. Biztos vagyok benne, hogy az elmondottak alapján a családgondozó nem álltja ki ezt a papírt.
2015. jan. 4. 14:37
 4/8 sandrachnologic ***** válasza:
100%

Nem, de jo lenne ha meg betoltene a 18at mielott kiderul 😊

Azert akaratán kivul senkin nem végezhetnek el semmilyen műtétet. De jol gondoljatok meg, egy gyerek nagyon nagy felelősség es lemondás.

En 19 évesen szültem, most jon a 2. Baba 23 évesen 😊 sikerult boldog családot teremtenunk, én mellette fősulis vagyok levelezőn.

2015. jan. 4. 14:42
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

egy abortusz nem is úgy megy ahogy elképzeled. engedélyeztetni kell. ha a barátnőd nem akarja elvetetni akkor nem adják meg az engedélyt. különben is kb. 2 hét az elbírálás, addigra nagykorú is lesz...

egyébként miért nem lehet a garzont úgy csinálni, hogy benne laktok? biztos nem hagynám ilyen környezetben a barátnőmet aki a babámat várja!

2015. jan. 4. 15:16
 6/8 A kérdező kommentje:
Akkor jó kicsit nyugodtabb lettem. Jövő héten már jön ide, csak nem akar balhét ezért minden nap elhoz egy pár cuccot hozzánk, a szüleim és én sem vagyunk nyugodtak, ezért inkább velünk leszünk egy darabig, minthogy valami baja legyen.
2015. jan. 4. 16:56
 7/8 anonim ***** válasza:
Nem tehetnek semmit az akarata ellenére. és igen mire elintéznék kicsúsztok az időből. Le a kalappal előtettek, és sok szerencsét, hogy ilyen összetartóak vagytok, és ne aggódjatok, nem lesz semmi baj. Igen sajnos az ilyen körülményű szülők csak a pénzt látják a gyerekükből, nem számít mi lesz vele, szégyen. Sok sikert nektek!
2015. jan. 4. 20:49
 8/8 anonim ***** válasza:

Én is elvinném a lányt onnan minél hamarabb. Nagyon félnék attól, hogy megverik őt..

Tél van, most simán el tudja rejteni még erre az 1-2 hétre, illetve legyen erős, próbálja meg a rosszulléteit titkolni. Ha mégsem megy neki, akkor mondja azt, hogy beszedett egy fosós-hányós vírust, reméli hamar kijön belőle. Ezzel ennyi időre el tudja feledtetni a dolgot.

Illetve otthon ne csináljon balhét, húzza meg magát. 2 hét múlva már nem tudják hazavitetni a rendőrökkel, mert nagykorú lesz.

2015. jan. 4. 23:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!