Ha egy házaspár akiknek van egy közös gyerekük vagy több is és úgy döntenek hogy elválnak milyen esetben ítéli ugy a bíroság az anyjuk akarata ellenére hogy az apához kerülnek a gyerekeik?
Figyelt kérdés
2013. szept. 23. 16:04
1/7 anonim válasza:
Ha az apánál van(nak) jobb helyen.
Mindig az számít, hol jobb a gyerek(ek)nek.
Ezt leírtuk már itt párszor...
Ha a szülők nem közösen állapodnak meg az egyik vagy a másik megoldás mellett, akkor a bíróság minden körülményt figyelembe véve, a gyerek érdekeinek megfelelően, mérlegelve dönt.
Ügyvédjelölt
2/7 anonim válasza:
Amikor ugy látják, hogy nála vannak jobb helyen.
3/7 A kérdező kommentje:
De ez pontosan mit takar?Leginkább az anyagiakat?Mondjuk ha a férjem többet keresne mint én akkor neki ítélné?
2013. szept. 23. 16:19
4/7 anonim válasza:
Az anyagiak csak abban az esetben számítanak, ha mondjuk az egyik fél hajléktalan, neki nyilván nem fogják odaítélni a gyerekeket. Pusztán azért, mert a volt férjed többet keres, nem fogja megkapni őket. Ha nem sikerül megegyezni, és perre kerül sor, akkor meghallgatnak tanúkat, és rendszerint pszichológus is elbeszélget a gyerekekkel. Az csak egy bizonyos kor fölött (12 vagy 14 év, nem tudom pontosan) kérdezik meg nyíltan, hogy kinél akarnak maradni, de előtte is sok minden kiderülhet pár beszélgetésből.
5/7 anonim válasza:
Elég fura kérdés, nem a szülőket nézik, hogy mit akarna vagy mit sem, hanem azt, hogy a gyerek testi lelki fejlődése hol jobb.
Fizetésbeli különbség csak akkor számít ha mondjuk az egyik 30 ezres közmunkás vagy munkanélküli míg a másik 300 ezret keres. Azt nézik pl a gyerek kihez ragaszkodik jobban, hány éves az is számít.
De miért nem egyeztek meg közös felügyeleti jogban,a gyereknek is a legjobb lenne.
6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat tényleg!Ez ilyen mi lenne ha kérdés!Még nem vagyok házas sőt gyerekeim sincsenek!De szóba jött már ez a téma és (a többi hosszu)... kiváncsi voltam mert nemtudtam hogy van ez ennyi :)
2013. szept. 23. 19:27
7/7 A kérdező kommentje:
ja és megnyugtatók a válaszok!!:)
2013. szept. 23. 19:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!